Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ski C.U.L.T. információk

ÜZENETEK (1072)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2014.12.08. 21:27
Most csütörtökön kiugrunk egy táborba egy tucat emberrel meg Gabesszal, aztán ebben az évben már letesszük a lantot SKI C.U.L.T. színekben. Majd jövőre.

Én viszont még a karácsony előtt csinálok egy hosszú hétvégés síelést haladó szinten, kiscsoportos, apartmanos megoldásban.
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2014.12.08. 21:25
Arra még várj egy kicsit! :D
Előzmény: (gaboca 175031)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2014.12.08. 21:24
Pedig sokan a zenét uncsinak találják... :D Én nem. :)
Előzmény: (csabor 175003)
gaboca
3375 élménybeszámolót írt
3375
15 éve tag
2014.12.04. 19:18
Párszor én is megnéztem, de hiába várom mikor bukkan fel Bo Derek, semmi, kicsit csalódott vagyok... :-D
Előzmény: (ozsi 174991)
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2014.12.04. 12:04
Én emlékszem. A negyvenezerből néhányszor én voltam. Biztos valamiért szeretek irigykedni.
Mellesleg gratulálok. (a zenéhez is..)

Csabor az élvezeti síelő
Előzmény: (ozsi 174991)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2014.12.04. 10:29
Nem tudom, ki emlékszik erre, de ma reggelre átugrotta a youtube-on a 40.000 megtekintést... :)))

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2014.12.03. 11:59
Lement. Az előzetes jelzések alapján úgy számoltam, hogy leszünk kb. harmincan, a valóságban lehet 20 és 40.
Erre a ELTE-n lényegében megtöltöttünk egy hatvanfős termet, tehát bőven ötven fölött lehettünk. Rengeteg fiatal, aktív síoktató, edző, mindenféle síiskolákból. Pasarét, Nanook, Hóbarátok, Visegrád, Mátraszentistván, külföldön dolgozók és akit kihagyok. :)
Nagy meglepetés volt.
A figyelem és az érdeklődés nem. Kemény, kitartást igénylő feladat volt, mert vagy három órán át kellett figyelni az agymenéseimet. De figyeltek!
Innét is köszönöm, és nagyon bízom benne, hogy fenn fog maradni ez az aktív síszakmai közélet, ami idén elindult! :)

Fényképek:
https://sielok.hu/fotoalbum/259425/galeria/?itttid=357050
Előzmény: (ozsi 174748)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2014.11.30. 19:38
Kedd este tartunk egy szakmai programot, amelyik arról szól, hogy milyen módon gondolkodunk egy egységes rendszerben a síelésről, sítanulásról.

Milyen fizikai és anatómiai alapok miatt mondjuk, hogy úgy célszerű síelni, ahogy. Hogyan lehet eldönteni, mit tanítsunk és mit kerüljünk el inkább.
Milyen lélektani, neurológiai és pedagógiai alapok segítenek a megfelelő szemlélet és módszerek megtalálásában és használatában.

Az ötletet az adta, hogy az ISE-ben már tartottam hasonló
témában, és az volt a visszajelzés, hogy érthető, logikus és kerek.

A facebookon hirdettük meg, de aztán kiderült, hogy van olyan kolléga, akit ott nem talált meg az infó. A facebookon már elég szép mezőny állt össze, ezért kérem, hogy aki jönni szeretne (szakembereknek szól ez most), az jelezze nekem privátban.

Ha másokat is érdekelne a szakembereken kívül, beszéljünk róla, és tarthatunk egy hasonló beszélgetést.
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2014.11.25. 09:05
Ha netán érdekelne, csináltunk egy kis videót némi síeléssel arról a lécről, amit a lábunkra húzunk idén.
Megpróbáltam ide is feltölteni, de nekem elég nagy méretűek a videóim (ez olyan 250 MB körüli), és ennyi nem szokott menni.

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2014.11.20. 13:57
Hogy írjam, hogy ne riasszak el senkit? Volt egy tábor, kb. 30 résztvevővel, öt oktatóval, hogy megtartható legyen az alacsony csoportlétszám. A résztvevők kb. kétharmada síoktató. Kint ki is bökte valaki, hogy ez azért amatőr síelőként kicsit ijesztő volt elsőre... :D

(A legközelebb lehetőség velünk síelni a felkészítő és tematikus tábor Hinterstoderen, decemberben.)

A nem síoktatókból lett aztán két háromfős csoport, a többiek beszálltak a síoktatók közé. És lett egy olyan csoport, hogy próbálok kutatni az emlékezetemben, de nemigen jön fel olyasmi, hogy ilyen kemény sítudású csoportom lett volna valamikor korábban. És ami nagyon jó érzés: szinte teljes egészében saját „termés”, főleg az utóbbi évekből. Együtt síelünk, amikor csak lehet, és gyönyörűen fejlődnek.

Az is melengető érzés valahol az aláöltözők környékén, hogy a húsz körüli síoktató úgy jött el, hogy közben mellettünk ment a hivatalos továbbképzés. Van, akinek emiatt nem lesz bélyege az idényre a hivatalos továbbképzés elmulasztása miatt, de még így is inkább ebbe a táborba jött el tanulni, fejlődni. :)

Napi csoportforgással dolgoztunk, én pedig a leglelkesebbekkel (velem együtt nyolcan) még egy napot ráhúztam a tábor után.

Az alaphelyzetek stabilitása, az élben forgatás volt a fő téma. Megnéztük a forgatás adagolását mindenféle ívhossz és tempó mellett. Megtapasztaltuk, mennyivel stabilabb és mennyivel lassabb a karcolás leheletnyi forgatással - és ennek ellenére mennyivel élvezetesebb. Mennyivel komolyabb és állandó kontrollt ad, mint a lapon, csavarva való flatterolás. Az kiderült, hogy a különböző nézetek a magyar sívilágban egész más irányba mennek, van, aki az él csökkentése mellett a lécet akarja elforgatni, mi viszont az éles síelés közbeni kontrollt tartjuk a biztonság, a stabilitás és az élvezet kulcsának.

A fiatal oktatók felvetették, hogy úgy érzik, stratégiai hiba volt a demócsapat megszüntetése, és komoly erővel elkezdtek rugdosni minket hátulról, hogy csináljunk egyet. Van, aki közülünk mellé is állt az ötletnek, és megkérdeztek, hogy vállalnám-e az edző szerepét. Ők úgy érzik, hogy ha ez nincs, akkor nincs igazi fejlődési-tanulási lehetőség a fiatal, megszállott síoktatóknak. Van benne valami...

Nagyon tetszik a felpezsdülő szakmai élet, a szimulátoros estek-workshopok népszerűsége, az érdeklődés. Valami elindult a síszakmában, alulról, teljesen spontán módon. A magam részéről mellszélességgel támogatom. :)
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2014.11.02. 20:43
Ugyanerről a másik oldalról! Avagy hogyan láttam oktatottként, mindezt belülről. Röviden: ismét fantasztikus napokat zártunk. Szerintem kívánni sem lehetett volna jobb időt!
Ozsi egyik este provokálni próbálta a társaságot a célok és elvárások témájában. Nekem továbbra is a célom, hogy megtanuljak síelni. Igen, ez így túl általános! Számomra a megtanulni síelni - most - nem mást jelent, mint ne zavarjanak a körülmények (nagy hó a pályán, gigantikus buckák, jeges szakaszok, rossz látási viszonyok, stb.). Ez egy reális cél, ami felé - köszönhetően ezeknek a táboroknak - szépen lassan, de biztosan menetelek.
Első nap Tetta a finomságokra hívta fel a figyelmünket, jó szokásához híven feladatot adva még a csákányos felvonóra is! Másnap Atesz úgy ítélte meg elég a finomkodásból, a fejlődéshez elengedhetetlen a szenvedés is! Ennek jegyében délelőtt a fekete, jeges pályán rövid lendületeztünk, délután "levezetéskén" egy kis formáció! Pár évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ezeknek az élményeknek akár csak a közelébe kerülhetek! Végül, de nem utolsó sorban, a csonka napon Ozsi tartatta velünk a buckákon a léceket, folyamatosan, kivezetve.
Három nap, három oktató, három különböző időjárási viszony ismét közelebb hozta a célom elérését! Köszönet érte NEKTEK!
A hab a tortán az volt, hogy három napon keresztül tudtam tesztelni egy d2 sl lécet! Nagy illuzionista, elhitette velem, hogy jobban síelek!
Előzmény: (ozsi 173832)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2014.10.28. 12:18
Hintertux, szezonnyitó Ski Cool Tour.

Amit elkezdtem leírni jegyzetek formájában, most már tudatosan használtuk fel a pályán. A célképek elvetése, a mozgásba való belefeledkezés, ez érzésekre adott saját reakciók.
A jegyzetek azért születtek, mert már egy ideje efelé haladunk, de ez inkább ösztönös volt. Most érett meg az idő, hogy kikerekedjenek a gondolatok. Így most már tudatosan alkalmaztuk őket.

A tapasztalatunk az, hogy nagyon beváltak.
Kifejezetten nehéz körülmények között síeltünk, az első nap mi sem jutottunk fel a hegyre.
A hirtelen leesett méteres hóval képtelenség volt megbirkózni a gépekkel. Ennyi hónak napok kellenek, hogy ki tudjon fagyni. De nem kapott napokat, mert vasárnap reggelre még 15-20 centi friss hó érkezett.

Buckák, változó hó, néha szórt fény - komoly kihívás volt, legyen szó bármilyen tudásszintről. Volt nagyon erős, nagyrészt síoktatókból álló csoportunk (kettő is), és olyanok is, akik még élénken emlékeznek a kezdő lépésekre. (Jó hallani tőlük, hogy „de kár, hogy nem nálatok kezdtük a síelést”. :) )

Az érzésekre, az egyéni reakciókra, a pillanat kiélvezésére alapozó felfogás nagyon jól működött. Öröm volt nézni azt a stabilitást, biztonságot, amivel közlekedtek a vegyes havon, és közben nem jelentett gondot a meglehetősen nagy forgalom nyomon követése sem.

Erős visszajelzés volt, megerősítette, hogy jó úton járunk.

A novemberi Research Camp - talán ennek köszönhetően - már meg is telt. Olyannyira, hogy az eredetileg tervezett három (a tervek szerint hatfős) csoport helyett már öt csoport lesz.

A legközelebbi lehetőség velünk síelni Hinterstoder decemberben. Vagy az általam szervezett háromnapos kis mikrotúrák.


A jegyzetek:
https://www.facebook.com/ozsiski/notes

És a legfrissebb:
https://www.facebook.com/notes/ozsi-ozsv%C3%A1th-mikl%C3%B3s/a-siker-szab%C3%A1lyai-vagy-a-boldogs%C3%A1g%C3%A9/466497940159335
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2014.10.03. 10:26
Elkezdtünk egy sítechnikai-módszertani workshopsorozatot síszakemberek számára a szimulátoron. Új eszköz, új lehetőségek és másfajta korlátok, ezért úgy gondoltuk, hogy érdemes közösen összerakni, hogy mire és hogyan érdemes használni.

Szerintem lesznek is olyan kollégák, aki fogják használni a síoktatás kiegészítésére. Én pl. egészen biztosan. :)

Fantasztikusan jó hangulatú többórás workshop alakult ki tegnap, alig bírtuk abbahagyni. Mindenkinek sikerült olyan elemeket-hiányosságokat találni a síelésében, ami megjelent a szimulátoron, és ami fontos, hogy sikerült megoldásokat kidolgozni is ezekre a problémákra.

Hogy mást ne mondjak az érdeklődést felcsigázandó: a szimulátoron forgatni is lehet tanulni... :D

Összességében megerősödött az a véleményünk, hogy a szimulátor nem síelés, de a síelés egyes elemeit nagyon hatékonyan lehet javítani rajta.
Szerintem vannak olyan hibák a síelésünkben, amelyekkel régebb óta küzdünk, és csak nem akarnak megoldódni. Még heteket is eltölthetünk velük havon.
A szimulátor megadja az esélyt, hogy ezeket a problémákat izoláljuk, és steril körülmények között találjunk rájuk megoldást. Aztán ha úgy van, néhány alkalommal begyakoroljuk. A hóra visszatérve már benne lesz az idegrendszerünkben, amit a gépen összeraktunk. A havon már így nagyobb az esélye, hogy ez tényleg be lehet építeni a mozgásba.

Síelni nem fogunk megtanulni, de bizonyos dolgokat sokkal hatékonyabban meg lehet oldani a segítségével.

Ahogy mondtam, én egészen biztosan fogok amatőr síelőknek programokat indítani rajta.
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2014.10.03. 10:05
Az októberi SKI COOL TOUR megtelt, aki besízés jelleggel velünk szeretne felkészülni a télre, a másik két táborunkból tud választani.

Vagy kiscsoportos jelleggel eljöhet velem, mert a tavasszal elkezdett párnapos síoktatásaimat (edzéseimet, együttsíeléseimet :) ) idén is folytatni fogom.
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2014.09.21. 18:53
Próbálom azonosítani a kérdés... :D
Előzmény: (Robin 173183)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2014.09.20. 21:14
A gletscherblick az Juns-ban van ??
Előzmény: (ozsi 173178)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2014.09.19. 21:18
Pedig iszom eleget... :D
Előzmény: (Robin 173165)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2014.09.19. 16:31
Jaa ,genau ! :)
Előzmény: (ozsi 173155)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2014.09.19. 08:15
Étkezési-ivási szokásokkal kapcsolatos?
Előzmény: (Robin 173152)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2014.09.18. 20:59
Egy hibádat én is ismerem !! :)
Előzmény: (ozsi 173147)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.