Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

RM által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (850)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.01.10. 18:37
Pesten a Moricz Zs. körtér és a Kosztolányi között (Bartok Béla út) van egy sibolt/szerviz. Ott láttam Snowbladet (Blizzard kb. 47eFt). De ha eloszor ki akarod probalni, akkor a honlap (https://www.ho.hu) szerint Donovalyban tudsz is berelni a Patty-skiben.
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2005.01.10. 09:44
Elolvastam a hasznalt silec utmutatot. A "... kivéve, ha az eladószemélyzet kellően szakképzett és ténylegesen a mi érdekünket nézi, nem a haszonszerzését" tanacs az amire en mostansag ugy erzem nagyon rafaragtam a Fay utcaban. Szerintem a szakertelemmel nem volt gond. Ezert is lenne jo, ha mindenki leirna a jo ill. rossz tapasztalatait az egyes boltokkal, kolcsonzokkel kapcsolatban, hogy tisztaban legyunk vele, hova lehet nyugodt szivvel bemenni egyedul is. Ugy nez ki, hogy vannak boltok, ahol igenis figyelnek az ilyen velemenyekre. Pl. miutan ide beirtam, az Intersi-tol kaptam egy levelet (ide vittem be eloszor javittatni a lecem, bar a Fay utcaba visszavinni lehet jobb lett volna, kivancsi lettem volna mivel nyugtatgatnak), hogy nem akartak ramijeszteni, szivesen megjavitjak a lecem, de hosszutavon mindenkeppen a csereben kell gondolkodnom. Egyebkent hozzaerto barataim is a leccserere biztatnak, mert sajnos ugy nez ki a ragasztas csak rovid idore oldja meg a problemamat. :-( Szoval osszegezve az eddigi elmenyeket, a Fay utcai kolcsonzorol eleg rossz a velemenyem lecvasarlast illetoen. Az Intersi szakuzletben korrekten, egyenesen megmondtak a velemenyt, de vasarolni meg nem vasaroltam naluk. Az idenyvegi akcioikat azert majd megnezem :-)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
Topik: LOPÁS!!!
2005.01.05. 15:25
Sziasztok! Amikor en a lecemet vettem, kialkudtam ajandekba egy egyszeru zarat is. Nem tul nagy, kicsit huzza a zsebemet,de elfer benne. Olyan biciklizar szeru, a koteshez kell beakasztani es oda lehet zarni valamihez a leceket. Arra tuti jo, hogy inkabb maset lopjak el.
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2004.12.27. 11:55
Sziasztok! Dec. 25-en Semmeringen (Stuchleck), elotte ket hettel szinten itt (Hirschenkochgel) siztunk. Stuchlecken az osszes paja sielheto volt (egesz jok voltak). Karacsony elso napjan meg sorba sem kellett allni :-). A palyak nehol jegesek voltak, de altalaban ki lehetett kerulni ezeket a reszeket. A ho nagy resze szerintem muho. Hirschenkochgelen a vilagkupa palya nagyon jo allapotban volt (sok muho), a csaladi palyat leckimeles miatt csak ritkan hasznaltuk. Bar dec. 7-rol dec. 12-re sokat javult azota gondolom meg hoagyuztak egy kicsit. :-) Jo sielest: RM
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2004.11.23. 09:45
Iden novemberben direkt rakerdeztem az EUB-nal a sielesre, azt mondtak benne van, elkuldtek a biztositas szolgaltatasait is. (lasd. lent) Ossze lehet hasonlitani az altalad kotott utasbiztositas felteteleivel.
Mielott barki bank vagy biztositasi ugynokot vel bennem felfedezni, a BB-nek es az EUB-nak is csak ugyfele vagyok. :-) Dombornyomott kartyara autoberleshez volt szuksegem, es kellemes meglepeteskent ert ez az extra szolgaltatas.

-----------------------------------------------
Külföldi Utasbiztosítás - Budapest Befektetési Kártya

A) Egészségügyi segítségnyújtás és biztosítás
Orvosi költségek térítése:
- baleset esetén 7.5MFt
- betegség esetén 5MFt

- ezen belül sürgősségi fogászati ellátás költségei : 160 EU/fog

Hazaszállítás megszervezése, a felmerült többletköltségek térítése: felso hatar nelkul

- orvos küldése illetve címének közlése, egészségügyi ellátás megszervezése: szolgaltatas
- szükség esetén orvoshoz, kórházba szállítás, hozzátartozó tájékoztatása: szolgaltatas
- folyamatos kapcsolattartás az ellátó egészségügyi intézménnyel: szolgaltatas
- Baleset vagy betegség miatt felmerülő egyéb költségek megtérítése: 40eFt
- Holttest hazaszállításának megszervezése, a felmerült költségek térítése : felso hatar nelkul

B) További utazási segítségnyújtás
Beteglátogatás
– közlekedési költségek:felso hatar nelkul
- szállásköltség legfeljebb 4 éjszakára: 60EU/nap

Gyermek hazaszállítása : felso hatar nelkul
Idő előtti hazautazás : felso hatar nelkul
Pénzsegély-közvetítés : 300eFt
Információ útiokmány elvesztése esetén:
szolgaltatas
Információ autómentő-cégről: szolgaltatas

C) Poggyászbiztosítás és útiokmányok pótlása
- útipoggyász eltulajdonítása vagy baleset miatti sérülése esetén: 50eFt
- tárgyankénti limit : 20eFt
-útiokmányok pótlására vonatkozó költségtérítés: 5eFt


RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2004.11.22. 11:26
Sziasztok! Aki gyakran utazik europaban nem tul messzire, azoknak ajanlanam a Budapest Bank befektetesi kartyajat. Ez melle egy alap utas biztositas jar az EUB(Europai Utas Biztosito)-nal. Ami egy nem tul komoly serules(hosszu Intenziv Osztalyos kezelest nem igenylo ellatas) eseten megitelesem szerint eleg vedelmet nyujt. A bankartyanal letetbe kell helyezni 50eFt-ot + kb. 4eFt az eves kartyadij. Ezert az ember kap egy dombornyomott maestro kartyat, ami a vilag minden reszen hasznalhato. A sieles soran elszenvedett baleset utan terit a biztosito, erre direkt ra is kerdeztem.
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2004.11.22. 10:04
Koszi a felajanlott segitseget! Ha Pest kornyeki vagy erdekelne a dolog. Az e-mailed nem publikus, igy nem tudtam irni. Irnal nekem, aztan majd valaszolok. Koszi.
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2004.11.22. 09:04
Sziasztok, gondoltam a tobbiek okulasara leirom sajat rossz tapasztalataimat. 2-szer vettem kezdokent majd majnem kezdokent lecet a Fay utcai kolcsonzoben. Elsore egy 195cm regi Head cap lecet ajanlottak 15eFt-ert (kb. 2003. december, 192cm magas vagyok). Amit meg is vettem. Nem akartam sokat kolteni sielesre, mivel akkor kezdtem, gondlotam legyen sajat cuccom, mivel ez a hetvegi sielgetest leegyszerusiti. Vegulis tanulni olyan szempontbol jo volt, hogy a hossz miatt a sok bukdacsolas utan ereztem, hogy ennel mar csak konnyem lehet egy masik leccel. Mivel mindenki ajanlotta, hogy erdemesebb lenne egy carving leccel probalkoznom, igy visszamentem es megprobaltam visszacserelni. Az eledoval termeszetesen kozoltem, hogy kb. 2 honapja sielek hetvegenkent. Szeretnek egy carving lecet. Ekkor egy Rossignol Race Carving lecet ajanlottak 70eFt-ert, amibol engedtek 5-ot a regi lécemre tekintettel (2004. februar eleje) és még egy zarat is kaptam ajandekba. Ezzel a leccel valoban konnyebb sielni, de most, amikor egy kore futas miatt egy masik szervizbe vittem, kozoltek, hogy nem igazan erdemes javitani, mert a talp egy darabon elvalt, igy jo lec mar ugysem lesz belole. Hat nem tudom, eleg baleknek erzem magam. Ezek utan hasznalt lecet Magyarorszagon kolcsonzobol biztos nem fogok venni.

Amit maskeppen csinalnek, k. hosszu lecet semmikeppen nem vennek kezdokent es masnak sem ajanlom. (Bar nagy sebessegnel tenyleg stabil, de fordulni szar vele es gyakorlatilag eladhatatlan.) Hasznalt lec vasarlasakor egy hozza nagyon erto embert mindenkeppen vinnek magammal es a szintemnek megfelelo lecet valasztanek (Ez 2 honap hetvegenkenti sieles utan nem feltetlenul egy Race Carving Rossignol topp lec, amit pl. nekem ajanlottak.).
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2004.11.04. 15:20
A hosszu hetvegen okt. 30 - nov. 2 kiprobaltunk 3 gleccsert is, a tapasztalatok:

Kaprun: Keves palya volt sielheto, eleg hosszu sorok alltak. (Es ez meg a kesobbi felmelegedes elott okt. 30-an szombaton volt.) Viszont az idovel szerencsenk volt, lehetett latni.
Tux: Ide mar hosszabb idore is erdemes elmenni, sok ho volt es sok palya. Az idojaras viszont eleg rossz tud lenni. Az eros szel, viharok miatt neha lezarjak az egeszet. Azert 4 napbol 3-on nyitva volt. Kezdok inkabb ne menjenek ide.
Stubai: Ide azert jottunk egy delutanra, mert a Tux nem nyitott ki. Itt kevesebb volt a ho mint Tux-on es az idonk is szar volt (eso+szel), de legalabb lehetett sielni.

Szoval, ha rangsorolni kene: 1. Tux, 2. Stubai, 3. Kaprun (Ha a Tuxon rossz az ido 1.5 ora alatt meg mindig at lehet menni a Stubai gleccserre.)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2004.10.27. 12:02
Szia! Szerintem a https://www.flattach.at címen tudsz keresni szallast. Ott a palyaszallas (ifjusagi szallo) is szerepel (elerhetoseggel, arral, ...). Mi tavaly majus 1-en voltunk, akkor delutanra mar olvadt az also reszeken, a tetejen meg elkezdett szakadni a ho. Azert tok jo volt. :-)
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.