Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Rettegés a lejtőtől???

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Rettegés a lejtőtől???
2008.01.17. 07:36
Szia Rafa!

"De győzz meg, hogy csináljam másképp!" írod.

Érdekes és tiszteletre méltó hozzáállás. Mert tapasztalataim szerint a (táv) meggyőzés nagy lecke. Az emberek többsége nem meggyőzhető, mert érzelmileg invesztált a saját világnézetébe, és azt remek indokokkal bástyázza körbe.

Ezért aztán nem is igazán azoknak adjuk el szolgáltatásainkat, akik meggyőzésre szorulnak, hanem inkább azoknak, akik már keresnek. Aztán a havon már nem annyira nagy a lecke. Nem túl ritkán hallom vissza sok év óta síelő felnőttek szájából, amikor eljönnek egy Kanyarsí továbbképzésre, hogy "mi erről még soha nem hallottunk".

"Amúgy minden tanulásnak ideje van, az ismereteknek rögzülni kell, 2 óra alatt nem vártam csodát, de az jó lett volna, ha csalódás helyett valamilyen sikerélménnyel zárja a csoport." Irod. És nagyon igazad van. És itt az a titok, hogy nem általánosságoknak, (Pl. kijelölök egy helyet, ahol fordulni kell), hanem konkrét ismereteknek (Pl. mi okozza és hogyan kerülhetem el a fenékre ülést) kellene rögzülnie. Gyermekeknél nem, de felnőtteknél kifejezetten arról van szó, hogy a "tudatos, fejből vezérelt mozgást" kell(ene) rögzíteni.

Nálunk nagyon bevált és rendkívül hatékonynak bizonyult a (kicsit úttörésnek számító) finomkoordinációs elemekkel összerakott rövid mozgássorok oktatása, már a teljesen kezdők számára is.

Ebben a mozgássorban már most, ebben a korai fázisban rögzítésre kerül néhány, (a síelésben nélkülözhetetlen) olyan ismeret, mely alapját fogja képezni a magas fokú síelésnek is.

Néhány példa, melyeket rögzítünk már ebben a korai szakaszban:

- Legalább kétféle sebeségszabályozás tudatos alkalmazása
- Az un. gyorsulásos hátrakerülés tudatos elkerülése

A hétvégéken sokszor jönnek teljesen kezdő síelők is. Első nap délután (általában) liften vannak. Két nap alatt tudunk adni nekik egy olyan igazi erős alapot, melyre aztán bátran építhetők a "gipszkartonnál sokkal súlyosabb falak is".

"Hmmm..., szép szakma a tietek!" mondod.

Köszönöm, magam is így gondolom.

Maradok síelős barátsággal:
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.