Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok 2006/2007: Závazná Poruba (Szlovákia)

2006.12.21.

Újdonságok 2006/2007: Závazná Poruba (Szlovákia) Az idei szezonban három ülőszékes felvonó épül Szlovákiában. Mindhárom új felvonó kisebb terepeken üzemel majd, és bizonyára kedvező hatással lesznek a kis terepek forgalmára. Krahule, Orava Snow mellett Závazná Poruba terepén adnak át hamarosan egy új ülőszékes felvonót.
Závazná Poruba (Németporuba) az Alacsony-Tátra északi lejtőinél közvetlenül Liptovsky Mikulás (Liptószentmiklós) mellett található. A síterep alsó része 600, a felső pedig 1050 méteren fekszik. Az új lift átadásával az eddigi 2200 helyett, már 3400 síelőt szállíthatnak a liftek a síterepen. A terepen négy pálya található, amelyek közül a leghosszabb körülbelül 1600 méter.

Az új kétszemélyes és 850 méter hosszú Poma lift építését szeptember elején kezdték el. A munkák a tervek szerint haladtak, csak egy kis pénzügyi nehézség támadt, így az építkezés tovább tart a tervezettnél. A tervek szerint Karácsonykor adták volna át az új liftet, de a csúszás miatt az átadás áthúzódik jövő év januárjára.

Az új lift kb. 20 millió koronába kerül és az önkormányzat építi hitelekből. A csúszás nem nagyon befolyásolta az eddigi szezont, hiszen hóhiány miatt még nem tudtak kinyitni. A tervek szerint december 22-én nyitnak ki, és 400 koronába kerül majd egy felnőtt jegy.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.