Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

yyyyy által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (20)Időben csökkenő Időben csökkenő
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
Topik: Telgárt
2023.02.16. 19:46
Mi a mostani hóhelyzet, a kiírt 50-60cm hó mennyire valós (a pálya szélén)?
Királyhegy (Kralova Hol'a) tetejére kell hótalp vagy nincs friss hó (ami van összefagyott) elég bakancs?
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
2023.02.16. 19:41
A kiírt 180cm hó a csúcson mennyire valós? Gyömbérre (Dumbier ) gyalog kell hótalp vagy már összefagyott a hó?
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
2022.01.28. 07:42
Még nem voltunk ezen a részen, sok a kérdőjel...

Holnap, szombaton mennénk dél felől: hányra kellene odarni hogy a felvonónál lévő parkolóba beférjünk? Ebből kettő is van: Krupova és Srdiecko-nél is? Melyik a nagyobb?
Online megvett gopass kártyát a kettő közül akárhol át lehet venni?

Ha nem férünk be parkolóba, akkor lentebbi (Trangoska) parkolóból visz fel busz?
Mekkora szél esetén van lezárva a fenti rész?(azaz nem tudunk átmenni a a nagyobb északi pályarendszerre?)

Hálás köszönetem minden segítségért.
Andás
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
2022.01.26. 12:38
online jegy, gopass-n csak Jasna-t tudm kiválasztani, ez jó Chopok Juh azaz déli oldalra is?
köszönöm a beszámolót
András
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
Topik: Präbichl
2020.02.24. 05:45
Csak bal oldali részre igaz, hogy "ajánlható kezdőknek és közép haladóknak", a jobb oldali rész semmiképp: a teteje olyan piros hogy feketének is komoly. Volt olyan lemenetelem hogy kétszer szedtem össze másoknak esés után elmaradt síléceit csak a felső 50-80 méteren. A térképen a felvonótól balra eső kezdő kis kunkor meg olyan kék, hogy időnként emelkedik, azaz végig sem lehet csúszni. Ha szép idő van a kilátás miatt érdemes megnézni , egyébként 10-20 m-el a teteje alatt ér vissza azaz a felső meredek lejtőt nem lehet vele kiváltani.
Jellemző volt hogy a bal oldali Grübl Quattron egész nagy tömeg ,a Polster Quattro-n (jobb oldal) meg szinte senki. (egyedül voltam a 4 ülésésen) - nem véletlenül: még haladóknak is kihívás a teteje (főleg ha jó buckás)
Érdekes hogyan jön ki a jobb oldalra a 6-7km pályahossz (amikor le volt zárva 13 km-t írtak a maradékra): skiresort.info alapján Polster Quattro hossza 1294m. Az 5-s pályára (a felső kunkor nélkül) legrövidebb útvonalon egyenesen le 3,34 km-t mértem, és hivatalosan az 5a van ezen felül pályaként. A többi (1-2-3 szaggatott) nem pálya…
Péntek (02.21) 1 körül érkeztünk... a Polster Quattro zárva volt (valószínű a szél miatt), ezzel az pálya fele kilőve... idő is csúnya volt (felhő, szél), ennek ellenére nagy tömeg (parkoló, alsó rész) mert valamilyen iskolai bemutató/verseny volt kicsiknek. Csak a legszélső oktató pályát használták azaz a megmaradt 4 üléses felvonót nem.
Nem csak a pályán van/volt hó, ezért lehetett az erdőben is síelni, ez kárpótlás volt a fél pályáért.
Szombaton verőfényes napsütés. 9-kor nyit a pálya 9:05-kor már a felvonóban ültünk (Polster), ennek ellenére már igénybevett pályán csúsztunk, pedig ezért jöttünk korán hogy élvezzük a kezelt pálya kényelmét. (vagy nem 9-kor indult a felvonó, vagy tippem sincs hogy nem találtunk sehol kezelés utáni szűz felületet) A meleg miatt a kezdetben jeges felület gyorsan kásás lett és megérte legalább a felső szakaszon pályán kívül menni… A baloldal nem volt a napsütésnek annyit kitéve, ezért ott sokkal tűrhetőbb viszonyok voltak.
Az határozottan előny, hogy nem csak a pályán volt (mű)hó, tetszőleges jegy opció (akár 13 vagy 13:30 utáni jegy, akár pár órás) nem úgy mint Szlovákiában ahol voltunk. A számok alapján (20 km) kicsit többet vártam de az igaz, hogy más szinvonal mint a szlovák pályák - hétfőre már keresünk egy másik pályát (pedig itt van a szállásunk)
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
Topik: Lachtal
2020.02.23. 17:33
Van valaki kint?

lachtal.at/der-berg/pistenplan alapján (interaktiv sípálya térkép) a felvonók
fele megy/ment , sielok.hu alapján minden megy/ment. Kinek higgyek?
... holnapra felmerült hogy utolsó nap odamenjünk, de csak ha megy az összes felvonó. Elég magasan van és valahol láttam hogy holnapra szél riasztás van a környéken, könnyen lezárják a felvonókat...
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
Topik: Csorba-tó
2020.02.01. 06:42
Eredetileg Telgárt lett volna a cél tegnap (2020.01.31) de mivel egész napra esőt jeleztek kerestünk magasabban fekvő pályát, ez lett Csorba-tó: mivel 1300m feletti itt már hóesés volt a jelzés. Hát nem az lett: eső volt az idő nagy részében.
A honlapot megnéztük, de csak napi jegy árak vannak:
https://www.vt.sk/hu/cenniky/cenniky-2019/cennik-skipasov-zima-19/20-1
- és nem volt helyben sem már kiírva. A pénztárban ülő hölgy iszonyú kelletlen volt, és ha végre hajlandó volt válaszolni akkor nem kapcsolta be a mikrofont, csak az mondat felénél, ezért csak kitalálni lehetett mit mondott. Nagy nehezen kiderült van 33EUR-ért félnapi jegy (1-től, már kicsit későn értünk ide)
Ha már itt voltunk megvettük - alig akarta kiadni, felső pályák lezárva... Kiderült nem csak a felső pályák vannak lezárva hanem a B felvonó is azaz csak a 3-s 6-s és 8-9-s tanuló pálya volt "használható": az eső miatt kásás hó...
Ráadásul a B felvonót úgy "zárták le" hogy nem tettek keresztbe semmit, csak amikor már beléptünk a kapun és levettük volna le a tányérost szóltak hogy nem oda-buda, nem mehetünk - ki kellett várni a lecsúszás idejét csak akkor engedett másik felvonóra. (később ment ez a felvonó is, de amikor 3 órán van összesen hiányzik minden óra)
Az is gáz, hogy nem 16:00-ig csak 15:30-ig megy a felvonó.
Felső parkolóban alig van hely (ez tegnap nem volt igaz, rossz idő miatt volt) és buszt kell várni ami felvisz pl a központi parkolóból. És 2EUR/óra a parkolás. (Olyan szél volt, hogy a parkolási cetlit elvitte a szél, mert az őr nem várta meg hogy kivegyem a kezéből - az őr csak intett hogy fussak utána, mert ez az igazolás)
Iszonyúan kelletlen személyzet, gyenge tájékoztatás, katasztrófális pálya minőség - jobb lett volna Telgart-ra menni, nem érte meg a kitérő.
(Telgárt sem volt álom: csak 2,5km pálya volt nyitva, a nagy szél miatt a pálya tetejéről a havat lefújta a szél, ratrak fel sem ment odáig, a rövid pályának is csak 80%-a volt használható - de legalább nem 44EUR egy napijegy mint Csorbatónál.
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
Topik: Telgárt
2020.01.29. 08:55
Mennyi hó esett? elég ahhoz hogy kinyissák az összes pályát?
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
Topik: Krvavec
2019.01.29. 09:56
Január 25-én érkeztünk, már 2018-ban is itt voltunk tudtuk hova jövünk. 2018-ban olyan tökéletes volt minden: összes pálya ment, hatalmas hó, minden szintnek megfelelő pálya rendszer. Idén már volt pár negativum.
Hétvégente 2018-ban és most 2019-ben is hatalmas tömeg - a parkolóban. 8 körül induláskor a kabinos liftnél is sor, de kibírható. (aki nem kezdésre jön, az már nem lát ilyet) Fent eloszlik a nép - feltéve hogy megy a nagy felvonó (6 üléses). Egyik nap - a nagy szélre tekintettel leállították, csak az 1 üléses székes és 4 üléses vitt fel (mindkettő csak fél útig kb) meg persze a rövid tányéros. Akkora tömeg jött össze, hogy negyed óra után kiálltunk és hazamentünk mert meg sem mozdult a sor. (és egyébként is ebéd idő volt). Mire visszaértünk a webkamerán láttam hogy újra megy a 6 személyes, el tűnt a tömeg. (honlapra vagy facebookra nem tették ki a leállást, mondjuk kb 1 óra lehetett). Nap végén is sokan maradtak zárásig, 4 után tömeg várt a kabinosra hogy lejusson a parkolóba. (kb negyed órás várakozás volt)
Egyik alkalommal a hegyre ráült a felhő, 5méternél nem nagyon volt látótávolság. Ekkor nem állították le a liftet, mondjuk nem szinte senki nem ment fel. Mi is csak 1 kört, ismert terepen sem túl biztonságos így síelni.
Tegnap hétfőn szinte senki, sem a parkolóban, sem pályán. Mondjuk a körülmények nem voltak ideálisak: az éjszaka leesett nem kevés hó nem volt lenyomva, és jó darabig még esett is. Mára már lett tömeg: süt a nap, sok a hó. (érdekes, ennek ellenére nem nyitották meg a 13-s és 21-22-s pályákat, ami lényegesen növelné a változatosságot)
Összességében jó terep, sok a nagyon széles pálya (ezeket külön pályaként tartják nyilván, akár 2-3 egymás mellett: pl 17-18-20, 16-19) Ideális körülmények között (nincs tömeg, hó kezelt) a a 10-15 pályáról tovább lehet csúszni egy lendülettel az 1-re de pl a tegnap a friss hó annyira megfogott hogy gyalogolni kellett… vagy ha kerülgetni kell az embereket) A 18-5-1, 18-5-7, 18-5-6 megcsinálható egyben még nem ideális feltételek esetén is. A 2-s pálya tényleg kezdő, a 7-s is viszonylag leküzdhető kevés tudással, de pl a 9-ben van két olyan szakasz ami kezdőnek kihívást jelent (főleg ha már buckás a pálya)
Szlovéniában voltunk több szezont Mariborban (ha van hó nagyon jó rendszer, de kicsit alacsonyan van, és gyakran nincs hó, főleg annyi hogy minden nyitva legyen). Voltunk Roglán, ami már elég magasan van (hóbiztosabb) de nekem kicsi. Nekünk Krvavec bejött, ez is akkor igazán nagy élmény ha minden pálya nyitva és süt a nap.
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
Topik: Krvavec
2019.01.18. 08:51
Batus, éppen kint vagytok?
Megfelel a valóságnak az ami a honlapon van, mennyi pálya van nyitva?
http://www.rtc-krvavec.si/en/planning-a-visit/opening-of-runs
Mennyi hó esett tegnapról mára?

Már 3 webkamera van leállítva, a kettőből ami megy annyi látszik hogy volt hó...
(itt a sielok.hu-n sem frissült utolsó hóesés, hó helyzet...)
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
Topik: Krvavec
2019.01.17. 14:59
Még nem ezen a hétvégén megyünk, hanem 25-én, csak holnap az utolsó nap hogy le lehet mondani a foglalt szállást.

Az előrejelzések biztatóak:
https://www.snow-forecast.com/resorts/Krvavec/6day/mid - holnap délig akár 50-60 cm (1710m-re)
https://hu.bergfex.com/krvavec/wetter/ - 30 cm (1450 m-re)
https://www.j2ski.com/snow_forecast/Slovenia/Krvavec_snow.html - 35 cm (2 napon belül)

Rogla havasabb (jelenleg, webkamerak alapján), csak kisebb pálya, ha megérkezik ide 30 cm hó akkor jó hely lesz.
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
Topik: Krvavec
2019.01.16. 05:08
A képekből kiderül, hogy pályán kívül minimális (vagy nincs ) hó, de a max 400m működő sípálya megdöbbent. Voltunk ott 2018 elején azaz ismerem a pályarendszert, webkamerák többsége működik ez alapján a 400m erős túlzásnak tűnik a kiírt 10km-el szemben és azzal szemben ami a webkamerákon látszik.

Volt valaki ott 1 héten belül? Mennyi pálya üzemel?
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
2012.01.30. 17:45
Még egy extrém: eddig szlovák és osztrák (és magyar) pályákon voltam, mindenhol szigorúan veszik hogy szánkózás nuku, és gyaloglók sincsenek szerteszét. Itt meg! gondolom kölcsönzik az egyszemélyes egy sítalpas szánkót, de mennek vele mindenhol! (végig az egész pályán) De van hagyományos szánkós is bőven, azon a szakaszon ahol meg lehet állni autóval (kiveszik a szánkót aztán hajrá), rengeteg gyalogló. (igazán kicsik csak az alján meg a tetején) Az Areh-i részen - igaz elkülönítve - volt szánkó verseny is: szlalomozni kellett volna, de akit láttam mentek az erdőbe. De lehet hogy ez csak a hétvégi műsor volt.
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
2012.01.30. 17:38
Tegnap este jöttünk haza, két napot voltunk ott. A előző hozzászóló kimerítő összefoglaló volt, csak pár kiegészítő adat és apróság: az utolsó magyar benzinkútnál (INA mól üzemeletetésben) 5100 a 7 napos matrica.
Jól/gyorsan lehet tényleg haladni végig.
Nemcsak kedden esett hanem vasárnap is (itt miért még mindig ez van? " Utolsó havazás: 2012.01.04. ")
Nekünk hétvégén nem volt olcsóbb a jegy (csak a szállás miatt 10%-al - ezt elfogadták bemondásra)
"A több napos bérletekhez igazolványkép méretű fotó szükségeltetik" - nekünk a 2 naposhoz nem kellett (de tényleg ki van írva)
Az utolsó busz Areh-ből 15:30-kor jött (ez is volt kiírva, lehet hogy hétvégén más a menetrend) - belőttük a 15:00-s buszt, ott voltunk 14:58-kor de már elment (azaz minimum 5 perccel korábban kell ott lenni)
Tényleg jobb az Areh alatti rész: szombaton a hóesés elött is minden havas volt (vasárnap aztán tényleg): kevesebben vannak (főleg kevesebb kezdő) és jobbak (ezért is) a pályák minősége.
Beülős hütte: van az Areh-i pályán is, a 16 pálya tetején (kicsi, és olyan mintha technikai helyiség lenne, mert kint adják a forralt bort, de be lehet ülni és meleg, ha átkopogunk behozzák a forralt bort)
szállás: nagyon érdekelne ki mit talált. Többnyire min 3 nap, nekünk meg 1 éjszaka kellett. A Booking.com-n találtam többet is de 5 főre 140 EUR fölött. Végül találtuk ezt:
http://www.hotel-veter.si/en/hotelvetrnica
15 EUR/fő/éj + adó (reggeli 3 EUR de nem kell aki nem akar) Nagyon kultúrált hotel. Igaz hogy 15 perc autóval, de 75 EUR volt és nem 140 EUR. (nem kellett foglalót adni és egy SPAR van az aljában ami vasárnap is nyitva és friss péksüteményük volt) A honlappal ellentétben nem kell az üres ágyért fizetni (5 főre 5x15 EUR-t fizettünk) Van étterem is, ha jól értettem van valami svéd asztalos vacsora ajánlatuk 10 EUR-ért (nem mindig). Ja és terem garázs benne van az árban, azaz nem kell vakargatni az autót reggel.
Pálya rendszer szerintem is baba, főleg a hóesés után. Az is hogy az árban benne van az esti síelés. Van kezdőknek is alkalmas hely (tanulóknak mozgójárda ne kelljen a felvonóval bírkózni - de ezt azt hiszem csak annak aki beiratkozik a síiskolába)
(Bolfenk alatti részben pár kék szakasz nincs megnyitva, kezdőnek igen erős végigmenni fentről, de le lehet menni a felvonóval)
2 napba nem fért bele a belváros, de 20 emberrel megyünk kb 2 hét múlva 4 napra, majd akkor (remélem még lesz addig pár hóesés).
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
2012.01.30. 17:14
"Szállásunk a Bona-apartmanokban volt .. nem is volt túl húzós az ára." Konkrétan mennyibe került?
Előzmény: (admin5 131602)
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
2011.01.23. 22:24
kb 7 éve síelek, ez alatt megfordultam pár helyen (Szlovákia: Csorba tó, Donovaly, Itthon: Visegrád, Dobogókő, Kékes, Mátraszentistván, Ausztria: Mönichkirchen, St Corona, még ezen felül is volt pár) de ez veri mindet: hatalmas (2011.01.10. klaci1959 : "A terület nem nagy, de ezt tudtuk." - mihez képest? A felsoroltakhoz képest sokkal-sokkal nagyobb) Az egy nap alig volt elég bejárni az egészet (jó, három gyerekkel mentünk, ez kicsi lassított, de mentünk többet a fiammal külön: ilyenkor tetejétől az aljáig jó tempóban, de nagy távolságok miatt 1 órába nehéz 3 teljes kört belepréselni).
Időnként nagy tömeg verődött össze a 4 és 6 üléses központi felvonóknál, de a 40-50 ember is felvonón volt 3-4, max 5 percen belül. A személyzet oda figyelt: ne menjen üres felvonó, és ha kicsivel megyek lassítanak a felvonón, igazgatnak (ezt itthon nem tapasztaltam, itthon egymással trécselnek, ha megkérem ezért persze segítsenek de ez nem természetes)
A pálya mai állapota: reggel kisebb, délutánra egész nagy összefüggő, összefagyott jég felületek. Már síelek egy ideje, de amikor a lányomat tanítottam , s nem a pályára koncentráltam hirtelen arra lettem figyelmes hogy léc nélkül csúszom változatlan sebességgel a jégen: mindkét léc kioldott, és meg nadrágon repültem vagy 6-7 métert mire fékezni kezdtem.
Pl a 9-s jelölt átvezetés majdnem vízszintes, minimális lejtéssel, keskeny. A szél minden havat lefújt róla (délután jártunk ott) és merő jég. Oda kellett figyelnem hogyan lavírozzak.
Térkép szerint a legmeredekebb is csak piros, a 3-s pályának több szakasza is van ami vetekszik Dobogókő vagy Kékes fekete részével (főleg most hogy jeges volt pár rész) De ésszel az egész család lejött a legtetejétől a legaljáig.
A sípálya honlapján fent lévő térképet kinyomtatva vittem , de a parkolásban nem segített. Nem akartam a P1-el jelölt nagy parkolóba menni (sokan voltak, és csak felvonóval lehet felmenni lejönni, azaz el van választva a sítereptől), elindultunk megnézni a többi parkolót. Onnantól kezdve mindenhol autók vannak (jól kitáblázott a hely, felváltva P tábla majd pár méter múlva megállni tilos és újra rakat P), néhol az autóból lehet a pályára csúszni ) pl a a térképen Parkstrasse –vel jelölt P3 hoz vezető út szinte végig parkoló). Másodjára már könnyű lesz jó helyet találni.
Előjelzés -10 fokot és havat jelzett, a tetőn kemény volt a szél, de szerintem ott sem volt ilyen hideg, lejjebb a napon pedig kifejezetten barátságos volt. Mindenképp érdemes felmenni, mert a kilátás káprázatos (még a szélkereke sem tudják teljesen elrontani), akármilyen a szél, meg kell nézni és ilyen környezetben síelni.
Nekünk hatalmas élmény volt, hiába voltak sokan, a terület is hatalmas. A többség jól síel, és intelligens, elfér a pályán. Mátraszentistvánon az volt az élményem: 25 percet várok, 5 percet megyek fel (mert lassú a felvonó) és 2 percet csúszok le. Itt meg 3 percet várok, 10 percet megyek fel (főleg ülve és közben csodálom a kilátást, gyors felvonokkal) és akár 30 percet csúszok le.
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
2011.01.23. 21:36
Ma voltunk Stuhleck-en: van hó, lehet síelni. Néhol merő jégpálya, főleg a nap végére, amikor letolták a havat. Du 4 felé jöttünk el, addigra nem jött meg az ígért hóesés - viszont rövid felhőátmenetektől eltekintve sütött a nap végig. Nekem hatalmas élmény volt (első igazi nagy pályám)
Előzmény: (Pip 105356)
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
2010.12.30. 15:38
Mi tegnap (29-én) voltunk... Kb 10 felé értünk Mátraszentistvánra (gyalog, Ágasvár felől) de nem rémlik hogy ment volna a nagy felvonó ekkor még. 10:30 felé már megtaláltuk az autót és a sícuccot, és mivel nem lentről jöttünk becsúsztunk a pénztár felöli parkolóba (másik irányból nem engedtek már oda csak a fák közé) és kiraktam a párom a pénztárhoz. Ekkor még kb 15-20 alatt sorra került a jegyvételre, később már dupla-tripla olyan sor volt. Sajna egyik gyermekem lécén állítani kellett, de a kölcsönző-szervíz csúcson volt, emiatt 12 lett mire mindnyájan pályán lettünk (másfél óra) - nem tudták megoldani a szerelést, kölcsönzés lett.
A nagy csákányos felvonóra várakozás 25-28 perc volt (!) ebben része volt annak hogy nem törték össze magukat a kezelők hogy párosával menjenek fel a síelők. A tányéros felvonó is csak nagy sokára indult be.
A pálya felső része elég jó, közepe és alja jeges, köves, délután már kilátszott a fű is egy foltban.
Ez második alkalom volt itt nekünk, de az biztos hogy hétvégén vagy szünetben nem megyünk többet. (1 perc síelésért 28 perc várás, mindez 20000 ft 4 főnek, a legkisebb 6 év alatti neki nem kellett jegy)
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
2010.02.25. 05:50
Volt valaki itt (Mönichkirchen) hétvége óta? Még mindig rossz a pálya? pénteken (02.26) megyünk, érdemes ide vagy keressünk másik pályát? Erre van valakinek javaslata? (1500 m feletti és ne legyen túl messze ide mert a szállás már itt van)
Hálásan köszönök minden infót!
yyyyy
20 élménybeszámolót írt
20
16 éve tag
Topik: Donovaly
2008.03.18. 08:45
Tegnap jöttünk haza, a szombaton még sielhető hó a hosszú eső miatt hétfőn teljesen tönkrement - mi is ronggyá áztunk - de szombat vasárnap még élvezhető volt (:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.