Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

dodi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (48)Időben csökkenő Időben csökkenő
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
Topik: Látky
2019.02.25. 18:46
A tegnapi napon ismét ellátogattunk Látkyba. Az út végig száraz, jól járható. A Hrinova és Látky közötti út teljesen felújított, kátyúmentes. Nem szeretném ismételni önmagam röviden a "helyzet változatlan" de éppen ezért jó. Az elmúlt hetek időjárásának nyomai egyáltalán nem érezhetőek a pályán mert annak állapota kiváló volt. Kissé borús de dél körül verőfényes napsütésben síelhettünk. Az árak nagyon kedvezőek a szlovák pályákhoz viszonyítva is. A felvonók száma változatlan két tárcsás és a gyerekeknek egy köteles amik teljesen kiszolgálják a síelőket.

Talán egy változás a tavalyi évhez képest, hogy a Látky Royal recepciójára nem lehet bakancsban bemenni, így érdemes a bérletet még "felszerelés" előtt megvenni. A bérlet az első érvényesítést követően számolja az időt, így a vásárlásra fordított idő, és azt azt követő öltözés stb. nem vész kárba aki nem teljes napijegyet vásárol. A jegyek variációja nagyon kedvező mert van 2 órás, 4 órás, és félnapos jegyek délelőttre, és délutánra is. Így bárki talál magának megfelelő időpontot. Mindenkinek csak ajánlani tudom nem fog csalódni.
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
2019.01.19. 20:59
A félreértések elkerülése érdekében a főútvonalak teljesen jól járhatóak szinte szárazak!
Előzmény: (dodi 203823)
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
2019.01.19. 20:36
Nem tudom, hogy ez-e a legrosszabb útvonal. Én ugyanezen az útvonalon pénteken 9 óra körül Somoskőújfalunál elhagyva az országhatárt kb. 12 óra körül értem fel a felső tátrai útra.

Ehhez hozzá tartozik, hogy, (kifejezetten szabálykövető, óvatos vezető vagyok). Az út végig borongós volt, Poprádot elhagyva a Nová Lesna elágazó után igencsak intenzíven esett a hó. Igaz ismerem az útvonalat mert már többször megjártam. Ettől rövidebb út nincs a Tátrába a Somoskőújfalu határátlépéssel. Itt a Cervené Skala hegyi út a legveszélyesebb itt valóban nagyon óvatosan kell vezetni. A szlovák rokonok azt mondják, hogy a Losonc, Kriván, Hrinova, és ezek után Brezno, Certovica felé vezető út is ugyanilyen jégbordás állapotban van és szerintem hosszabb és rosszabb is.

A mai napon gyönyörű napsütéses idő volt a Tátrában egy felhő sem volt az égen. A felső tátrai út (Csorba Tói elágazó és Tátralomnic között) nagyon rossz, teljesen jégbordás, jeges út, és még kaviccsal sem nagyon van megszórva mint ezt máskor megtették. Én már sokat jártam ezen az úton de ennyire kezeletlen még soha nem volt. Rengeteg túrázó és autó és aki "ésszel" vezet csak lépésben tud haladni. (Nincs nagyobb hó mint a korábbi években, én már jártam itt nagyobb hóesésben is jobb útviszonyok között).

Ma ugyanezen az úton (Tátralomnic, Poprád, Vernár, Telgárt, Murán, Tisóc, Rimaszombat) jöttem haza. Délután háromkor indultam és hat körül értem el a határt. Ehhez
hozzátartozik, hogy amint fent írtam jól ismerem az útvonalat.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
2019.01.05. 20:29
A Chodník Korunami Stromov az bírja ezt a nagy havat, nyitva van egyébként, tudja valaki? Január 17-e körül szeretnék felmenni.
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
Topik: Csicsmány
2018.02.12. 20:01
Üdvözöllek! Hol van ez a Csicsmány" mi a szlovák neve?
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
Topik: Látky
2018.01.28. 20:43
A mai napon szokásos egynapos szlovákiai sielésünk úti céljaként ismét Látkyt választottuk. Azért döntöttünk Látky mellett mivel nem szerettünk volna messzire menni.

Az enyhe időjárás miatt kicsit bizonytalanok voltunk, hogy helyesen döntöttünk-e de nem csalódtunk. Az út teljesen száraz jól járható. Hrinyova után néhány helyen vízátfolyás, kőzúzalék de teljesen jó út. Látkyba érve +3 fok napsütés jó hóviszonyok vártak.

A Látky Royal pálya parkolói jól tisztítottak, sokan voltak ennek ellenére eléggé fönn tudtunk parkolni. Ez jól is jött mivel megszűnt a faházban a pénztár és csak a Látky Royal száloda recepcióján lehet jegyet venni. Ezért aki lent parkol az csak a jegy megvételét követően vegye fel a bakancsot mert mire fölér igencsak elfárad. A pálya teljesen jó volt, még csak kásásnak sem mondanám a havat. Annak ellenére, hogy sokan voltak nem túl sokat kellett sorban állni, maximum 5 perc. Délután kettő körül már ennyi sem. Sokan voltak családdal, kisgyerekekkel.

A parkolóban csak egy magyar rendszámú autót láttam, így még mindíg nem fedezték fel a Magyarok ezt a helyet, pedig kisgyereket tanítani ennél jobb helyet még nem láttam Szlovákiában. Mindenkinek ajánlom, jó lankás pálya, az alsó 2/3 része jó széles. Kellemes egy jó sítúrára és az árak is nagyon barátiak. Félnapos jegy 8 euró.
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
Topik: Kraliky
2018.01.01. 17:13
Üdvözlöm! Régen nem jártunk Králikiben. Azt szeretném megkérdezni, hogy tudja-e, hogy ha a felső parkoló betelik hol lehet megállni és hogyan lehet feljutni? Valamint még mindíg van sorompó a parkoló aljában és jegyet kell venni? Válaszát megköszönve.
Előzmény: (esslegg 197749)
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
Topik: Kokava
2017.12.31. 11:35
Szokásos egynapos Szlovákiai síelésünk úti célként Kokava Líniát választottuk a tegnapi napon egy rövid esti síelésre. Az út teljesen jól járható száraz, néhol nedves és a hegyekben is csak kevés hó az utakon. Már régen nem jártunk itt, de a közelsége miatt ezt választottuk. Mivel itt sem nagyon vannak új információk ezért röviden leírom a tapasztalataimat. Este fél hatra érkeztünk pont mikor az esti sízés kezdődött. Alig voltak de tíz perc elteltével sorra érkeztek az autók és a felső parkoló teljesen megtelt. Nem volt tömeg pont elfogadható volt a létszám mivel egy-két percnél nem kellett többet várakozni. Az esti síelés ára 9 euró, ami fél hattól, nyolcig tart. Az időjárás kegyes volt hozzánk -3 fok ideális hóviszonyok jól kezelt pálya. Sokkal rosszabbra számítottunk az elmúlt napok időjárása miatt, de pozitívan csalódtunk. Ezen a "Magyarok által kedvelt" pályán az elmúlt évekhez viszonyítva sokkal kevesebb Magyar szót lehetett hallani, ez nem baj csak furcsa volt, hogy pár évvel ezelőtt szinte csak Magyarok voltak most pedig megfordult az arány. Aki olcsón, jót akar síelni és megelégszik a rövid lankás, nem túl fárasztó pályával jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek.
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
2017.03.04. 16:55
Ez a jó szó, hogy "megomlás" nem is azzal az egy-két kis buckával van nekem sem a gondom hanem azzal, hogy 8-10 méter kőkemény jég után jött a buckahegy. Ezt nem tudom én már tolerálni.

Mindegy ez egyébként is tavalyi szezonban volt. Egy szónak is száz a vége, az a lényeg,hogy egészség legyen és bírjuk erővel bucka ide vagy oda.
Előzmény: (gaboca 194754)
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
2017.03.04. 09:38
Kedves Tervező! Teljes mértékben egyetértek Önnel abban, hogy hálát adhatunk az istennek, hogy vannak akiknek csak a "bucka a probléma". Egyébként nem gondoltam volna, hogy ekkora visszhangja lesz annak, hogy leírom buckás volt a pálya, hozzáteszem Szlovákia párti vagyok. Az utóbbi időben viszont a sípálya árak olyannyira felkúsztak, hogy gondoltam ezért azért járna valami, ha már egyszer költünk rá. Az anyagiakhoz visszatérve Én egy évben kb 3-4 alkalommal jutok el 1-1 napra Szlovákiába. Gondolom nem kell senkinek elmondani, hogy ez mennyibe kerül, és amikor az ember odaér az fogadja amit leírtam. Abban azért csak van valami, hogy délután 2 órakor már szinte senki nincs a pályán holott négyig síelhetne vígan. Szerintem pont azért nincsenek mert már teljesen élvezhetetlen és ezek szerint ezzel nem vagyok egyedül. Én a tapasztalataimat írtam le a saját szemszögemből. Én nem kritizálok itt egyetlen pályát sem, sőt a jó tapasztalataimat osztom meg elsősorban mert én sem szeretem a "finnyás" embereket mivel én sem vagyok az. Nekem egy kicsit úgy tűnik Önök annak tartanak de higgye el nincs így. Nekem ez a pálya nem jött be. Lehet rosszkor rossz időben voltam ott.
Előzmény: (Tervező 194739)
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
2017.03.03. 17:51
Nézze Levente! Azért írnak az emberek ilyet pld. Én mert nem szeretek buckákon sielni, Én kifejezetten nem szeretem. Ezt azért írtam, hogy mások okuljanak belőle. Ha Ön szeret buckákon sielni hát tegye azt. Természetesen tudomásul veszem, hogy ilyenek a pályák "még ha piros is" de akkor sem szeretem, és szerintem mások is akadnak akiknek ez nem tetszik.Ezért írtam csupán semmi másért.
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
Topik: Látky
2017.01.16. 18:58
Egynapos Szlovákiai síelésünk során ismételten a Látkyban található sípályát választottuk a múlt héten szombaton. Magyarországon szombat reggelre "rengeteg" hó hullott és szite járhatatlanok voltak még a főútvonalak is. A határt átlépve -3 fokban a Zólyom felé vezető főútvonal teljesen hómentes vizes állapotú volt, teljesen jól járható. Krivánnál a főútról letérve szintén teljesen takarított jól járható volt az út.

A sípálya parkolója az aránylag sok 25-30 síelő számára kevésnek bizonyult és a takarítás is kevésbé volt megoldott így nehezen lehetett szabad helyet találni. A síjegyek árai még mindig nagyon kedvezőek pld. félnapos jegy 8 euro, 2 órás jegy 5 euró.

Mindegyik felvonó ment és délutánra rengeteg kisgyermekkel érkező család érkezett a csemetéket síelni tanítani. A liftkezelők mindent megtettek annak érdekében, hogy ez így is legyen, mert minden alkalommal a tányéros felvonóba történő beülésben segítettek a gyerekeknek. A "felnőtt" felvonónál is nagyon segítőkészek voltak a sí lift kezelők. Az öltözetükből ítélve ők már profik lehettek " Záhranná sluzba" mert az elmúlt években még csak egy bácsika segítette a síelőket. A pálya jól kezelt a felső egyharmad részben kissé hószegény de jól síelhető volt. Az alsó kétharmad teljesen jó széles pálya. Ajánlom mindenkinek aki pár napra akár egynapos síelésre készül és kisgyerekeket szeretne megtanítani síelni, úgy, hogy ahhoz még oktató sem kell.

A Látky Royalban most nem jártunk mert siettünk haza, de fönti pakolóban sok autó állt így gondolom voltak vendégek. A hazafelé vezető út már majdnem száraz volt, amíg Magyarországra nem értünk. Ehhez azért az is hozzátartozik, hogy nálunk azért több hó esett most kivételesen mint Szlovákia Déli részén.Kellemes jó kis sítúra volt.
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
Topik: Látky
2016.02.22. 21:59
Szokásos Szlovákiai egynapos sielésünk során mi is kripóbáltuk ezt a helyet. Nagyon szép, gyönyörű igazi faházas kis település. Anno a szocializmusban a környező települések nagyvállalatainak (lucenec,Filakovo,Detva Hrinova) szinte mindegyikének volt itt ( nálunk szoc.üdülőnek )nevezett üdülője és szinte fillérekért lehetett a sielést megtanulni. A Látky Royal pálya is remek de csak természetes hóviszonyok között, mert mesterséges havat nem nagyon csinálnak. Szerintem ratrakuk sincs. A környéken rengeteg nyaraló (chata) van kiadó és olcsón.

A pánya bérleti árai a többi sípálya töredékéért kapható. Hidegben természetes hóviszonyok között nagyon jót lehet sielni, úgy,hogy lehet csak 10-en lesztek a pályán. Egy fő a felvonókezelő meg egy a pénztáros is. A Látky Royal szálló alsó éttermében lehet kajálni de nem olcsó. Viszont ha jók a hóviszonyok mindíg vannak szabadtéri rendezvények a szálló mellett, családias hangulatban. Igaz ha nem tudtok Szlovákul semmit nem fognak érteni, de kedvesek és nem ellenszenvesek.

Ha valaki csak ezt a falut szeretné elérni ne Kokava Nad Rimavicou felé menjen, hanem a főúton Zvolen irányába és Kriván, Hrinva után a Brezno felé vezető úton érhető el a legjobban. Az út mellett található víztározó is ami több kilométer hosszú, lenyűgöző látvány. Jó hóviszonyok között érdemes felkeresni, nem fogjátok megbánni. Profiknak a pálya zért gyenge de egy jó, kellemes sieléshez kiváló. Sőt a családtagok is akik esetleg nem sielnek simán eltudnak tölteni 2-3 órát sétálással.
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
2016.01.25. 22:21
Ezek szerint a tapasztalatlanság áldozataivá váltunk. Az általam hiányolt "ratrak hiány miatt" megkövetem magam és elnézést kérek. A parkolóban uralkodó állapotok, valamint a jeges korcsolyapálya útra és ezzel szembeni közönyre viszont számomra nincs mentség.
Előzmény: (Zagyi 186668)
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
2016.01.24. 17:16
Legyen szerencsétek. Mi ezt tapasztaltuk. Azt,hogy zárás után kezelik-e a pályát nem tudom mert nem láttuk. Ha kezelik akkor nagyon hamar leamortizálják mert tegnap délben már ez fogadott. Jó utat és jó sielést.
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
2016.01.24. 11:16
Egynapos sítúráink során a tegnapi napon Myto Pod Na Dumbierom síterepét választottuk uticélként. Nem indultunk korán mivel 3-4 óra folyamatos sielésre készültünk. Az út jól járható sok helyen száraz, a hegyekben lefagyott hó de nem veszélyes. A falut 11 óra után értük el. A parkolóban kaotikus állapotok uralkodtak, össze vissza parkoltak az autók. A sípályához bevezető kapuval szembeni, főútra kivezető enyhén lankás út tiszta jég volt, lehetetlen volt rajta kimenni. A parkolásért "felelős személy" annyi jó tanáccsal látott el, hogy toljuk az autót. Körülbelül 3 métert kellett volna felszórni kaviccsal de hagyták az autókat csúszkálni. Délutáni jegyet vettünk 15 euró. A beülős lift jó, sorban állás nélkül lehetett feljutni a pálya tetejére. A pálya teljesen kezeletlen, ratrakot szerintem a hóágyúk által készített hú eltúrása óta nem látott. A pálya vonalvezetése teljesen kiszámíthatatlan nagyon sok helyen hatalmas jégfoltokkal, majd ezek után hirtelen 30-40 cm magas buckákkal. "Halandó sielő" számára a pálya teljesen élvezhetetlen, kivétel ez alól a felső kb. 1/4 rész. Az időjárás kegyes volt hozzánk szép napsütéses időben volt részünk. Délután kető után szinte teljesen kiürült a pálya és a büfé is amiben nem túl nagy a választék és drága. A személyzet viszont rendes, kedves és segítőkész, kivétel a parkoltató ember. Összességében elment de többet nem hiszem,hogy ezt a pályát fogjuk választani. Átlagos (élvezeti sielőnek ahogy azt Csabor ) mondaná nem ajánlanám.
Előzmény: (csabor 181066)
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
2015.02.01. 14:12
A tegnapi napon megjártuk ezt a sípályát. Eredetileg Králikybe indultunk de amikor odaértünk kiderült áramszünet miatt nem működött a pálya.

Az útbaigazító ember elmondta, hogy Donovaly is áramszünettel küszködik. Némi érdeklődés után ajánlották ezt a pályát. Besztercebányától pár kilométer, teljesen jól járható út, gyönyörű környezet és olcsó árak. Mi 3 órás jegyet vettünk ami 12 euró volt. Sorban állás szinte semmi, széles jól kezelt pálya. A felső rész teljesen kék, kellemesen és könnyen sielhető.

Az alsó rész az már erős piros de nem volt veszélyes, habár ez köszönhető volt az előző napi nagy havazásnak is szerintem. Kezdőknek és gyerekeknek tanulópálya is van megfizethető áron. A büfé sem drága. Hangulatos jó kis hely valószinűleg még meglátogatjuk.
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
Topik: Kosutka
2015.01.06. 20:54
Üdvözlöm ! Menyibe kerül az autóbusz jegy Salgótarján és Kosutka között oda-vissza, és csak esti sielésre jár? Válaszát megköszönve.
Előzmény: (Cet 177227)
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
Topik: Tále
2014.02.26. 11:39
(Bodovy Lístok ) Ez azt jelenti ha Magyarra fordítjuk, hogy " pontos jegy) A konkrét Tále-i esetben azt, hogy 22 euróért azon a napon időponttól függetlenül 20 alkalommal veheted igénybe a felvonót. Lesielheted 2 óra alatt is vagy egész nap szünetekkel. Más pályákon azért van ez így mert a rövidebb felvonókra kevesebb pontot von le, míg a hosszabb felvonóknál, vagy ahol beülős van ott meg többet. Pld. ugyanazon a pályán ahol működik mondjuk tányéros, vagy csákányos felvonó 10 pontot von le egy felmenetelért, a beülősön meg 20 pontot. Általában 100-200 pontos jegyek vannak.
Előzmény: (Anksu 170547)
dodi
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
Topik: Kraliky
2014.02.02. 18:13
Ma mi is megjártuk ezt a helyet. Az úton végig szemerkélt az eső és 2-3 fok körül váltakozott a hőmérséklet. Besztercebányára érve valóban csak a GPS-re lehet hagyatkozni engem egy behajtani tilos táblával lezárt útra vitt ami még félig kapuval is bevolt zárva. Újratervezés után két körforgalmat megjárva egy trolibusz után menve találtam rá a Tajov-i útra. Innen már ment végi egyenesen de fönt én sem tudtam merre kell menni. A parkoltatás profi módon megoldva, szépen mindenkit sorba állítottak, hogy ne legyen össze vissza sor, és a végén ki lehessen jönni. Ilyen parkoltatással még sehol nem találkoztam. A pénztárban kis sor a sedávacka lanovkánál szintén nagy sor de tényleg 3-5 perc alatt elnyelte a sort. A pálya remekül kezelt jó hó és fönt gyönyörű 6 fokos napsütésben lehetett sielni. Hóesésben azért nem biztos, hogy nekivágnék az útnak mert az utolsó 6 km-ben szinte minden lehet a szerpentinen és a szűk falusi utcában. Nagy hóban nem tudom hogyan lehet feljutni mert a hólánc sem oldja meg a szűk utat. Lehet, hogy egyirányúsítanak mint valaha Polanán? Nem tudom. Így viszont tökéletes volt. A büfés kislány azért a nagy tömegben kicsit morcos volt de ez érthető. Remek pálya ha jók lesznek az útviszonyok még biztosan elmegyünk.
Előzmény: (Robin 168618)
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.