Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tonale és társai

ÜZENETEK (117)Időben csökkenő Időben csökkenő
harzol
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2010.10.21. 22:23
A sífutó pályákról tud valaki mesélni kicsit? Idén decemberben megyünk Tonaléba és most azon gondolkodunk, hogy vigyünk-e sífutó lécet is.
envoken
183 élménybeszámolót írt
183
15 éve tag
2010.10.18. 23:43
Szia!Köszi szépen!Igen messze van, de olcsó a pályaszállás és a bérlet is, és tök hóbiztos :) Engem meg az unalmas párhuzamos pályák nem zavarnak.
bazsa (snwbrd, frrde, bckcntry)
223 élménybeszámolót írt
223
16 éve tag
2010.10.18. 23:19
helló,

ha emlékeim nem csalnak, ezen a szálláson voltam én is 2 éve snowboard oktatói táborban.
az apartman 3 szintes. alul van egy szoba és a fürdő. eggyel feljebb van a konyha és a kinyitható kanapé, majd egy galéria szerűség következik két ággyal.
kicsit szlovákiára emlékezetett a szállás...
klassz a síterep, csak k. messze van szvsz.
Előzmény: (envoken 91023)
envoken
183 élménybeszámolót írt
183
15 éve tag
2010.10.18. 21:02
Szia, tudnál nekem pár szót mondani a szállásról (Residence La Cascata (Ponte di Legno) ) ?? Csak nézegettem és ha jól látom a képeken, akkor Ebédlő szerűségben van egy emeletes ágy+egy félemelet vagy egy kihúzható kanapé ? Sőt akár úgy is lehet értelmezni a szöveget, hogy nincs hálószoba csak egy félemelet? ÉS akkor egy légtérben van mindenki vagy mimi :D Közben meg 50-60 nm ?

Köszi !
Előzmény: (serfozo 63878)
marcello
4 élménybeszámolót írt
4
18 éve tag
2010.10.16. 00:08
Öt éve voltunk itt, apartmanban, a szállás erős közepes volt, a pályák mindenesetre kárpótoltak minket. Szívből tudom ajánlani a legalsó lifteknél levő aprés-ski-t, henger alakú üvegtáblás bár, 4-től 8-ig van csak nyitva, de óriási bulik voltak minden este (itthon sem tapasztaltam még ilyet), italakciók, asztalon táncolás, egyszerűen mindenki ropta a 8 évestől a 80 évesig (tényleg, én is alig hittem a szememnek!).
Jó sielést, kéz- és lábtörést! :)
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2010.09.28. 14:49
Hétvégén havazott, most kicsit enyhült, de azért nagyon szépen alakul a dolog!!!
presena.jpg
serfozo
14 élménybeszámolót írt
14
15 éve tag
2009.02.02. 18:31
Sziasztok!
Ha már a szállásoknál tartunk, mi 2008. januárjában voltunk itt és Ponte di Legnoban a La Cascatta nevű apartmanban szálltunk meg. Na az teljesen pályaszállás. Reggel kilépsz az ajtódon, mész kb. 10 métert és már síelhetsz is a felvonóhoz. Hazafele egész ajtóig tudsz síelni. Egy hétig voltunk ott, az autóval ki sem álltunk a garázsból. Az új felvonóval, ami összeköti a két síterepet kényelmesen és gyorsan át tudsz jutni Tonaléba, hazafelé választhatsz hogy jössz a felvonóval, vagy síelsz a házig. Maga a falu nagyon hangulatos.
Ági
Rossi
252 élménybeszámolót írt
252
19 éve tag
2009.01.29. 14:22
Sziasztok!

Szombati indulással keresünk +1 embert 4 fős apartmanba, sajnos a negyedik ember nem tud eljönni. Kocsival megyünk, szállás 29000Ft, bérlet 147 euro (kinti ár 166).
Vilmos
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
2009.01.28. 22:18
Kedves csontiz!
Nagyon sajnálom, ami veled történt, de nem tudom megállni, hogy ne mondjam el a következő észrevételeimet.
Amikor először léptem a Tonale-i pályákra nagyon jól éreztem magam. Elkezdtem ökörködni, száguldozni, vissza felé sízni, míg a Nővérem meg nem látta, mit csinálok, majd félre hívott és a következőket mondta.
Tőlem azt csinálsz, amit akarsz, de fontold meg, hogy egy hétig vagytok Tonale-n. Ez idő alatt próbáld minél jobban elsajátítani az oktató utasításait. Ne csinálj olyat, amibe nem vagy biztos. Ne csinálj olyat, amit az oktató nem tanított. Ne sízzél a pályám kívül, mert ott csak a nemnormálisok közlekednek. A sízés egy veszélyes sport. Ha valaki nem tartja be az alapvető szabályokat, az a kórházban köt ki. Természetesen ennek ellenére össze törheted magad, de úgy időzítsd, hogy az utolsó napon legyen, hogy legalább a többiek szórakozását ne tedd tönkre. Nagyon elgondolkodtam, amit a Nővérem mondott. Az oktatáson az oktató, az összes pályán átvitt bennünket és senki sem esett el. Sosem és semmikor az oktatás alatt. Az oktatók, nem önjelöltek, hanem vizsgával rendelkező szakemberek. A oktatási időszak alatt kizárt mindenféle baleset. Ha valaki az oktatás után is betartja a szabályokat, szinte kizártnak tartom, hogy Tonale-n bárki balesetet szenvedjen.
Már megbocsáss csontiz, de az a gyanúm, hogy ha te a képességed határán, azaz igen gyorsan próbáltál sízni. A pálya pedig nem versenypálya. Sőt annyira nem, hogy a száguldozókat a pálya rendőrség figyelmeztetni szokta, súlyosabb esetben elveszik az illető bérletét. Elég jól ismerem a Tonale-i pályákat, és csak azt tudom mondani, hogy olyan sérüléseket, amiket te szereztél csak óriási felelőtlenséggel lehet. Ez most biztosan rosszul esik, de majd ne engem kezdj szidni, hanem a problémát magadban kell keresni. Ellenkező esetben legközelebb is hasonló helyzetbe fogsz kerülni.
Vilmos
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
2009.01.28. 21:53
Szia Vargai!

Az épületet az Edelweis szállóból szoktuk látni. Kicsit a régmúlt kommunista épületeire emlékeztetett. Ráadásul 2000-ben, amikor először mentünk kicsit elhagyatottnak nézett ki és nem sok mozgást láttunk sem benne, sem a környékén. Kinézete alapján nem sokat néztem ki a szolgáltatásait illetően. Most jöttünk haza Tonáléból és az ottlétünk alatt láttuk, hogy már nem natúr beton színű az épület, hanem át van festve. Aztán lehet, hogy csak küllemre kételkedik az ember. Elhelyezkedését illetően sajnos egyszer annyira van a pályától, mint az Edelweis. Ráadásul szintben is lejjebb van. Mi is kb 150 métert bukdácsolunk a sícsizmában az első síliftig a Valénáig, hát bizony onnan lentről ez jóval nagyobb küzdelem. Vagy autóval kell nekivágni. Ha eljutottál Tonale-ba, akkor szerintem akár egy sátorban is érdemes megszállni, mert a sízés élménye ott megfizethetetlen. Feltéve ha az ember valóban sízni megy és nem ökörködni és összetörni magát.
Én szerencsésnek mondhatom magam, mert a Nővérem szervezte az ott tartózkodásunkat és a síbérletben az oktatás is benne volt. Addig azt hittem, hogy tudok sízni, de ott jöttem rá, hogy még csak most kezdek tanulni. Feltéve ha az illető felfogja, hogy mi a sízés és a jó sízés közötti különbséget. A pályákat a lehető legjobb minőségűre készítik elő, a felvonók pedig elképesztően kulturáltak.

Üdv: Vili
vargai
30 élménybeszámolót írt
30
15 éve tag
2009.01.06. 23:55
Sziasztok!

Mi vagy 20-an megyünk tonale-ba február 1-től egy hétig síelni. A szállásunk abba a kb 15 emeletes szálloda/apartmanban lesz, aminek a neve biancaneve. Tudtok nekem infót mondani erről a szállásról? Kényelmes-e, van-e micró stb. A neten nem nagyon találtam erre utaló infót.


Köszönöm
atkagyerek
2 élménybeszámolót írt
2
15 éve tag
2008.12.09. 19:28
sziasztok!

Kicsit meglep, amit itt olvasok, mert magam már 2x jártam Tonale-n és semmi rossz tapasztalatom nem volt! Igaz nem történt egyszer sem semmi súlyosabb baleset, de a vendégszeretből azt a következtetést vontam le, hogy itt imádják a Túristákat!
Graham Hill
46 élménybeszámolót írt
46
16 éve tag
2008.12.03. 17:24
Csontiz!
Te valami horrort álmodtál és ezt itt leírtad??
Ne haragudj de ez egyszerűen nem lehet igaz.
95 óta járunk kisebb nagyobb társasággal Francia és Olaszországba . Bormio mellett Tonale az egyik legjobb hely.Sajnos a mi csapatunkban is történtek kisebb nagyobb balesetek, (ficam , törés..)de ilyen hozzáállást egyszer sem tapasztaltunk.Kár elriasztani az ide utazókat.Minden balesethez 2 hegyimentő, néha több is jött.Mire leértek a parkolóba a gondolával a mentőautó ott állt, és korrekt ellátást kaptak.
A sípályák unalmasak????Ekkora baromságot sem olvastam soha.Persze nem Madonna di Campiglio (ahol a Ferrari és a Ducati meg több száz sznob seggfej vonul fel a tonale-i árak többszöröséért) de a gondozott és hóbiztos pályák remek élményekkel gazdagíthatják az ide látogatókat.
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2008.02.16. 14:35
Hm. ez tényleg riasztó, bár mi három ízben is éppen az ellenkezőjét tapasztalatuk Olaszországban. (Igaz, mindhárom Livignóban volt.)
1. Csuklótörés. Még azt is megkérdezték barátnőnktől, hogy milyen színű gipszet (sárga, mert az megy pulóveréhez), és milyen színű felkötő kendőt (kék, mert az meg a kabáthoz megy) kér? Fizetni nem kellett, csak aláírni a papírt.
2. Térdzúzódás. Első szóra küldték fentről a tepsiseket, pedig akkor még csak azt tudtam mondani lent a kezelőnek, hogy nemigen tud felállni az "áldozat".
3. Egyenesen vett kanyar, meredek rézsűn némi puffanással. Szintén szó nélkül küldik a motorosszánost, aki - zicher bis zicher - leviszi, onnan pedig be az orvosiba. Szeerncsére kutya baja, de megvizsgálták alaposan.
Szóval van példa erre is.
csontiz
3 élménybeszámolót írt
3
16 éve tag
2008.02.15. 10:55
Üdv mindenkinek!

Igazából amit most leírok, az nem a tonálei sípályákról szól (amik egyébként rém unalmasak), hanem a hozzá tartozó szolgáltatásokról. Én még 2006-ban csúsztam pár napot Tonáléban, de életem legborzalmasabb 6 hónapja következett. Ugyan is 2 második napon balesetet szenvedtem, ráestem egy jégfoltra, és szilánkosra tört a csuklóm, és ráadásul a könyököm is kiugrott egyszerre. Ez persze bárhol megtörténhet, de nem ez a lényeg, hanem ami utána jött. Sajnos a sípálya tetején történt az egész. A barátom le is csúszott gyorsan és segítséget akart kérni, hogy hozzanak le, de azt válaszolták lent a "meccsnézés" közben hogy ha a lában nem tört el akkor sétáljak le keressem meg az orvosi rendelőt. A cimborám vagy 5 percig állt ott, értetlenül, majd kb. 20 perc könyörgés és reklamálás után az egyik felhúzott orral hajlandó volt feljönni értem és levinni a pálya aljáig, ahol megmutatta, merre találjuk az elsősegély helyet, és visszament meccset nézni.
Nagynehezen megtaláltuk, ahol kaptam egy kötést, se fájdalomcsillapító vagy valami, majd ott is megmutatták, hogy a kórház merre van, mert ők nem hívnak nekünk mentőt, mert az úgysem jönne és így kidobtak bennünket. Barátom beültetett a kocsijába 2 óra alatt eljutottunk a kórházban ahol hasonlóképpen bántak velünk. A röntgen orvossal kb. 15 percet kellet vitatkoznia az ügyeletes nővérnek, hogy elkészítse a röntgen felvételt. A lényeg, hogy 3 nap alatt 2-szer gipszelték be a nyílt töréses kezemet, úgy, hogy a sebbel semmit nem csináltak, így természetesen a seb elfertőződött. Se műtét, se semmi más. 4. nap közölték, hogy nem gyógyulok, így talán meg kellene műteni a kezemet. Ezek után nem bírtam tovább, hazavitetem magam mentővel Magyarországra. A biztosításom, amit minden évben kötök, fedezett minden költséget. Otthon természetesen 10 napig nem tudtak megműteni, az olasz orvosok "professzionális" tudásának köszönhetően és a 40 fokos láz és a fertőzés miatt, és csak pár napon múlt, hogy nem vágták le a kezemet. A magyar orvosok nem hittek a fülüknek, és a szemüknek, mikor elmondtam, hogy miért vagyok ilyen állapotban. Végül 2 műtét és 6 hónap gyógytorna után meggyógyultam. Viszonyításképpen elmondom, hogy egy másik ismerősöm Ausztriában pontosan ugyan úgy járt mint én, őt mentővel szállították a kórházba, 1 óra múlva műtötték, 3 nap múlva a családjával simán hazamehetett és teljesen rendbe jött.
Csak azt tudom mondani, hogy aki oda utazik az nagyon vigyázzon magára, mert biztosan számíthat az olasz mentalitás maximális megnyilvánulására.

Üdv
CSontiz
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2008.01.07. 13:51
Pár kép december elejéről.
I.-VH-Emlekmu.jpg
A-sigyar.jpg
Utban-a-gleccser-fele.jpg
Kis-emlekmu.jpg
A-gleccserpalya.jpg
A-gleccser-alatti-resz.jpg
A-Kabinos.jpg
Szabi4
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2008.01.02. 14:07
Nekem nagyon tetszett Tonale, a gleccser tetejére fel lehet drótkötélen mászni ha nincs a fenti bódéban nincs ott az őr. Van világháborús emlékmű gépágyúval meg ágyúbombákkal, szép táj és nekünk szerencsére rengeteg hó és jó idő. 2*1 napot síeltünk és szép emlék maradt. Pláne mert helyijáratos busszal mentünk oda, nem is emléxem már honnan. A fekete egyes pályát megsíelni élvezet, egyszuszra nem is nagyon lehet. De közben megáll az ember és gyönyörködik a tájban, a szembeoldalban. Ajánlom minden sítudású emberkének. Azok akik nagyobb túrasíelés kedvelői a Sella-Rondat próbálgassák a Marmolada gleccserrel, nagyon jó!
koschwarz
15 élménybeszámolót írt
15
16 éve tag
2007.12.27. 18:44
sziasztok!

mi már többször is jártunk tonaléban. valóban, a pályák egy része tényleg unalmasnak tűnhet, mert egymás mellett párhuzamosan haladnak, semmi erdő. ugyanakkor a pályák minősége (délelőtt persze) mindig kiváló, olaszosan gondozottak, még le sem zárják a felvonókat, de már mennek fel a ratrakok...és egy átlag síelőnek pont megfelelő nehézségűek a pályák.

az "unalmasságuk" ellenére szerintem nagyon jókat lehet síelni rajtuk, a gleccserpályát, pontosabban az arról a főútig levezető részét mi kifejezetten szeretjük, a nehézsége miatt.

ugyanakkor ott van a ponte di legno-s rész is, ami sokkal zöldebb, és sokkal szebb, és ha minden igaz, tonaléval már össze van kötve felvonókkal (tavaly nem itt voltunk, tavalyelőtt meg még nem volt összekötve).

gyakorlatilag minden szállás pályaszállás, és azért vigyázni kell, hogy milyen szállást foglal az ember...

bár számunkra nem volt olyan vészes egyik sem, de azért akadhatnak kellemetlenségek, az egyik helyen a gáztűzhely gázpalackkal működött, ami az erkélyen volt, és igen nehéz volt reggel kávét főzni :)

a másik helyen meg külön erősebb körtéket kellett vennünk, mert megvakultunk volna :)

ezek persze a sima apartmanok voltak.

900 km az út, ami igazából a végén, az autópályáról letérve kezd húzós lenni, még kb. 100km városokon, hegyi utakon keresztül...ezt a részt nem szeretjük :)

összefoglalva: szerintem simán el lehet síelni egy hetet csak tonalén és ponte di legno-n, már ha nincs az embernek olyan igénye, hogy minden körben más pályán csússzon...talán nem a természet szépségéért, hanem inkább csak magáért a síelés öröméért érdemes elmenni ezekre a pályákra, bár ha süt a nap és jó idő van, akkor persze itt is mindent szebbenk lehet látni. mindenesetre nem váéletlenül hívják ezt a részt a "nap völgyének", amellett hogy elég hóbiztos is.
libella
145 élménybeszámolót írt
145
21 éve tag
2007.10.30. 00:21
Amióta összekötötték Ponte di Legno-val, azóta élvezetesebb lesz azért, mert a Tonalei pályák iszonyú unalmasak. Egy kopár hegyről egymás mellett jönnek le, majdnem párhuzamos egyenesek formájában.
Egyszer azért érdemes megpróbálni.
Amint azt korábbna írtam, bármilyen tubust (napkrém, fogkrém, stb) óvatosan nyiss ki (ill. otthon jól zárd le!), mert 1800-on kinyomódik, ha nem a nyílásával felfelé van!
Change
17 élménybeszámolót írt
17
16 éve tag
2007.10.24. 16:39
Sziasztok!
Gondolkozunk, hogy az idei sítúrát Tonaleba szervezzük!
Érdekelne, hogy ki mennyire ajánlja.
Már megjártuk Tre Valli-t, Pagenellát több ízben is, és tavaly Plose-n voltunk(csak hó nem volt).
Ha esetleg vki tudná ezekhez mérten viszonyítani a pályák erősségét, minőségét, azt megköszönném.
Üdv mineden sportársnak :D!
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.