Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Eplény Síaréna
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Szarvaskút - Bakony: Az eplényi sípályához legközelebb eső wellness szálloda
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Eplény Síaréna
2017.02.18. 20:36
Életemben ma (2017.02.18.) síeltem először Eplényben. Rosszabbra számítottam, ez a síterep igenis pöpec! Szinte mindegyik pálya jó lejtésű, van meredeksége, de egyben változatosak is. Nem olyan rövidek, megfelelően szélesek is, az infrastruktúra is jó.

Igazából egy pálya lóg ki a sorból, az A3 alja, az annyira fekete, mint egy néger segge, de komolyan. :D Életemben nem sok helyen láttam ennyire meredek, szűk és buckás fekete részt, talán Chopok-északnak a 3-as feketéje hozzá hasonló.

A térkép bal oldalán található két piros pálya a legjobb (A4 és A5) és ezeket síelik a legkevesebben, főleg az A5-ös az, ami a legtovább tartja magát.

A kék pályák sem szekérutak, ha ki vannak fagyva, teljesen jót lehet rajtuk döngetni. Ami hátrány, hogy a négyüléses felvonó bizony elavult, a futószőnyeg lassú, a felvonó üt, mint 15 éve Chopokon Záhrádkynál a régi kettes. :) Emiatt ott sok a gond, rengeteget megy a felvonó lassújáratban vagy áll, ami a kapacitásból sokszor hiányzik. Az üzemeltetők helyében ez lenne az első, amire költenék. Látszik, hogy sokan nem tudnak már hagyományos felvonókkal menni, mert ha sor is van a négyesnél, akkor is ott vár, ahelyett, hogy átemenne a 3-as csákányoshoz. Pedig megéri, ott szinte sosincs sor.

Az infrastruktúra és kitáblázottság megfelelő, a snowpark kicsi, de elmegy. A büfékben a kínálat kicsit lehetne szélesebb, az ár kissé drága.

Az alsó pályákon (A1, Q2), bár szerintem az egy pálya, ott nagy az embertömeg, sok a kezdő síelő. Összességben egy kellemes kis terep, komplex, egy-két napra tökéletes.

A maximális sorbaállás pár perc volt a négyesnél, a pályák pedig 10-13 óra között voltak a legjobb állapotban. Előtte jegesek voltak, utána pedig kásásak. +7 fok volt, kész csoda, hogy az egész rendszer üzemelt. Ez nem sok napot fog már így kibírni.

És a Q5 és R8-as sípályákat mi nem találtuk, azok nem üzemelnek.
Az alsó rész reggel
Pályatalálkozások (Q7-Q2)
Csak a pályák voltak havasak
A 3-as csákányos felvonó alja (kis hó nem ártott volna)
A4-es pálya fekete része, a legmeredekebb rész
Az A3-as pálya alja, a feka rész
Az alsó kékek délután, +7 fokban
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.