Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Atomic szakértőktől kérnék segítséget

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Atomic szakértőktől kérnék segítséget
2010.02.19. 23:36
Szerintem 14-16 m sugár felett csak az válasszon lécet, aki valóban tudja, mit csinál... Legalábbis, borítékolható, hogy meg fog szenvedni a tanulással, vagy mehet a kölcsönzőbe kivenni egy tényleg használható lécet.

Nem tudom, milyen lehetett a sítudásod, de az átlagos síelőnek tökéletes zsákutca egy 14-16 m feletti léc. Az alapszabály az lehet, hogy maradni kell a 11-12 m sugárnál, és a keménységet kell a tuidásnak megfelelően választani.

Egyszerűen csak arra kell gondolni, hogy a mai pályaviszonyok mellett mekkora hely kell egy 16-18 m-es sível ahhoz, hogy élre tegye valaki. Ismerve a sebesség és a sugár közötti összefüggéseket, máris kiszámolható, hogy egy hosszabb sugarú sível ugyanahhoz az élvezeti értékhez nagyságendekkel nagyobb sebesség, és négyzetesen több baleseti kockázat tartozik.

Vagy mondok egy másik érvet: 35 év síeléssel a hátam mögött, kb. átlag-kicsit átlag feletti fizikummal, elfogadható sítudással fel sem merül bennem egy 12 m feletti sí beszerzése. És egyetlen tanítványomnak sem javasolnék egy ilyen sít, mert érdekelt vagyok a tanulásuk sikerében.
Előzmény: (szemi 82049)
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.