Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Hochkönig régió (Maria Alm, Dienten, Mühlbach)
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
AlpenParks Hotel Maria Alm a hochkönigi üdülőrégió központjában
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
hunyadee
117 élménybeszámolót írt
117
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Hochkönig régió (Maria Alm, Dienten, Mühlbach)
2012.01.09. 11:43
Első feleségem (copyright by csabor) hétfőn jelentette be, hogy szerdától vasárnapig ér rá, így csak kettecskén tudtunk szerveződni, szállást pedig csak Hüttauban találtunk (Radstadt és Bischofshofen között), ezért Hochkönigre esett a választás. Még senki nem írt a Mühlbachi részről, ezért jelentem, gyönyörű (mint ahogy az egész terep), családias, kezdőknek ideális hely, a haladók közben kényelmesen és egyszerűen megjárhatják a síhintát, nem kell állandóan a jelzéseket és a térképet bújni, nincs sok utazós szakasz és egymást keresztező pályák, mint Obertauernben. Egy kivétellel csak bubis felvonókkal találkoztam a síhintán, ami ebben a nagy havazásban jól jött. Talán egyetlen gyengéje a helynek, hogy ritkán jár a síbusz, a Mülbach és a többi rész közötti domb pedig hóláncos téma ekkora havazásban. Mázlink volt, mert harmadnap az előrejelzések miatt Altenmarktot választottuk Mautendorf felé menet (merthogy a második két napra csak ott találtam szállást): Mülbachot lavina zárta el, Obertauernben pedig a pályák voltak zárva. Szombaton viszont OT-n álom hó és időjárás volt!
A szállásról: Haus Jeremias, osztrák-magyar család (K und K a helyes kifejezés?) családias, jó kiszolgálás, félpanzióval verhetetlen áron. Családoknak jó, mert összesen három kisebb szoba van. Egyik hátránya, hogy meredek kis út vezet oda, akinek nincs 4x4 autója, az a domb aljában parkoljon inkább ha havazik, a tulaj vállalja a maradék fuvart (500m). A másik, hogy magas emberek vigyázzanak a fejükre tetőtéri szobákban - ezzel együtt bőven megéri.

ui. Helló hp79!
Jövőre tudnánk utazni 4-en egy kocsival, síléctartót 7e-ért lehet bérelni, bőven megéri! Idén legközelebb a Talpasokhoz volna jó beszerveződni!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.