Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sölden: már csak 50 nap a sí világkupa első versenyéig!

2019.09.10. Bata Attila

Az utóbbi években már megszokhattuk, hogy október végén mindig a tiroli gleccseren, Söldenben, kezdődik meg a világkupa szezon. Az idén sem lesz másképp, és már csak 50 napot kell várni a rajtra.
A versenypálya egy szép napos délelőtt a szokásos számú közönséggel
A versenypálya egy szép napos délelőtt a szokásos számú közönséggel
A szezon első versenye mindig a szombati óriás-műlesikló verseny a hölgyek részére, majd azt követi a hasonló versenyszám vasárnap a férfiak számára. Feltéve, hogy az időjárás nem szól közbe, mint tavaly, amikor Holle anyó olyan erősen rázta a párnáját, hogy a szervezők nem tudtak mit kezdeni a hatalmas hóviharral.

Ha már az időjárás szóba került, akkor említsük meg, hogy a hétvégén szerencsére már havazott Söldenben, ahogy ez a lenti képen is látható. A Rettenbach gleccseren található pálya mellé a világ egyik leghatékonyabb hóágyú rendszerét telepítették, amely rövid idő alatt is képes elégséges havat gyártani.
Vasárnap havazott Söldenben (Kép: orf.at)
Vasárnap havazott Söldenben (Kép: orf.at)
Tavaly a hölgyeknél a francia Tessa Worley nyert az olasz Federica Brignone és az egész szezont uraló amerikai Mikaela Shiffrin előtt. A férfiak versenye a már említett ok miatt elmaradt.

A verseny egyik izgalmas kérdése, hogy szinte lehetetlen megtippelni, hogy a szezon első versenyére ki milyen formában érkezik, vagy hogyan sikerült a nyári felkészülése. Mivel az igazi versenyszezon csak decembertől indul be, sokan későbbre időzítik a csúcsformát.

A fenti képen látható pálya érdekességét a közel 70% meredek középső szakasz adja, amely után egy szinte teljesen lapos szakasz következik. Tehát, aki nem érkezik kellő sebességgel a lapos részre, annak elszállnak a reményei.

A hölgyek versenyét október 26-án, a férfiakét egy nappal később rendezik.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.