Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Basslovers által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (95)Időben csökkenő Időben csökkenő
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
Topik: Visegrád
2021.01.29. 10:02
Szuperül néz ki megint a táj, mint kb. 2 hete. (Sajnos ez holnap, holnapután szánkósokat jelent... :/ )

Huh, nehéz döntés, hogy vicces vagy komoly válaszokat vártok. :)

1. Tapasztalatom szerint azt mondanám, hogy két kutya akik találkoztak és elkezdtek játszani a hóban.
2. Felvonó nyomának hóval való frissítésére hótartalék készítése és transzportálása.

Többiek? Kíváncsi vagyok a válaszokra én is. :-)
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2019.12.31. 13:40
Karácsonykor nagyon vártuk a határhoz közeli pályák nyitását. Szerencsére esett egy kis hó 26-27-én és a lecsökkent hőmérséklet miatt elkezdtek újra havat gyártani. 12.28-án nyitott újra Hirschenkogel, mi azt terveztük, hogy a nagy szombati tömeget elkerüljük és vasrnap 12.29-én megyünk.

11.40-kor érkeztünk, a parkolók eléggé tele voltak, de pár kör után találtunk spotot. Az idő -2C és napsütés, derült ég, dübörgő hóágyúk, a pálya - ahogy szokott lenni - árnyékban volt.

Pénztáraknál nagyon nagy tömeg volt, főleg a sok szánkós miatt. A felvonón kb. minden 2 ember szánkós volt. Jelenleg csak a kabinos megy, így itt kellett mindig egy 5-10percet várni, de nem volt szörnyű.

A behavazott táj, a Rax és a Schneeberg gyönyörű fenntről. A pályákon azért érezhető volt a tömeg, nem volt üres sosem, de mindenki figyelt egymásra. A Familienabfahrt teljesen használható pálya volt, kicsit az elején kell vigyázni a Rodelbahn indulása előtt, amikor a szánkósok még a sielőkkel együtt mozognak. A FIS pálya is nagyon élvezhető volt, de késő délutánra már nagyon jeges lett, több bukfencet is láttunk és alapvetően lazább Familienabfahrtot nyomtuk. Pár helyen azért előjöttek kövek, főleg a lentebbi régiókban, és zárás előtt már a jégalap is látszott több helyen. Alapvetően korrekt csúszás volt.

Let it snow.
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2019.02.24. 16:38
[BALESET - KERESEM AKI ELÜTÖTT]

Keresem azt a snowboardos "sporttársamat", aki tegnap délután 5 és 6 óra között az eplényi sípálya fő pályájának felső harmadában hátulról érkezve nagy sebességgel elütött. Miután tisztáztuk, hogy személyi sérülés nem történt (csak a bal vállam fájt), sajnos nem csekkoltam a felszerelésem, így itthon derült ki, hogy a deszkám elég durván sérült...😕

Várom a kockás ruhában csúszó kolléga, vagy a vele síelő srác jelentkezését (akinek ugyanabban a körben segítettem levinni az egyik lécét a bukása után), hogy a javításban segítségemre legyenek.

Bízom a tisztességes hozzáállásában a sporttársamnak. ☮🏂

https://sielok.hu/fotoalbum/21187/galeria/
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2017.12.05. 09:53
Köszi a tippet! Én is a váltást javasoltam csajomnak, mert ez nem állapot, hogy véresre síeli a sípcsontját.... :/

@gaboca: neked is köszi, pont van ilyen itthon, amíg nem sikerül jót vennünk vagy bérelnünk, addig élünk ezzel a módszerrel!
Előzmény: (JTL 197055)
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2017.12.04. 19:39
Columbia Titánium, kifejezetten sizoknikent árult, jobbos balos megkülönböztetésű cucc. Noname szimmetrikus zoknival is ugyanez a helyzet. :/

Te hogy oldottad fel a problemat? Másik baki?
Előzmény: (gaboca 197048)
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2017.12.04. 12:06
Sziasztok!

Síbakanccsal kapcsolatban lenne kérdésem. Az mitől lehet, hogyha a baki mind a kettő sípcsontot nagyon durván 5cm hosszan felsebesíti, kidörzsöli? A méretezés talpügyileg megfelelő, profi sízokni és egy elég jó head baki majdnem fullosra húzva okozza ezt két nap csúszás után. Elmondás alapján a lábszár mozog egy picit, de nem lehet jobban meghúzni.

Találkozott már valaki ilyen problémával? Tudnátok mondani megoldást? Esetleg milyen gyártó bakancsa jó kis méretű lábszárra is?

Nagyon köszi!
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2017.12.04. 12:01
Nem tudom merre jártál, de mi minden felvonót kipróbáltunk szombat-vasárnap és sehol sem kellett várni. A hütték rendesen tömve voltak az tény, de elmaradt a 20-30 perces várakozás a kabinosoknál.
Előzmény: (százas 197001)
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2017.01.17. 14:31
Nyalván, mivel az úriember a flex-ről alapban kérdezett, ezért gondoltam, hogy a flex for dummies megteszi. De egy 10es flexű lappal is lehet butterezni...
Előzmény: (minerel 192842)
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2017.01.17. 11:54
Hali Bálint!

Az 1-es flex a legpuhább, 10-es flex a legkeményebbet jelenti. Kezdőknek és parkba/butterezéshez inkább a puhábbak javasoltak, míg pályán való karcolásra, freeridera, félcsőbe a keményebbek.

A 4-es flex szerintem egy arany középút, nem fogsz szenvedni vele pályán kívül és van benne elég pop, de azért nem annyira kemény, hogy ne legyen játékos a parkban.

A Völkl deszkáit nem ismerem, így erre konkrétat nem tudok mondani.

Jó csúszást!
Előzmény: (FrankB 192823)
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2016.12.30. 06:40
Tegnap mi is meglátogattuk a nagy havazás után napsütésben a helyet. Több hibát is elkövettünk a nappal kapcsolatban (késői indulás, hólánc hiánya, nem számoltunk a világkupával, bérlés helyszínen, stb). Nagyjából 12kor érkeztünk Spitalra, majd 30 percet köröztünk parkolóért.

>>Érkezés<<
A Hirschenkogeli világkupa miatt az S6-os le van zárva Gloggnitzól és csak a világkupára igyekvőket engedik tovább. Rádióban folyamatosan mondták, illetve az A2-őn is már ki volt írva, szóval nem kellett volna, hogy ez meglepetésként érjen. Hirschenkogelnél visszaengedtek a páylára, nem tudom mire szabadítják fel a pályát, mert komolyan ki volt táblázva végig.

>>Parkolás<<
P2-nél, a Stuhleckbahn Mittelstation-nál szerettünk volna parkolni, de nem volt hely, és nem engedtek tovább sem a P3, sem a P4 parkolóba. Ezért felküldtek a szerpentinre, ahonnan visszafordultunk két hajtűkanyar után, mert semmi hely nem volt, és az út is egyre keményebb lett, mert nem volt takarítva. Így lenn a "P1"-nél találtunk helyet, ami tulajdonképpen egy réten kialakított parkolót jelentett.

>>Bérlés<<
A Stuhleckbahn Talstatio-nál béreltünk egy deszka-baki Rossignol szettet, ami az elmondás szerint jól teljesített. A lap rocker volt, közepesnél kicsit puhább flex-el. Bérelni csak egész napra lehet, akkor is ha 1kor bérelsz, díja 30€.

>>Pályák<<
Tényleg sokan voltak, de a pályán nem volt vészes. Bejártuk az összes nyitott pályát, legjobban a 11-es adta. Itt a tetőn finom púder várt az erdőben, de azért észnél kell lenni, mert ez a 30-40cm hó elég lassú és nem túl sok ahhoz, hogy a terepen lévő tárgyakat elrejtse. A pályák buckásak és sok helyen jegesek voltak, de ez várható volt, de teljesen használható volt. A Promibahn tetejénél levő BeginnerPark-ot megnyitották, bár a többség le volt zárva (fun box, double box, A-frame table), két rail volt nyitva a végén.

>>Liftek<<
Egész nap sorbanállásokkal kellett számolni, felfele láttuk, hogy a Mittelstationnál nagyon durva sor állt. Többi liftnél rendben volt. Amitől rettegtem, az beigazolódott, ugyanis 4 óra előtt és utána HATALMAS sor alakult ki a Mittelstationnál. Legalább 45percet álltunk sorban, mire sorra kerültünk, így csak 5re értünk le a hegyről. Ha a völgyben parkoltok, akkor érdemes a Stuhleckbahn hegyállomásánál lecsatolni és felszállni, mert elég ideőrlő a kockárafagyás a spontán sorban...

Alapvetően jót csúsztunk ez alatt a 3 óra alatt, és ha valaki készül lélekben a sorokra, akkor ő is élvezni fogja. :)

A táj gyönyörű, mindenért kérpótol! :)

let it snow!
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2016.12.28. 14:24
Köszi mindenkinek az együttérzést. Sajnos tudtuk ezt, és benne volt a pakliban, de a logikus döntéshozatalon felülkerekedett a csúszhatnék.

Viszont tegnap este óta szakad a hó, Wechsel és a Semmering hegység is elég jól kap (női világkupa alatt is végig szakad Zaubergen). Reméljük a szél is leáll és holnaptól napsütéses szuper idő lesz. :)

Mindenkinek, aki megy, jó csúszást! :)
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2016.12.28. 00:15
Úgy döntöttünk ma felkeressük ezt a helyet. Rosszul döntöttünk. Bergfex 80-90kmh, snow-forecast 50-60kmh, a hely official előrejelzése pedig 40-50kmh szelet jósolt. Reggel 10 körül érkeztünk a Mönichkirchen parkolóba, ahol még sok hely volt. Jegyvásárlás gyorsan, 5-10 perc várakozással megvolt. Már a pálya aljában erős széllökések voltak és a pálya is fulljégnek hallatszott...de még bizakodtunk.

Felmentünk a Sonnenbahn-al, ahol még tűrhető löketeket kaptunk, majd átcsúsztunk a Schwaigbahnhoz. Ezt úgy kell elképzelni, hogy tükörjégen, fulljég ratraknyomon és tűleveleken kellett átverődni. Ez a felvonózás lett életem legfélelmetesebbje. Az ülőszéket úgy dobálta a szél minden irányba, hogy azt éreztem, hogy a lefele jövőnek tudunk csapódni bal oldalt, jobbra pedig a fákat értük. Be is mondták, hogy hamarosan leállítják. A hegyállomásra érve akkora volt a szél, hogy deszkán állva dombnak felfelé vitt... Lefele itt is tükörjég és kőkemény ratraknyom váltakozott. Útközben konzultáltam egy helyi erővel, aki éppen zárta le a Panoramabahn felé vivő pályát, mert azt a felvonót már lezárták. Lefelé kidőlt fák, ágak és tűlevelek váltakoztak a jeges pályán. Úgy döntöttünk lemegyünk és visszaváltjuk a jegyet, természetesen lefelé is fulljég minden. Sajnos jegyet nem váltanak vissza, ezért egy magyar pár aki csak a lenti részre szeretett volna menni nagyon kedvezményesen kapta meg a bérletünket és a kauciónkat. Így 10:23 és 11:10 között sikerült egyet (szószerint) csúsznunk...

Tudom, hogy az extrém időjárási körülmények ellen nem tehetnek semmit az üzemeltetők. De nem tudom, hogy a pályákon van e lehetőség ilyenkor bármit is javítani valamivel, mert így inkább jégkori kellett volna a lábamra mint sem deszka.

Jó tanulólecke volt ez a számunkra, de hogy ti ne járjatok így, mint mi, ezért nézzetek ti is előrejelzéseket, vagy hívjátok fel a helyet, vagy kérdezzetek meg helyieket, vagy valami.

Jobb havat!
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2016.12.25. 14:09
Járt már valaki itt két ünnep között? Mennyire van nagy tömeg? Jobban megéri ide jönni, mint Stuhleckre? (Zauberg a világkupa miatt esik ki.) Köszi!
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2016.12.19. 08:06
Mai naptól kezdődően nyitva van a Krupovánál található jegypénztár. (Forrás: https://goo.gl/esQGGu)
Előzmény: (dtamas 190892)
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2016.12.18. 19:46
A hétfői tapasztalataimon és a pozitív élményen felbuzdulva ma is meglátogattam a terepet. Ma már sokkal többen voltak a parkolóban, de még mindig nem volt fullon. Az idő 11kor borult és +1°C körül volt. Később elkezdett havazni kb. 2-3 óra körül, de nem nagy pelyhekben, csak ilyen mutatóban.

Pályák:
Hétfő óta nem nyitottak újat, a nap elején mindegyik rendben volt. Később mind a Familien-abfahrt és a Panorama-abfahrt is elkezdett picit buckásodni, de nem volt vészes. Mindkettő pályán keletkeztek olyan szakaszok délutánra, amiket kerülgetni kellett és elég nagy kavicsok is voltak. Szóval óvatosan menjetek. Pályákon tömeg nem volt, néha a kék pálya egyes részei tűntek tömöttebbnek, de nem volt necces.

Jó havat!
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2016.12.18. 18:41
Nagyon örülök, hogy nulla közös csúszás vagy ismertség után ilyen részletes jellemrajzot tudtatok összedobni rólam! :)

Ahogy már említettem, a HANGNEMMEL volt a probléma Eplényben (és egyébként 'szentistvánon is), de az első figyelmeztetés után abbahagytuk renitens tevékenységünket mind a kettő esetben, mert jobb a béke.

Ahogy érzem srácok, rátok férne egy csúszás, úgyhogy csatolásra fel! ;)

Ismétlem önmagam és jó havat nektek. :)
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2016.12.17. 23:19
Köszi vau a fejmosást! :) Legközelebb tudom kihez forduljak, hogyha szükségét érzem egyre. ;)

Mivel mindenki volt kezdő, így én is. Tapasztalatból tudom, hogy egy-egy bénázásommal nagyobbat rántottam többször is a csákányos/tárnyéros felvonókon, mint egy-egy ilyen ártatlan press alkalmával teszem. :)

A beállásunkkal szerintem sem kéne,hogy baj legyen, igazából nem az első alkalommal szóltak, hanem az egyiknél, amikor bizonytalanság alakult ki. Előtte, minden frankó volt. Ahogy írtam, még el is tudom hinni, hogy a mi biztonságunkért figyelmeztetett a kezelő, de hogy ezt milyen hangnemben teszi, az nem mindegy. Remélem ezzel Te is egyet értessz. ;)

Jó havat és jó szezont!
Előzmény: (vau 191178)
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2016.12.17. 18:04
Regular, goofy, regular, goofy komboban sikerült beszállnunk es kiszallasnal akadt egy kis nehezsegunk, de semmi komoly (felvonoleallitas, stb). Szerintem csak a mi biztunsagunk miatt szolt a liftkezelo es lehet a hangnemet csak en ítéltem meg túl erosnek. :)

Igazából mar Matraszentistvanon is volt, hogy el akartak venni a bérletem, mert presselni mertem az unalmas felvonozas közben... szal úgymond már hozzászoktam. :D
Előzmény: (minerel 191161)
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2016.12.17. 17:58
Jeges részek elvétve vannak, de egyáltalán nem necces. Kövekkel egyáltalán nem találkoztam, csak a pálya szélén túl, ahova meg saját fejemre mentem. :)

Palya állapota miatt ne aggódjatok, csatoljatok. ;)
Előzmény: (beee 191160)
Basslovers
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2016.12.17. 15:02
Tegnap jártam életemben először a Síarénában. Napsütésben és 0°C-ban érkeztünk délben. Parkolók közül a közelebbiek voltak olyan 70%-on. Bérlet vásárlás gyorsan és sorbanállás nélkül ment. Bérlés esetén letétben fényképes igazolványt kell hagyni, nem elegendő KP, erre készüljetek. Csak a Kemenés Büfé volt nyitva, így nem volt hova behúzódni és felmelegedni kicsit, pedig jól esett volna a 7 órás csúszás alatt... Ha minden igaz mától, szombattól már nyitva van a Holle Anyó étterem, így ez a kényelmetlenség megszűnik.

A beléptetőkapuknél elhelyezett leolvasók kicsit nyugvenyelősen tették a dolgukat, de mindig sikerült azért bejutni. :) A négyüléses felvonónak nagyon örültem, hogy volt, így kényelmesebb a körözés mint pl. Mátraszentistvánon. A kezelők stílusán van mit csiszolni még, ugyanis elég érdekes hangnemben tudatta velünk, hogy ne merészeljünk még egyszer négyen felvonózni boardosként egyszerre, illetve a völgyállomásnál üvöltő true-magyar-rokk sem volt az az alpesi fíl.

Az A1-es pálya teljesen rendben volt egész nap, a közepesen telített parkoló ellenére eloszlott a tömeg és jókat lehetett csúszni, tanulni, gyakorolni. Ahogy besötétedett, úgy indították be az ágyúkat, ezért mindenképpen vigyetek maszkot és szemüveget, mert enélkül elég fagyos élményben lesz részetek. (És mint írtam, tegnap még nem volt lehetőség beülni valahova egy forróbármire melegedni...)

Első csúszás után túlzónak éreztem, hogy 8 órás jegyet váltottunk a 4-es helyett, de a nap végére teljesen elégedetten és nagy vigyorral csatoltam le.

Csúszás után a kártyákat szerettük volna visszaadni, hogy kidobás helyett holnap újra tudják használni, de erre semmilyen lehetőség nincs. Mi a pénztár ablakánál hagytuk őket, szerintem Ti is tegyetek így, hogy ne szennyezzük még jobban a környezetünket feleslegesen szeméttel. ;)

Jó havat és jó csúszást!
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.