Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb havas hétvége előtt a hazai síterepek

2010.02.05.

Újabb havas hétvége előtt a hazai síterepek Az alábbiakban a hétvégén üzemelő fontosabb hazai síterepekről próbálunk aktuális információkat adni, de ahogy ez ilyenkor lenni szokott, naprakész információkért, indulás előtt, kötelező rákattintani a kiválasztott síterep honlapjára, hiszen az utolsó pillanatban is történhetnek fontos változások.
A hétvégén számos síterepen rendeznek valamilyen verseny, amely tovább fokozza majd a várható zsúfoltságot. Az előző hétvéghez képest újdonság, hogy Kékestetőn a déli pálya már teljes hosszában (2km) síelhető, illetve Mátraszentistvánban megnyitották az 1-es és saját felelősségre a 2-es pályát.

A hétvégén továbbra is hideg lesz, van hó bőven a pályákon, valószínűleg ismét sokan látogatnak ki. Készüljünk a tömegre, a megnövekedett várakozási időkre a pénztáraknál, a lifteknél és a büfékben. Induljunk minél korábban, mert a parkolás sem lesz mindenhol egyszerű. A pályák állapota a nagy tömeg hatására romlani fog a nap vége felé, óvatosabban csússzunk a délutánra buckássá és jegessé váló lejtőkön!

Nordica Síaréna Eplény

Teljes üzemmel működik a síterep már egy hete, továbbra is az összes pálya és lift üzemel. Péntek délután versenyt rendeznek az 1-es pályán, szombaton pedig Farsangi Bálra várják a jelmezes síelőket.

Sípark - Mátraszentistván

Itt is az összes pálya és az összes lift üzemel. Régóta vártuk, már síelhető az 1-es pálya, a korábbi tervekkel ellentétben a versenyt is átrakják az 1-es pályáról az 5-ös szélére. A 2-es pálya is használható, ezt a pályát nem tartják karban, csak természetes hó van rajta, mindenki saját felelősségére amortizálja le magát és felszerelését.
Mátraszentistván január 27-én (Fotó: eperke)
Mátraszentistván január 27-én (Fotó: eperke)

Kékestető

A hétvége másik újdonsága, hogy a tervek szerint teljes hosszában síelhető a déli pálya. Hazánk leghosszabb kezelt sípályának aljából különbuszokkal lehet visszajutni a csúcsra.

Nagyvillám - Visegrád

Az összes hóágyúzott pálya üzemel, délelőtt és délután valószínűleg a családos síelésé, este pedig kezdődik a buli, vagyis a Rádió 6 Hütte Party.

Nagy Hideg-hegy

A péntek esti állapotok szerint 60-65 centiméter természetes hó fedi a hegyoldalt. Szombaton 8:30-kor indulnak a buszok Királyrétről. A síterep 9-kor nyit, egyelőre az biztos, hogy a 2-es és 3-as jelű pálya fog üzemelni.

Szilvásvárad

A szilvásváradi pályán pénteken délután, szombat és vasárnap már reggel kilenctől lehet síelni. Érdekesség, hogy pénteken és szombaton esti síelés is lesz – a nappali bérletek érvényesek.

Bánkút

Itt 43 cm természetes hó várja a síelőket. Valószínűleg nem fog kongani a síterep, hiszen szombaton tömegversenyt rendeznek a 4-es pályán.

Dobogókő

Jelenleg 35-45 cm a hóréteg vastagsága. A síterep 9-16 óra között üzemel.

Sátoraljaújhely - Zemplén Kalandpark

A műanyag borítású téli-nyári pálya és a mellette lévő tányéros lift teljes hosszában üzemel. A műanyag pályát jelenleg hó fedi. Szombaton este 9 óráig lehet síelni kivilágított pályán!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.