2014.01.02.
A szilveszteri fáradalmakat alig kipihenve tegnap Nagykanizsáról útnak indultam Eplénybe 7 előtt. 9-kor érkeztem a pályához, a legközelebbi parkoló már tele volt. :)
Első utam a kölcsönző felé vettem, ahol fél óra alatt siketült lebonyolítanom a léckölcsönzést.
Visszamenve a kocsihoz beöltöztem, majd egy jó 40 perces sorbanállás várt rám. :D Mivel csak az aktivitásjátékon kapott kuponomat kellett beváltanom, inkább biztosra menve a sima pénztárhoz álltam be. Az étteremben nem lehetett kártyával fizetni, így féltem hátha nincs leolvasó sem, ami a kupont bevenné, és mehetek vissza a másik sor végére.
Megkaptam a jegyet! A Sólyom felé véve az irányt, egy újabb 15-20 perces sor. Az első csúszásom 11 után történt meg.
A pálya nagyon jó állapotban volt, és a pályán lévő tömeg sem volt vészes, csupán a felvonóknál okoztak az emberek egymásnak feszültséget. Az megszokott volt hogy nem mindegyik szék telt meg, de volt hogy 5-en csúsztak be, illetve felül valaki elfelejtett leszállni, a liftkezelő szedte le. :)
A dél és 3 óra között talán négyszer csúsztam, majd ebédeltem egyet. Nagyon finom volt a sajtos-sonkás csirke, és a gőzgombóc is. Egy úriember beszélgetésére figyeltem fel, aki a kolbász meghökkentően magas árán felhúzva magát (amit nem is vett), kijelentette, hogy vissza nem viszi a tálcát. Kemény.
Estefelé az eső is szemerkélni kezdett, 5 óra felé már alig kellett sorban állni. A hó tapadósabb lett, néhol előkerültek sáros, köves foltok, de nem volt vészes. Sehol nem volt síelhetetlenül jeges vagy buckás. A felvonókezelőknek plusz pont, hogy az esőben fent egy ember le, lent pedig egy másik felhajtotta a háttámlát a felvonón.
7 óra után járt le a jegyem, az utolsó órában már nem is volt sor, szinte azonnal lehetett liftezni.
Fantasztikusan éreztem magam, remélem lesz még alkalmam idén ellátogatni, bízzunk az időjárásban.
Az elégedetlenkedőknek: aki nem tudta hogy mi várható az Arénában ilyenkor, előtte miért nem nézett jobban utána? Aki tudta, miért jött? Én tudtam. :)