Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Mátraszentistván Sípark
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Panoráma apartman - 6 fős apartman Parádsasváron kültéri dézsával és szaunával
ÜZENETEK (4719)Időben csökkenő Időben csökkenő
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2010.01.02. 19:13
Szerintem egy szépséghiba van: Mátraszentistván úgy pozícionája magát, hogy "Kihagyhatatlan alpesi élmény itthon".

Alpesi, na ne röhögtessenek! Miért nem mátrai? Mátraszentistván a Mátrában található ami NEM alpesi jellegű hegység magasságát, domborzatát, klímáját tekintve. Az ő hibájuk, hogy olyan elvárásokat támasztanak magukkal szemben amit nem tudnak kielégíteni. Ezért kaptak nagyon éles bírálatokat a fórumukon és igenis ezért törölték!

Visegrád egyszerűen a kezdők és családosok síterepeként pozícionálja magát, azzal, hogy megpróbálnak ugratók kialakításával a boardosoknak is kedveskedni. Nem keltenek hamis illúziókat, ezért aztán az ő fórumukon szinte kizárólag csak hálálkodó üzeneteket lehet olvasni...

Szóval MSZI jelenleg a legjobb magyar terep, de el vannak szállva. Amíg alpesi élményként próbálják meg eladni magukat addig szerintem azt is kell számonkérni rajtuk és állniuk kell a bírálatot. És persze mielőbb változtatniuk a kamu szlogenen..
Jester
25 élménybeszámolót írt
25
14 éve tag
2010.01.02. 19:04
Már nem azért, de örülj neki hogy megadják a lehetőséget a hozzászólásra és a nyilvános kritizálásra. MINDEN joguk meglenne ahhoz hogy a saját weblapjukon moderálják a nekik esetleg üzletileg nem túl jótékony hozzászólásokat mégsem teszik. Sőt itt van ez a fórum is, és a régi fórumuk is elérhető. Erről ennyit. Annak kéne örülni, hogy van két remek hely az országban ahol lehet csúszni.
Előzmény: (zsoci 78134)
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2010.01.02. 17:09
Az új módival a kritizáló bejegyzéseket próbálják kiiktatni vagy legalább is minél hamarabb elsülyeszteni.
Egyébként a fő bejegyzés alatt ki van írva hogy hány hozzászólás van, ha arra ráklikkelsz megjelennek az adott bejegyzéshez tartozó hozzászólások.
Előzmény: (gyulimuli2 78112)
gyulimuli2
221 élménybeszámolót írt
221
16 éve tag
2010.01.02. 11:00
Tisztelt sibarátok vagy akár a sipark vezetősége /ha olvassa/! Lehet hogy én vagyok béna de elmondaná valaki, hogy a fenébe kell használni a sipark új blog ill fórum oldalát? Bejelentkeztem be is jön néhány dolog, de se uj hozzászólást irni se egy másikat elolvasni nem tudok. Nekem csak angol nyelvű karattyok jönnek be. Nem tudom mi ez az új módi de kezdem úgy érezni, hogy az új oldal nem értünk van! Eddig a hozzászólásokból elég sok infót lehetett tudni a pálya állapotáról amit a tisztelt sibarátok osztottak meg velünk. Ez úgy érzem itt ezen a fórumon működik is! A tisztelt sipark valamiért ki akarja talán zárni ezen hozzászólásokat? Jó lenne ha egyszerűbbé és átláthatóbbá tennék ezt a dolgot mert egyébként elismerés a munkájuk iránt! Ha valaki kapcsolatba tudna lépni a siparkkal és felhivná figyelmüket vagy nekem elmagyarázná hogy működik ez az oldal megköszönném !
coolman
971 élménybeszámolót írt
971
18 éve tag
2010.01.01. 11:29
BÚÚÚÚÚÉÉÉÉK!!!

Mindenkinek! Éljenek a magyar sí és snowboard és hóőrültek. Respect a magyar sípályáknak!!!

cool
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
2009.12.31. 13:05
ámen.
Písz és világbéke nomeg nagy hideget sok havat az újévre.

köszönet minden magyar sípályaüzemeltetőnek az egész éves szenvedést amit a havas lejtőkért és értünk tettek.
BUÉK!
Előzmény: (stewie 77980)
stewie
19 élménybeszámolót írt
19
14 éve tag
2009.12.31. 00:52
Filozófus jelző nem ide szólt

písz, és havas Buék minden lejtőre!
Előzmény: (elanzso 77890)
Jester
25 élménybeszámolót írt
25
14 éve tag
2009.12.30. 12:24
Sziasztok!

A Síparkban nem lehet külön csak snowboardot bérelni? Mindenképpen ki kell fizetni a 4.000 forintot a teljes felszerelésre akkor is ha csak deszka kellene?

Köszi!

UI: le lehet foglalni előre telefonon a cuccokat?
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
2009.12.29. 22:05
1) ne aggódj nem jön a fekete autó csak van különbség észrevétel meg rendszeres fikázás között. Aki olvasta a korábbi fórumot tudja miről beszélek. A fikázással egy bajom van: ha nem tetszik nem kell odamenni. ha meg odamész fogadd el, hogy ez egy magyar sípálya magyar tetves gazdasági rendszer adta bürokrata feltételek mellett, nem osztrák állam, régió, város vállalkozó által összehangolt fejlesztés.
az is csoda hogy van, nemhogy még használható. sokan ezt nem látják az egészben, hogy milyen körülmények között kell összerakni egy adott értékegységet. Ha ez a csapat ugyanezt az energiát (legyen szó Eplényről vagy MSZI-ról) osztrákként teszi meg, fele ennyit sem kellene szarakodni számos dolgon, mert ott létezik még olyan hogy elemi összefogás minden szinten.
Mindaddig amíg valaki nem segíteni, hanem fikázni kezdi egyet javasolnék: a fikát tartsd meg az orrodban nem kell a taknyot szétszórni, mert az csak rossz lesz másnak, de érdemi változást nem hoz.
Az pedig, hogy a magyar sípályák nem figyelnének a fórumokon elhangzott véleményekre az kategorikusan nem igaz, sem Eplény sem MSZI esetében.
csak egy példát hadd mondjak: ezek az emberek több száz millió forintot nyomtak be ebbe, nyögik a hitelt sorolhatnám. Mindemellett baromi sokat dolgoznak, azért, hogy LEGYEN HÓ AHOL SÍELHETÜNK! lehet hogy hosszú távon kb. 15 éves időszakban majd egyszer megtérül ez a beruházás, de addigra ezek az üzemeltetők, tulajdonosok az egész munka adta stressz meló stb. miatt baromira le lesznek strapálva.
megtehetné mindkettő, hogy szépen hátradől és berakja betétbe a pénzét és nyugodtan iszogatja a kávéját a kandalló előtt, csak akkor hol síelnénk Magyarországon? elárulom 2005 óta sehol! mert annyira meleg és hószegény idények voltak, hogy alig volt természetes hó ami hosszú távon tényleg síelhető lett volna.
nem azt mondom, hogy ne írj negatív véleményt. Írj mert egy konstruktív negatív vélemény javaslattal együtt még segíthet is.
hogy a síelés magyar cirkusza sajnos nem tud minden igényt kielégíteni? ja kérem nem is fog. ez soha nem fog bekövetkezni.
mindössze azok a magyar vállalkozók akik sípályába sportba bármibe fektetik nem kevés energiájukat megérdemelnének annyi tiszteletet, hogy nem a fikázás megy feléjük, mert fikázni mindenki tud. Nem csak itt a sielok.hu-n nem csak a sípályák fórumain, blogjaiban, más sportágaknál is ugyanezt látom.
ezért írtam azt, hogy aki fikázni kezdi az egészet, fejlesszen saját sípályát aztán majd megtudja, mennyi nehézséggel jár ez az egész. ha meg nem fejleszt akkor nem kell a takony vélemény, mert azzal csak kárt okoz
végül ui: 1300 méteren már több hó van mint 800 méteren, és azok a csúcsok 200 km-en belül vannak Bp-től.
Előzmény: (stewie 77864)
csomix
28 élménybeszámolót írt
28
17 éve tag
2009.12.29. 18:22
Szerintem a hóblogal 2 legyet ütöttek egy csapásra. Információt tudnak nyújtani az aktuális helyzetről friss képekkel alátámasztva a pálya több pontjáról fotózva, igaz ezt egy normális webcam rendszer kiszolgálná autómatikusan.

Hozzá lehet szólni a dolgokhoz, de nem kerül annak a szeme elé aki csak az aktuális helyzetről keres információt.
Én ezt abszolút megértem, mert a forumban sajnos az is látta az ócsároló hozzászólásokat aki éppen csak azt szerette volna kibogarászni milyen állapotú a pálya, és ez nem csak mostanra vonatkozik, most ez legalább nincsen.
Minden évben előkerül 1-2 szóhuszár aki így vagy úgy lejárató kampányba kezd. Arról nem is beszélve, hogy 1nap hóágyúzás után teszik fel a kérdést, hogy mikor lesznek megnyitva a hosszú pályák és az 1-es miért nincsen nyitva mikor az a legjobb. Pedig hogy értenek ahhoz amit csinálnak megint bebizonyosodott. Felső részt rendbe tudták szedni, ha a nagy pályát is behavazzák akkor most semmi nem lenne még mindig. És a 4-es is elő van készítve valamennyire, tehát ha felmelegedésnek újra vége lesz és tényleg jön a hideg nem lesz gond azt se megnyitni pár nap alatt.
Konkurencia saját forumán pl. finoman de leírták, hogy kicsit túlvállalták magukat.
stewie
19 élménybeszámolót írt
19
14 éve tag
2009.12.29. 16:53
Most ez hogyan van, ha egy vélemény nem ideológia azonos akkor jön a nagy fekete autó aztán ott csináljon magának mindenki sípályát ahol akar!?
Még filozófus-sportárs is tőle szokatlanul ezt az összetett megoldást ajánlotta azután, h ugyanazt elmondta ami a véleményezett hsz.-ben szerepelt.

A Hóblog nyilván nem azért készült el, h a nem tetsző kritikát távol tartsa, nem tré duma ami a cél volt ezzel a fejlesztéssel, persze a fórum vmilyen formában maradhatott volna az oldalon de hát akkor már legyen egy gonddal kevesebb.. az emlegetett másik pályán előzékenyebben kezelték általában ezt a dolgot.
Sztistvánnak mindig volt egy ilyen "tegyünk érte vmit közösen" fílingje ami nagyon szép, csak akkor ezt tényleg kézzelfogható gesztusokkal lehetne értékelni, és nem csak a konkurencia miatti "kényszerből"! Persze amíg teltház van addig hátrány az üdülési csekk és diákkedvezmény. Diákjegy már van, és lesz üdülési csekk(pályára külön) is!

(ha nincs trianon az 1800m-es csúcsok akkor is 300km lennének Bp-töl)
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2009.12.29. 10:29
Sajnálom ha egyesek számára ennyire nehéz volt felfogni a leírtakat!
Eszembe nem volt a saját beírásaimat védelmezni,sőt szerintem pont arról írtam (az olvasni tudóknak!)hogy botorság volna elvárni egy több száz milliós beruházást müködtető csapattól, hogy néhány beírás miatt üzleti koncepciót modosítsanak!
Egyébkén úgy gondolom, hogy sosem dobálóztam irreális gondolatokkal.Valós tényeken alapuló dolgokhoz fűztem szubjektív véleményt, de ez meg egy fórum keretein belül úgy gondolom hogy teljesen normális.
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
2009.12.28. 23:38
szerintem tökmindegy hova mész, ilyen meleg időjárás után mindkét pályán ugyanazt fogod látni. elég megnézni a webcam-eket és látod, hogy gyakorlatilag mind MSZI mind Eplény a túlélésért küzdött, hiszen a pályán kívül sehol nincs hó!!

Kedves Szabó Zsolt alias Zsoci. Nekem egyetlen javaslatom lenne számodra - ha már az önfeláldozó magatartásról esik szó.
végy egy magyar sípályát
találd meg a saját koncepciódat
szerezz hozzá pénzt - hitelt vagy befektetőt
és hozz össze több sízőt mint Mátraszentistván.

ha ez neked összejön megyek azonnal a sípályádra síelni ígérem!
addig meg az "építő kritikáidat" nem ártana a saját üzleti terved elkészítésére fordítani nemde?
ahelyett hogy fikáznál bárkit is itt magyarhonban azért mert sípályát mert üzemeltetni, inkább örülnél hogy van lehetőséged hétköznap vagy este gyakorolni magyar pályán.
persze kurva jó dolog 1800 méteren síelni 5 km-es pirospályán Ausztriában, csak az kicsit messze van. 300 km felett Bp.ről.
elfelejted hogy volt egy trianon ami bizony elvitte tőlünk az 1000 m feletti csúcsokat??. ma nekünk maradt a 500-1014 m közötti tenger szint feletti magasság. ott meg igen nehéz téli viszonyokat meg sípályát csinálni, ha meleg az idő.
Mindenesetre én újra várom hogy nagyon hideg legyen, ismét legyen teljes 4-es pálya esti sízésnél! akkor azonnal megyek gyakorolni újra Mátraszentistvánra.
de megyek idén Eplénybe is ha jó lesz az idő.
na várom az üzenetedet, mikor mehetünk síelni a Te sípályádra!!! üdv
egy másik Zsolt
syorg58
128 élménybeszámolót írt
128
16 éve tag
2009.12.28. 22:05
A pálya minőségéről tudna valaki mondani valamit (aki ott volt)?

Érdemes holnap Budapestről felkerekedni néhány idényeleji csúszásra?

Köszi a választ!
Előzmény: (klaco 77783)
klaco
65 élménybeszámolót írt
65
14 éve tag
2009.12.28. 20:26
Kirándulásból hazafelé beugrottunk körbenézni. Sajna elég kis pálya volt csak használható, elég sokan voltak arra a kicsi pályára, és a parkolók is eléggé tele voltak. Inkább nem síeltünk, mert nem volt annyira jó a pálya, és iszonyat erős szél fújt.
Image00001.jpg
Image00002.jpg
Image00003.jpg
Image00004.jpg
Image00005.jpg
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2009.12.28. 17:24
Úgy tűnik, hogy a Sípark a TE bosszantásodra jött létre.
Olyan gazdagok, hogy a TE belépőjegyed/id ellenére vagy azt kifejezetten figyelmenkívül hagyva építkeznek, hoznak szabályokat,határozzák meg a pénzügyi rendet.
Ekkora mellőzés után nem is értem, hogy szánsz rájuk időt,
miért nem viszed építő 5leteidet máshová.Néha a tényt megelőzi a szubjektív ferdítés és így a tényszerűség elporlad.
Előzmény: (zsoci 77749)
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2009.12.28. 17:07
a Síparkos kritikák nagy része tényeken alapult, természetesen szubjektív véleményekkel meg spékelve.Az is tény, hogy ez a sípark üzemeltetőinek soha nem volt az ínyére.(ennek többször hangot is adtak.)A kritikáknak,ha épitőek voltak ha nem,nyilván sok foganatjuk nem volt. De egyébként ez teljesen természetes is!Egy üzleti vállalkozás nyilván nem fogja fogadatlan prókátorok ötletelései alapján a müködési koncepcióit módosítgatni!Csak egy valamit nem értek, hogy ezt az egészet miért próbálják úgy beállítani,mint a sísportért tett hősi önfeláldozást?(Vannak akik el is hiszik.)Van másik magyar síterep is ,lehet hogy jobb anyagi de rosszabb klimatikus viszonyok mellett,aki csinálja a dolgát,nem sértődik meg a kritikákon, nem törli a fórumot,hanem fejleszt,talán normálisabb árképzéssel plusz egy-két gesztussal próbál a vendégei kedvébe járni.
Egyébként valószinű, hogy idén is el fogunk menni a síparkba is ( természetesen ha lesznek olyan hóviszonyok)
További sok sikert:
Szabó Zsolt
Mátraszentistván Sípark
1001 élménybeszámolót írt
1001
14 éve tag
2009.12.28. 13:54
A fórumunkat a hóBlog elindultával zároltuk, hogy a friss kommenteket a blogunkba irányítsuk! Tehát a blogunkban várjuk a hozzászólásokat. De nem töröljük a fórumot, hogy akár 5 évre visszamenőleg ellehessen olvasni a hozzászólásokat. Zsoci! A roszzindulatú bejegyzések is olvashatóak! Egyébként érdemes elolvasni a zsoci szerint véleményezett síparkot kritizáló bejegyzéseket és az azokhoz fűződő hozzászólásokat! Mindenki eldöntheti szívejoga szerint mi az ami építő kritika és ami rosszindulatú.
kole77
265 élménybeszámolót írt
265
19 éve tag
2009.12.28. 10:41
Kedves zsoci!

A fórum a mai napig elérhető itt:
http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=sipark&id=1105167298

írj bele nyugodtan....
Mátraszentistván Sípark
1001 élménybeszámolót írt
1001
14 éve tag
2009.12.28. 10:30
Kedves zsoci!

Igazán kedves a megjegyzésed és nagyon sajnáljuk, hogy így gondolod! Én pedig úgy gondolom, hogy azért mert névtelenül lehet írni egy fórumba az nem azt jelenti, hogy bármit megengedhet az ember magának! Sajnálom, hogy úgy gondolod, te jobban ismered a honlapunk szerkezetét mint mi. Egyébként állításod már azért sem állja meg a helyét, mert a fórumunk közel 5 évig működött és sosem volt leállítva, a valótlan "kritikákat" is engedtük, az építő kritikákat köszönettel elfogadtuk! A fórumunk egyébként abban az egy hétben nem volt leállítva, ugyanúgy működött, csak már nem lehetett a honlapunkról elérni. És még azt is sajnáljuk, hogy haladunk a korral és a legmodernebb információ közlő rendszerre váltottunk!

A hóBlogunk vizont jól működik, friss és részletes információkat tudunk közzétenni. Aki például kíváncsi a legfrissebb hóhelyzetre az azonnal megtalálhatja a hóBlogunk - Hóhelyzet kategóriájában!

Ja és kedves Zsoci! A blogban ugyanúgy el lehet mondani a véleményed, ugyanis minden bejegyzéshez lehet kommentet fűzni! De, ahogy mondod... "TRÉ dumát" nem szeretnénk látni a kommentek között! Az építő kritikákat, megjegyzéseket továbbra is köszönettel megfogadjuk!

Üdvözlettel:
Kőrösi Gergő
Sípark
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.