Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hermann Maier mutatja be a síelés covidos szabályait

2020.11.13. Bata Attila

A kedvezőtlen előjelek ellenére a salzburgi síterepek töretlenül készülnek a síszezonra. A Flachau környéki régió (Snow Space Salzburg) a héten kezdte megismertetni a nagyközönséggel a covidos időszak biztonsági előírásait, természetesen a környék hírességének, Hermann Maier segítségével.
Dicséretes, hogy az osztrák sírégiók mennyire megbecsülik sílegendáikat. Az egykori kőműves tanoncból kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnokká érett Hermann Maier visszavonulása óta a sírégió nagykövetének számít.

Az alábbi rövid rajzfilmben a síterep az előttünk álló szezon biztonsági intézkedéseit mutatja be a flachaui világsztár hangjának segítségével. Akik már korábban olvasták a híreinket, és ismerik az idei rendelkezéseket, nem sok újat fognak látni ebben a videóban, de nem árt összefoglalni.

A legfontosabb, hogy a maszk viselete szinte mindenhol kötelező, kivéve, ha csúszunk. Kötelező a liften, a sorban állásnál, a síbuszon, a vendéglőben (ha nem az asztalnál ülünk), mosdóban, közösségi terekben, síkölcsönzőben stb. A megváltott bérlet mellé a sírégió ingyenes csősálat ad, amely kényelmesen hordható bukósisakkal együtt is.
A bérletek vásárlása is egyszerűsödik. Az online vásárlás eddig is működött, de ezentúl kevesebbet kell a kassza előtt sorban állni, hogy kézbe vehessük a neten megvett bérletünket. A síterep a tavalyi szezonban hét völgyállomásnál helyezett ki automatákat. Akkor még semmit se tudtunk a koronavírusról, de az újítás utólag is bölcs lépésnek bizonyult. Idén megnövelik ezeknek az automatáknak a számát, így a vásárlók szabadtéren, az automatákból vehetik át az előzetesen online vásárolt bérletüket. Ehhez, akárcsak tavaly, a vásárlásnál kapott QR-kódot kell beolvasni.

Többnapos bérletek esetében egyre több szállásadó recepcióján lehet majd könnyen és valószínűleg hosszas sorban állás nélkül hozzájutni a bérletekhez.

A síterep kihangsúlyozta, hogy a kilenc kabinos liftjének "átlagos utazási időtartama" 8 perc 46 másodperc, amely jóval az egészségügyi szakemberek által kritikusnak tartott 15 perces határ alatt van, vagyis még negyedórát sem kell együtt liftezni a többiekkel.

A Snow Space Salzburg (Flachau, Wagrain és St. Johann - Alpendorf) idei legnagyobb újdonságáról természetesen mi is beszámolunk majd. Egy új, tízszemélyes lift épül, amely összeköttetést biztosít a szomszédos Shuttleberg (Flachauwinkl-Kleinarl és Zauchensee) régióval. Így létrejön egy 210 kilométeres összekötött pályarendszer a Ski amadé szívében.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpin Apart Flachau
Az Alpin Apart vidékies hangulatú, 2-8 fős modern apartmanjai Flachau / Reitdorfban találhatóak, a SpaceJet 1 felvonó völgyállomásától kb. 2,5 km-re. A ház elől ingyenes síbusz indul a sífelvonóhoz. Wellness: beltéri és nyáron kültéri medence, szauna, gőzkabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.