Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Kapuk között, költség hatékonyan topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Soma
675 élménybeszámolót írt
675
18 éve tag
2011.02.24. 10:32
Sziasztok,
Akkor ha más nem én, mint az ötlet kiagyalója egy kicsit részletesebb beszámolót írok.
Azzal kezdeném, hogy WFerinek mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk (Nem borogatni, azonnal orvoshoz menni), mert hétvégén síelni akar menni Murauba.
Némi szervezés és telefonálgatás után, az egyesület kisbuszával, Atesszal együtt 5-en (WéberF, Pedró, TZoli és én) indultunk Eplénybe. Külön kocsival érkezett a Gabóca vezette csapat (Gabóca, jan, mgy és Tomi(akit nem ismerünk a Fórumról)), hu1zalm és a nagylánya, Gézenguz és a férje Gyuri, valamint Fehér Zoli és kicsit később KreichI.
Érkezésünkkor tapasztaltuk, hogy meglehetősen hideg van (mínusz 8,5), de szépen süt a nap és kiváló állapotban van a pálya. Szerdához képest, meglehetősen sokan voltak, ez abban nyilvánult meg, hogy kicsit zsufi volt a pályán, de sehol nem kellett várni a felvonókra.
Atesz kapcsolatait kihasználva kedvezményes áron tudtunk bérletet venni és sikerült elintézni, hogy az 1-es pálya jobb oldalán (felülről nézve) délelőtt pályát is tűzhessünk. (Külön köszönet érte Áronnak!). Amíg Atesz kitűzte a pályát, a többiek mentek néhány bemelegítő kört, majd elkezdődött az igazi edzés. Először mindenki ment egy-két menetet a pályában, ezalatt Atesz feltérképezte a síelésünket. Ezután, mindenkinek, egyénre szabva, elmondta a hibáit (sajnos volt bőven), és személyre szóló feladatokkal kellett a pályát teljesíteni. Ezt csináltuk 12-ig, majd egy közös lemenetel közben megmutatta, hogy verseny közben, melyik kapura, milyen ívben és hol kell ráfordulni. Itt is volt mit tanulni.
Egy zárójeles megjegyzés: miután nem tudtuk a pályát elzárni, ezért nagyon sokan, figyelmetlenül illetve balesetveszélyesen bejöttek a pályába, sokszor akadályozva a fentről érkezőket. Volt olyan is, aki odajött és MEGKÉRDEZTE, hogy lemehet-e, természetesen mindenkinek igent mondtunk. Egy személyes észrevétel: az emberek többsége ha tűzött pályát lát, kényszert érez, hogy belemenjen, bármilyen tudással is rendelkezik, nem törődve azzal, hogy esetleg ez nem azzal a céllal lett kitűzve. Zárójel bezárva.
Egy rövid ebéd (Skyman figyelj: volt aki a hozottat, volt aki a kinti büfében, volt aki a Holle Anyó kocsmájában, mindenki ahogy gondolta ), majd délután irány a 4-es pálya. Itt Atesz a rövid lendületet mutatta meg és gyakoroltatta velünk (itt a pálya felső része csak erre alkalmas), és valljuk be őszintén, itt is van még mit tanulnunk (de hát ezért mentünk). TZoli jegyezte meg, hogy most már totálisan szétesett, amit eddig tudott, azt is elfelejtette, de megnyugtattuk, hogy ez természetes dolog, a többiek is így vannak ezzel.
Kb. 3 óráig gyakoroltunk, majd az edzés végén megbeszéltük, hogy esetleg jövő hét pénteken, ha minden összejön megismételjük ezt az akciót, majd elbúcsúztunk egymástól, mert Gabócáék csapata (a négy legprofibb) még maradt, míg a többiek elindultak hazafelé.
Képek sajnos nem készültek, mert Andi ugyan hozott fényképezőgépet, de lent hagyta a parkolóban és nem volt kedve visszamenni érte, én meg hiába vittem kamerát, Atesz azt mondta, első alkalommal ne vegyük el az emberek kedvét. De legközelebb már nincs kegyelem.
Hát így röviden ennyit, szívesen vesszük a többi résztvevő élménybeszámolóját illetve tapasztalatát is.

--
somogyi.gabor@telekom.hu
poni0615@freemail.hu
30/9868641
Előzmény: (klaci 111876)
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
2011.02.24. 09:10
Feri, gyors felépülést neked!
De ha már úgysem fickándozol egy darabig, írhatnál kicsit bővebben az egész buliról.
Vagy bárki más, aki ott volt...
Előzmény: (WéberF 111814)
WéberF
2040 élménybeszámolót írt
2040
17 éve tag
2011.02.23. 22:01
Alighanem elkiabáltam. Úgy látszik, egy darabig nem fogok tudni járni. Lehet, hogy síelni sem? Na még csak az kéne!
Sajnos terhelésre fáj és nem tart a térdizületem. Van valakinek tapasztalata keresztszalag ügyben? Az enyém 20 éve egyszer már beszakadt, de nem ilyenek voltak a tünetei.
WFeri
Előzmény: (WéberF 111786)
WéberF
2040 élménybeszámolót írt
2040
17 éve tag
2011.02.23. 20:59
Megtörtént az első gyakorlati "összetartó edzés"!
Nagyon jól sikerült. Akinek a résztvevők közül más lenne a véleménye, kihívom párbajra! (-:))
Eplény (lásd ott is) várakozáson felüli lehetőségekkel fogadta a Fábián Attila vezette 14 sporttársat. Még kapukat is volt lehetőség tűzni. (Pecchemre, "verseny-szituációban" érezvén magamat, ráfutottam az egyikre, elszálltam, nem gondoltam, hogy komoly, tovább síeltem, majd kénytelen voltam elpihenni. Most jegelem a térdemet. Aki tudja, miről van szó, jelentem: nem dagadt be, nem vérzett be, csak szúr a térdem alatt. Járni már tudok.)
Jó társaság jött össze, újabb Fórumos társak öltöttek arcot! Köszönöm a lehetőséget!
WFeri
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.