Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowbike

ÜZENETEK (283)Időben csökkenő Időben csökkenő
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2009.12.28. 00:45
Gyalu, fűrész, némi csiszoló vászon és persze fa:-))
schweiz-238.JPG
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2009.12.28. 00:23
Egy kis sztori a hátsó teló választásához. A gyári tönkrement, megpróbáltam légrugóval. Mind az összenyomási mind a távolodó szakaszban állítható volt, nagyon finoman üzemelt, pontosan negyed órát, azután a -10 fokban a levegő mennyisége nyomása drasztikusan összeomlott, vele együtt a teló is. A kölcsönzős bicikli pumpával esett neki, ám csak itthon a szervizben mondták hogy speciális pumpája van, a hegyibiciklisek mindig használat előtt közvetlenül a helyszínen állítják be, de se baj most ezt is tönkretettem hajrá. Ezután jött egy olajos bicikli teló, ez bírta egy órát a hegyen, ezután lefagyott a szelep, és mivel teljes súlyommal csapódtam rá, egyszer csak szétrepedt a házban valami, vérzett azaz folyt az olaj, néztek is rendesen hol sérültem meg tiszta pötty volt körülöttem minden. Ezekért rendeltem gyárit. Minden alkalommal több száz km-t autóztam hogy szétessen és hazajöjjek, tiszta ráfizetés volt. Szóval alapos körültekintő választás kell, erős strapabíró teló, konzultálj szakikkal.
Visszavittem a padlásra a snowbikeot fotó után, majd lehozom mérek Neked, addig még szedd össze mi kell.
Szerintem ne rugóztasd "túl" magadat a gyárimon látható összenyomási szakaszban rugó segít, távolodó szakaszban szeleppel állítható. Egy régebbi bejegyzésben írtam Nassfeldről ott béreltem egy másik cég termékét, ahol csillapítás nélküli gumigömbökön nem rugózott hanem ellenőrizetlenül nem is tudom mit csinált, használhatatlan lett. Tehát nem csak egy teleszkópra, hanem jó teleszkópra van szükséged.
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
2009.12.27. 21:14
Sziasztok.
Na ezért vettem a fejembe, hogy saját kezüleg építek egyet.
Köszönöm Abatman , a kért méreteket, nagyon hasznosak a számomra. Igaz, nem valószínű, hogy ebben a szezonban elkészül, de sebaj, jövőre is lesz tél. Habár manapság semmi sem biztos. Addig is kicserélem ez első teleszkópot, hogy rugózzon, az ülést is át kell alakítanom hosszabbra és rugózottra.
Újra egy kérdés Abatmanhoz: A hátsó telódnak mik a paraméterei? Nm-ben. És mennyi az útja mm-ben?
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2009.12.27. 19:58
Felugrottam a stalmach oldalára megnézni az új modelleket. Bár ne tettem volna. Elmentek otthonról nekik. Elhiszem, hogy recesszió van, de hogy évi pár darab síbiciklivel kelljen megcsinálni egy nagyvállalat teljes évi árbevételét ez azért több a soknál. Az árak 799 Eur-tól 2990 Eur-ig terjednek. És erre nem mentség, hogy full extrásra sikeredtek az új modellek, ennyire egyszerűen nem lehet drága. Bárki gyárt eszkábál hozzá hasonlót tuti üzlet lesz. Majd elájultam. A képeken az alapmodell és a world cup professional modell látható.
menu-grizzly1.png
menu-wc-pro1.png
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2009.12.27. 19:34
Tyű micsoda tescobike alap. Ez még bringakorában is veszélyes volt.
Előzmény: (maci-laci 77653)
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2009.12.27. 09:47
Az ülőpárna felső része, 60 cm-re van a talajtól.
A lécpár rögzítése (középpontok távolsága) 100 cm.
Az első léc vízszintesen bólinthat, rugós bakok csillapítják, illetve megvezetett tengelyen elmozdulhat, azaz csökken a kormány és a léc távolsága az első tengely hosszában.

Az ülőpárna rugózik, ez azért jó mert....olvass vissza a farokcsonttörésemig. A rugót próbáltam magam megoldani de a hideg, és az abban elvesztett rugózási értékek miatt maradt az eredeti alkatrész csere, nagyon drága, de gondolom azért, mert ide ez való.

Az első léc, NEM vízszintes, egy kicsit (pár fokot) dől előre, azaz a lejtőnek lefele.

Ez a termék L-es, azaz 190 cm testmagasság alatt ajánlott, és ez sajnos igaz, én 192 cm-rel furcsán ülök rajta, de már megszoktam.

A kormány diójának magassága 80 cm.

A tested súlypontja 15 cm-rel van csak előbbre a hátsó léc középpontjától, hiszen az irányítást a hátsó lécre kifejtett oldalirányú faralást kiváltó mozgatással végzel.

A lábtartó csak kényelmi eszköz, illetve ha a gyereket vittem magammal mert az ülőpárna hosszított, Ő oda tette fel a lábait. Lábtartóra rakott lábbal elképzelhető, hogy lehet használni, de az annyira magasiskola lehet, hogy három év alatt nem tudtam elsajátítani. Kell a "rövidléc" oldalra a lábakra. A lécek rögzítése szabványos síbakancs rögzítés 'asszem a bigfootokon ezt használják amúgy is.

A lécek oldhatóak legyenek könnyen, mert kabinos felvonóba nem tudsz máshogy bemenni.

Ha visszaolvasol a fórum elejére, megtalálod az ausztriai internetcímet, ők árulják az egyes alkatrészeket külön-külön is, így simán lenézheted ott azokat.

A használt termékek, és újak ára is ott van, arra jó, hogy eltökéld, mégis magad csinálod. Drága!
Osztrák zsibin nem is láttam, e-bayen sem.

A lécpár széles carving lécek, jól kanyarodik, illetve a gyári súlypont egyenletes elosztása miatt szédületesen jót lehet menni vele offpiste mélyhóban.

És a már megszokott morgolódással fejezem be, franciákhoz ne menj, lsd a történet első bejegyzéseimben. Mint írtam az én térdem kiszáradt, porc a porcon forog, fáj azaz síelni nem fogok, mozgásomban korlátozott vagyok ezen a téren, és az hogy negatívan különböztessenek meg tőletek egészségesektől, elfogadhatatlan. Ausztriában ezzel szemben az előzékenységük példamutató. Olaszoknál nem voltam, de viszont láttak ott, - és azonnal hívtak is ezért - snowbikeozókat. Szlovéneknél egy kis gondot jeleztek, azaz csak bizonyos pályákon, és bizonyos napszakban engedték.
Északi szomszédainktól nincs adatom.

Jó csúszást!
CIMG2611.JPG
CIMG2610.JPG
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
2009.12.26. 20:20
Szia Abatman.
Előre is köszi, hogy megadsz néhány paramétert a gyári hobringádról! Ha van lábléced, akkor arról is felraknál egy közeli képet? A hossza és a kötése érdekelne.
Amit a hegyi kerékpárról mondtál, az szerintem is járható út, csak egy pici vázalakítást kell végrehajtani rajta. Éppen ezért érdekel, hogy milyen magas a Te bringád és mennyi a két léc csuklópontjainak távolsága?
Biztos igaz mindaz amit írtál, hogy gyári kaliberűt nehéz házilag elkészíteni, de engem hajt a vágy, a megvalósításra.
A tiédnek rugózik az eleje?
Ha nem titok, mennyibe került a géped? Csak hogy, mennyit kellene rá spórolnom? Most már nem kérdezek többet. Szia.
DSCI3943.JPG
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2009.12.26. 19:11
A youtube felvétel hibátlan, vedd kézbe, mind a tányéros mind a csákányos közlekedési mód kézbe vett snowbike a lábléceken csúszva. Ülősbe is így mész, mert kiszállni, és kicsúszni is a lábléceken fogsz. De bevallom láttam olyat, hogy valaki a csákányost megpróbálta ülve, neki sikerült. Én is megpróbáltam, nekem nem sikerült, óriásit pereceltem.
Várom a maszek snowbikeodat képen. Nem akarlak megbántani, nem azért írom, de a súlypont, az anyagválasztás, rugós tagok, teleszkópok szögei stb. mind - mind a használhatóságod, biztonságod záloga, az pénzbe kerül, és szerintem spórolj rá, írtam már itt, hogy egy olcsóbb mégis gyári snowbike siralmasan teljesített alattam.
Viszont kaptam egy tippet a hegyikerékpárosoktól, szerintük egy tökéletes, erős, rugózó, stabil vázra szerelt lécpárt ők is kipróbálnának például. szóval a kísérletezés nem árt, lehet a jövő magyar termékének leszel a gyártója. Sok szerencsét...
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2009.12.26. 19:00
Szia.

Ismerve a hóhelyzetet a közelben, meg az idei anyagi helyzetemet a távoli pályákkal kapcsolatban, nos még elő sem szedtem a készüléket. De előveszem, és a kedvedért megmérek mindent...majd jelentkezem.
Előzmény: (snowbiker 77054)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2009.12.20. 21:02
itt egy pomás felvonózás
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Előzmény: (snowbiker 77050)
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
2009.12.20. 20:45
Kedves abatman!
Megtennéd, hogy megadsz néhány paramétert a hóbringádról?
Mennyi a talajtól az ülés magassága? Mennyi a két léc rögzitési pontjainak egymástól való távolsága? Használsz a lábadon leceket siklás közben?
Előre is köszönöm.
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
2009.12.20. 20:08
Ez így volt pontosan. Az egyik lábamról leesett a léc, ezért kénytelen voltam elangedni a tányért. Ekkor felgyalogoltam vagy 100 métert és életemben először lecsúsztam vele. Nagy élmény volt, csak elkeseredtem, hogy nem tudok a tányéroson feljutni. Így elővettem a síleceket és estig azzal nyomtuk.
Másnap, szombaton viszont alig voltak a pályán, így dél körül újra elővettem a csomagtartóból és estig azzal szórakoztam. Még nagyon az elején vagyok, de már most biztos vagyok abban, hogy a sínél jobban fogom szeretni.
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2009.12.20. 19:14
Láttam élőben a masinád pénteken:-) Asszem pont akkor küzdöttél a tányéroson de csak felgyalogoltál? vele egy darabig:-)
Előzmény: (snowbiker 77036)
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
2009.12.20. 19:02
Sziasztok.
Nagyon jó, amit írtok, sokat okosodom tőlük. Én most próbáltam ki életemben először és mondhatom, le vagyok nyűgözve.
Donovalyban voltunk a hétvégén. Az én bringám egy salyát magam gyártott darab és nem is biztos, hogy a leg tökéletesebb, de én nagyon élveztem a száguldást rajta. A szlovákok is nagyon megnéztek meguknak, de gond nélkül használhattam az ülős felvonót, a tányérossal is megpróbálkoztam, de kifogott rajtam. Szerintem a lábleceimmel lehet a baj, ugyanis azokat is magam készítettem egy őreg sílécből. A végén levettem, a lábleceket és felszereltem a lábtartókat. Szerintem így még jobb élményt nyújtott.
Tudna valaki közeli képet felrakni a lábra szerelhető lécekről?
Ha rájöttem, hogy lehet képet feltölteni, akkor felrakom a képeimet.
Üdv mindenkinek.
DSCI4021.JPG
DSCI3985.JPG
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
2009.12.17. 22:26
Sziasztok.
Ha van valakinek síbiciklije, vagy érdekli a téma, szívesen eszmét cserélnék vele.Láttam a Brentner honlapján, nagyon szupi, de 1000 euró az ára, amit enyhén szólva, túlzásnak tartok.
A fiam rég nem használt montijábol faragtam egyet, amit holnap ki is próbálok,aztán majd meglátjuk.
Tehát, ha valakit érdekel a téma, várom a hozzászólását.
dobika2
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2009.11.05. 16:43
Brenter Snowbike-t(sibiciklit)keresek magyarországon
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2009.03.29. 06:57
Hochzillertal-Hochfügen is kipipálva. Találkoztam olyan emberekkel akiket a sors sajnos jobban megmért mint engem, ezért az Ő síbiciklijeik kimondottam a súlyos végtaghiányosokra lettek kifejlesztve, viszont a segítőkészséget mindenkitől a pályán öröm volt nézni. Azután itt végre bukkantam olyanra is aki első szezonos síbicikliző a problémája mint nekem, még a jobb térd is stimmelt neki is száraz az izülete, neki is az orvos javasolt valami alternatívát, és elmondása szerint neki sem kis utánajárásába került míg ezt megtalálta. Elbeszélgettünk érdeklődve, elmondtam neki, hogy nyugodtan használhatja saját kis hazájában biztosan, de Franciákhoz ne menjen, ott különbséget tesznek egészséges és nem egészséges síelő között, az utóbbiak rovására, hiszen a pályaigazgató azt üzente Ö ilyet ugye még nem látott. Jelzem nem megijedni, a síbicikli még teljesen egészséges embernek is tud élményt nyújtani, pláne ha szán rá annyit, és szereti a száguldást. Nem hiába EB-t rendeznek vele azért a jobb helyeken. Utána is nézek egy Francia síbicikliző akkor hol gyakorol?
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2009.01.03. 04:52
A tegnapi napon valamelyik korábbi fórumozónak hála Nassfelden jártunk. És tényleg a Millenium express második állomásán lehet bérelni ilyet. Viszont saját tapasztalatból írom, hogy ha már valaki vesz, akkor semmi esetre se ezt a bérelhető típust válassza. A rugós tagok egy gumilabda és semmi több, ami folyamatos rugózgatásával szórakoztat menet közben, így teljesen bizonytalan az egyensúlyi helyzetünk, nagy sebességnél, erős kanyarodásnál szinte használhatatlan. Gondolom bérlésre nem a legdrágább típust vették meg, és ez teljesen OK. De magáncélból nem ajánlom. A komolyabb és drágább típusok, mint már írtam lengéscsillapítót használnak, amik lehetőleg mind a táguló, mint a szűkülő szakaszban csillapítanak. Na az igen. Én speckó egy terepbiciklis légrugót tettem fel amivel úgy jártam, hogy a 22 fokos autóból kivéve a -5 -re a légrugó összeesett. Na de sebaj, gondoltam én, aki akkor még nem tudtam, hogy a légrugót csak saját pumpájával lehet felfújni, irány a szervíz. Ott sem láttak ilyet, de nekiestek a sógorok egy biciklipumpával, melynek eredménye, a maradék levegőt is elvesztettem, így a síbicaj használhatatlan lett. (mondjuk innen nézve jobb az olajrugó, de mennyivel simábban rugózik a légrugó az hihetetlen) Na ezért béreltem, hogy ezeket leírhassam. A pálya felső szakaszai, melyek már feljebb vannak a felhőtakarónál szerintem kitűnőek, az idő hibátlan, sütött végig a nap, de sajnos a szilveszteri szabadságos tömeg megjelent teljes számban, így volt várakozás a felvonóknál. Balesetmentes síelést kívánok a szezonban minden olvasónak és Boldog Új Évet!
SB300---snowbike---model-C4.jpg
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2008.12.12. 18:33
A Stalmach Group Ausztria ismét kitett magáért. Azaz még aznap visszaigazolták a rendelést, küldték az adatokat az utaláshoz. Lehet, hogy már volt magyar ügyfelük, így az utalási bizonylatra még nem indították el az árut, de a pénz számlára érkezésekor egy e-mailben értesítettek, hogy az ÖBP szállítja. És harmadik napon meg is érkezett az új lécpár, már csak a rögzítés átszerelése maradt hátra. Holnap kiugrunk egy éjszakai síbiciklizésre, bár a webkam-ok szerint nincs is látótávolság a ködben. De ki kell próbálnom a vastagabb, tehát még jobb offpiste léceket. Addig is a gyerek szárazon próbálgatja, íme:
Forumkep.jpg
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.