Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Erős havazás és halálos lavinabaleset Ausztriában

2006.02.13. Bata Attila

Erős havazás és  halálos lavinabaleset Ausztriában Ausztria szenved a nagy havazástól. Az osztrák újságok egyenesen káoszról írnak a hatalmas havazások miatt. Az ország nagy részén újra a négyes fokozatú lavinaveszély lépett életbe, amely a második legmagasabb szint.
A hétvégén Bad Ischgl-ben egy éjszaka alatt 80 cm friss hó esett, Zell am See vasútállomását le kellett zárni, mert veszélyesen sok hó gyűlt össze a tetőn. Elővigyázatosságból számos épületet ürítettek ki az országban a tetőket borító vastag hótakaró miatt, mivel a múlt héten is tragédiát okozott a hó súlya alatt beomlott tető Németországban.

A magyar határhoz közeli alsó-ausztriai Türnitz mellett sítúrázókat sodort el a lavina és a csoport egyik tagjának a holttestét tegnap délelőtt találták meg. A csoport a 4. fokozatú lavinaveszély ellenére és sítúrázni indult az 1377 méter magas Tirolerkogel hegyre, amely lavinaveszélyes helynek számít a környéken.

A hatfős csoport egyik tagja nem élte túl a hóomlást. A mentést is nehezítették ezek a körülmények, először helikopteres szemlét kellett tartani a baleset színhelyén, hogy megvizsgálják egy esetleges újabb lavina veszélyét a környéken és csak utána kezdődhetett meg a kutatás.

Ausztriában ezen a héten fokozott lavinaveszély van szinte az összes hegyen. Nem árt óvatosnak lenni. A helyzetet és a balesetveszélyt csak tovább fokozza, hogy ezen a héten kezdi meg síszünetét kb. 375.000 osztrák iskolás.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.