Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Ski C.U.L.T. információk topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2011.11.30. 22:12
Hagyni akartam időt a hozzáértők számára is, de túl nagy tolongás (eddig) nem volt! Pedig kíváncsi lettem volna a véleményekre.
Már nagyon várom az újabb kérdések felmerülését, de leginkább a válaszokat, mert a kérdésekben nincs hiányom most sem!
Amennyire meg tudom ítélni ez egy teljesen új szemlélet a síoktatás területén. Azt gondolom nálam már leesett a tantusz, csak még nem koppant a földön. A rendelkezésemre álló két síoktatós kazetta/dvd alapján eddig azt feltételeztem itt a tanfolyoknak egymásra kellene épülni és akkor lehet csak eljutni egy magasabb sítudáshoz. Az általatok képviselt metódus szerint az oktatóknak nagyon képzetteknek és kreatívoknak kell lenni.
Előzmény: (ozsi 125265)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2011.11.28. 13:44
Akkor itt is az első!


Kérdés: Elvégeztem egy kurzust nálatok. Hogyan tovább? Tetszett a tanfolyam, sok érdekes felvetéssel találkoztam. És tetszett, hogy felvetések egy része kérdésként él tovább bennem, és szeretnék válaszokat is kapni. Ha újra elmegyek hozzátok, megkapom majd ezeket? Biztosan olyan csoportba kerülök, ahol fejlődni tudok?

Válasz:
Akkor indulunk el igazán a tanulás útján, amikor felmerülnek az első kérdések. Az oktató segíthet megtalálni a megoldásokat, de mindig maradnak szép számban megválaszolatlanul. És ha nincsenek kérdéseink, érdemes elkezdeni gyanakodni, hogy valami nincs rendben...

A tapasztalat azt mutatja, hogy minél erősebben akarjuk megtalálni a megoldásokat, annál kevésbé sikerül. A gond csak akkor van, ha nem merülnek fel a kérdések, ugyanis a kérdések természete olyan, hogy felmerülésük után több-kevesebb idővel elkezdik megtalálni a saját válaszaikat.

Amikor eljössz egy újabb kurzusra, új kérdések fognak felmerülni, és közben segítünk válaszokat is találni. De nem mindig lesznek meg azonnal, néha csak évek múlva találunk rájuk. És persze újabb kérdések is felmerülnek majd, és a folyamat nem áll meg.

A kurzus témája, anyaga, gyakorlata és feladatai mindig a helyszínen, a körülmények és résztvevők kölcsönhatásából áll össze. Nem az előző kurzus folytatása lesz, nem az számít, hogy ki hányszor és mikor volt már nálunk (vagy egy SKI C.U.L.T. oktatónál bárhol) tanfolyamon. A kiindulópontot a tanfolyamon megjelentek állapota fogja jelenteni, és az oktató képes lesz ebből kialakítani a programot. Ha nem így lenne, valami olyasmit erőltetnénk rátok, amire esetleg nem is vagytok felkészülve vagy éppen nem vagytok fogékonyak.
Előzmény: (SíMan 125258)
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2011.11.28. 13:15
Nagyon jó ötlet, hogy ide is bemásolsz a skiculture.hu-ról dolgokat, mert szerintem nagyon hasznos olvasmányok vannak ott, már jelezni is akartam.
Előzmény: (ozsi 125216)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2011.11.27. 22:32
Időnként magam is meglepődöm, hogy mekkora munka összerakni, leírni, közzétenni és működtetni egy síoktatási rendszert, és bizony néha elfogy a gázolaj a tankból...

De ha felmegyek a ide a topikba vagy a saját honlapunkon elolvassuk a hozzászólásokat vagy a privátban érkező leveleket, újra elindul az üzemanyagpumpa. Nagy szükségünk van ezekre, hogy folytassuk a munkánkat!

Egyrészt nagyon jólesik nekünk, amiket írtok (írnak), másrészt ki lehet olvasni belőlük, hogy azok a folyamatok indultak el, amelyeket az eredményes, hosszú távú tanulás érdekében el szerettünk volna érni.

És persze felmerül egy csomó nagyon fontos kérdés. Ezekre a honlapunk kérdések/válaszok rovatában válaszolunk, de mivel sokan arrafelé nem szoktak rendszeresen járni, ebbe a topikba is be fogom másolni a lényegesebbeket.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.