Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó laponként: összesen 100, rendezés:
magnum56 által küldött hozzászólások listája
Üzenet szövege
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.05.21. 10:16
Topik: Zermatt - Matterhorn
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Hi MM,

Terveim között szerepel, hogy eljussak Zermattba síelni.
Úgy látom, hogy te rendelkezel helyismerettel, ezért kérek tanácsot tőled.
Mikor érdemes ide menni?
Van-e javaslatod szállásra elfogadható áron?
Hol lehet hagyni az autót?
Hogyan érdemes megközelíteni a síterepeket?
Mit érdemes feltétlnül kipróbálni?
Kb. mennyibe kerül egy 6 napos sízés itt?

Előre is köszönöm a segítségedet.
Előzmény: (MM 201219)
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.03.15. 22:20
Topik: Telgárt
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ma (márc.15-én)ismét meglátogattuk a Garamfő-i pályát.
Gyenge hóesésben érkeztünk 10 órakor. Az elmúlt napokban a néhány centi friss hó hullott, ami az alatta lévő 40-50 centi régi hóval kiváló csúszási lehetőséget biztosított. A pálya sima volt, a hó egy kissé lágy, és semmi jég. Az 1-es fekete pálya, az 5-ös és 7-es kék pályák voltak ratrakolva.

A lágy tavaszi hó nem volt túl gyors, de kiválóan alkalmas volt a hosszú ívek gyakorlására. Remekül lehetett húzni az a nagy kövér íveket. Az 5-ös kis pályán melegítettünk be, és utána átmentünk az 1-es feketére. A hó itt is kiváló volt, amiből kifolyólag a meredek fekete pálya csak egy szelíd pirosnak tűnt. Sajnos az 1500 méteres tányéros felvonó a szokásosnál is fárasztóbb volt, valószínűleg a lassabb hó miatt. Azonkívül elég rosszul van megcsinálva a beszállás, mert az indítópálcára nem rácsúszni kell, hanem felfelé kell lépegetni enyhe halszálkában, és eközben indul el a tányér jó nagy rántással. Ha figyelmetlen vagy, akkor fejjel repülsz a két léc közé. Én is így jártam az első alkalommal.

Egyébként alig voltak a pályákon, sorban állás egyáltalán nem volt. Délelőtt lehettünk úgy 50-60-n, délután meg vagy 20-an. De ezt nem bántuk, mert ritka az az alkalom manapság, amikor zavartalanul lehet nagy ívekben száguldozni anélkül, hogy figyelni kellene az előtted/melletted/mögötted csúszókra. A kevés síző miatt még délután sem voltak buckásak a pályák, de érezhetően puhult a hó.

A nap folyamán még kétszer volt hózápor (pontosabban dara zápor) délben és 15 óra körül. Ezt úgy vészeltük át, hogy bementünk a kolibába előbb egy gulyáslevesre, később egy palacsintára. Az időjárás hol napos, hol felhős volt váltakozva. Amikor fél 5 körül hazaindultunk, akkor is kaptunk egy harmadik dara záport a nyakunkba, ami inkább szép látvány volt, mint kellemetlen.

Összegezve az eseményeket, nagyon jó pályákon, nagyon jó havon, egy ritka élvezetes napot zártunk. Sajnos a meleg miatt valószínűleg nem sokáig lesznek ilyen jók a pályák. Az 1-es pálya tetején a felvonó nyomvonalában már imitt-amott kilátszik a fű.
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.03.03. 20:06
Topik: Rusin Ski
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Bukowina Tatrzanska mellett nemrégen nyílt egy 2 pályából álló modern síterep. 2 db 800 méter körüli közepes lejtésű pálya. Az egyiken egy 4 üléses, a másikon egy 6 üléses modern Leitner libegő szállítja a sízőket, és van néhány húzólift is. Vagy egy gyerekpálya is. Este is lehet csúszni. Előszezonban 21 óráig, főszezonban 19 óráig. Az esti jegy, 16 órától 19-ig 40 zloty. De az itt váltott jegy csak erre a terepre érvényes.
h i r d e t é s

Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.03.03. 19:56
Topik: Bialka Tatrzanska
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Február 27-én voltam itt.
A pályarendszer több helyről is megközelíthető, de legtöbben a Kotelnica hegy alatti nagy parkolót választják. Talán azért, mert hatalmas parkoló áll rendelkezésre, itt helyezkednek el a gyermek és kezdő pályák és itt van a libegők többsége is. Viszont többnyire itt a legnagyobb az embertömeg is.
Egy másik megközelítési lehetőség a középső hegy (Jankulakovski Wierch)teteje, amit Bukowina Tatrzanska felől a hegygerincen lévő úton lehetne elérni. Azonban az út annyira rossz minőségű, hogy nem ajánlom senkinek.
A harmadik lehetőség, a Wisoky Wierch és a Jankulakovski Wierch közötti völgyben lévő alsó parkoló. Én ezt választottam, és nem bántam meg. Reggel 9 órakor az elsők között érkeztem. Tökéletesen lesimított pálya várt, ami az éjszakai néhány fok mínusznak köszönhetően kissé ki volt fagyva. Nagyon jól lehetett rajta hasítani. Kb. 11 óráig tökéletes volt a pálya és nem kellett sorban állni sem. A 6 személyes fűtött ülésű buborékos libegő játszva szállította el az embereket. 11 óra körül már több ember volt a pályán, és a hó is felpuhult. Átlibegtem a Kotelnicára, de ott még többen voltak és a hó sem volt jobb. Így visszatértem a kiinduló helyre, mert itt 5 percnél többet nem kellett sorban állni. 10 perc alatt fordultam meg.
13 óráig élvezhető volt a pálya, utána már figyelni kellet a buckákra is, de még így is jókat lehetett csúszni.
Nagyon jó kis pályarendszer, modern libegőkkel és közepes lejtésű széles jól karbantartott pályákkal.
Érdemes meglátogatni a termálfürdőt is. Egy 3 órás jegy 49 zloty. Kinti és benti medencék, csúszdák, hullámfürdők, sodrófolyosók, és egyéb nyalánkságok. Koktél és sör a medencében is fogyasztható.
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.21. 11:16
Topik: Szczyrk
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szczyrk ifjúkorom kedvelt színhelye. A 70-es években sokat jártunk ide síelni. Akkoriban még csak a síterep tetejére, a Skrzyczne-hegyre ment ülős libegő. A többi lift mind csákányos volt. De már akkor is nagyon barátságos hely volt, és még kevés magyar járt ide. A tömeg akkor is nagy volt, a csákányos felvonón nem lehetett helyezkedni, hogy ki kivel megy fel. Ahogyan jött sorba. Sokszor előfordult, hogy lengyel sielővel kerültem egy csákányra. Ha megtudta, hogy magyar vagyok rendszerint ez következett: Budapest szép, a magyarok nagyon szimpatikusak. Mondhatom nagyon jól esett. És utána elmondtuk a "lengyel-magyar két jóbarátot". Örömmel jártunk vissza akkoriban éveken keresztül.

Sajnos évtizedek óta nem jártam itt. A fejlesztáseknek köszönhetően sokkal jobb lett a helyzet, új libegők, új pályák épültek. De úgy látom a tömeg megmaradt. A beszámolód olvasásakor elhatároztam, hogy a jövő télen ellátogatok ifjúkorom kedves színhelyére.
Előzmény: (bgyenge 204976)
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.17. 21:59
Topik: Polomka
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Három fős csapattal támadtuk meg a Polomka (Garamszécs) feletti hegyen lévő pályát február 17-én. Bánréve-Tornaalja-Murányalja-Garamszécs útvonalon mentünk. Az út jól járható, szinte teljesen száraz volt végig. 10 óra körül érkeztünk ragyogó napsütésben és néhány fok mínuszban. Először kissé megijedtünk, mert elég sok embert láttunk a pályán is és a felvonónál is.
Hamarosan kiderült, hogy síverseny van gyerekeknek, ezért a rengeteg ember. A pálya felső, meredekebb részének fél oldala le volt kerítve a verseny miatt, de a többi része jól használható volt.
A hó minősége viszonylag jó volt, annak ellenére, hogy februárban még nem esett itt számottevő természetes hó. Kemény alapon műhó, ami csak délutánra jegesedett ki egy kicsit a meredek részen. A lankásabb alsó részen azonban ezerrel lehetett húzni az íveket.
Dél körül a síversenynek vége lett, a tömeg hirtelen eltűnt, mert megkezdődött az eredményhirdetés. Ettől kezdve a korábbi néhány perces sorban állás is teljesen megszűnt. A hőmérséklet is melegedett kb. 6-7 fokot a napsütésben, ami jót tett a pályának, mert a kemény hó teteje kissé felpuhult. A pálya elkerített részét gyorsan felszabadították, így délután már az is használható volt.
Lehetett pörögni és nagyon jókat csúszni, de a kb. 1600 méter hosszú tárcsás felvonó, miután jó nagyot ránt a derekadon, a combodat is igencsak próbára teszi.
Habár ez egy kicsinyke pálya, mégis élvezetes volt, és hamarabb elfáradtunk, mint meguntuk volna.
Az árak viszonylag barátságosak, 16 euró a felnőtt napijegy. A büfé sem drága, csak lassan csapolják a sört.
Összességében nagyon kellemes napot zártunk.
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.13. 14:28
Topik: Kraszíja
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szállást nem tudnál ajánlani?
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.11. 09:54
Topik: Alpe d'Huez
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Két éve voltunk itt, és mi is hasonlókat tapasztaltunk.
A szállásünk szintén Oz-ban volt és ugyanilyen szűk helyen. Mi 7 fős appartmanban laktunk. Egy nappali 2 ággyal, egy franciaágyas kis szoba és egy ablaktalan pici szoba 3 ággyal, az egyik ágy az ágyneműtartóból kihúzható. Ezt a kihúzható ágyat mi kigurítottuk a nappaliba, így éjszaka jobban elfértünk, nappal pedig begurítottuk a nappaliban lévő egyik ágy alá, hogy ne legyen útban.

Az élelmiszer bolt valóban drága és szegényes kínálatú volt. Ez a nagy sörfogyasztóknak hamar feltűnt. Viszont van egy Carrefour szupermarket a völgyben lévő városban Le Bourg d'Oisans-ban. Mi busszal voltunk és egy napra átmentünk Les 2 Alpes-ra. Az út éppen a szupermarket mellett halad el, így megáltunk és feltankoltunk étellel és itallal. Itt a sör harmadába került, mint Oz-ban.

A magyar ember találékony is.
Előzmény: (Zpéter 204634)
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.10. 19:12
Topik: Vyšná Slaná - Július
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Február 10, ismét itt.
Kissé borongós idő, néhány fok mínusz, a tetőn enyhe szél fogadott bennünket fél 10-kor. Kevés autó, még a parkoló, sem volt tele. Így sorban állás egyáltalán nem alakult ki a felvonónál. A pálya várakozáson felüli volt. Természetes friss hó ugyan nem esett itt sem, de a hóágyúknak köszönhetően puha és kellemes volt a pálya. A kevés ember még délutánra sem túrta össze a havat, így végig viszonylag sima pályán csúszhattunk. Ebéd közben megnéztük a női lesiklást az étteremben lévő óriás TV-n. Finom "gulyást" ettünk, ami inkább pincepörköltre hasonlított. Viszont nagyon ízletes volt és jókora adag.
Jó napot zártunk, kellemesen elfáradtunk. A pályával is elégedettek voltunk, de azért egy kis természetes hó jól jönne ide is.
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.04. 14:48
Topik: Briancon - Serre Chevalier
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Úgy érzem, hogy egy kicsit különböznek az igényeink, amiben nincs semmi meglepő. Te egy 48 éves fiatalember vagy, én pedig egy 63 éves kissé szívbeteg, kissé gerincsérves idősödő síbolond, aki fél éve kapott csípőprotézist. De annak nagyon örülök, hogy a sízést mindketten imádjuk. Én is minden lehetőséget megragadok, hogy síelhessek és még néhány új helyet szeretnék megismerni én is.

Ha annyi idős lennék, mint te, akkor veled értenék egyet. 15 éve még nekem is fontosabb szempont volt a síterep mérete, magassága, hóbiztossága a pályák hossza, száma, nehézségi foka. Nem problémáztam azon sem, ha a reggeli tömegben egy állós felvonóban kell féllábon állva fél órán keresztül utazni felfelé (mint leutóbb). Vagy egy nyitott libegőn mínusz 15 fokban ücsörögni a szélben és hóesésben.

Ma már nekem fontos a kényelem is. A lecsúszás után jólesik leülni és pihenni egy kicsit, legalább a felfelé úton, egy szélvédett kabinban. Sajnos Franciaországra az a jellemző, hogy vagy nyitottak a libegők, vagy ha zártak, akkor állni kell bennük. Vagy ősrégiek, mint az említett 51 éves lift, amibe cipőkannállal kell beküzdeni magad.

Ennek ellenére Briancon tetszett nekem, és valószínű, hogy jövőre ide szervezik az éves francia sítúránkat. Majd beszámolok a technikai fejlődésről.
További jó sízést kívánok, és sok-sok szép élményt.
Előzmény: (bertazs 204394)
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.31. 05:39
Topik: Melyik lécet válasszam?
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Az én garázsomban még található ilyen léc.
Völkl P60 Race carver (ugyanolyan, mint a képen)
Hossz: 178
Szélesség: 108-65-94 R=18,4

Van még:
Völkl Supersport T50
Hossz: 178
Szélesség: 112-67-97 R=16,9

De gyanítom, hogy ezek sem sokkal fiatalabbak, mint a tiéd.
Előzmény: (WéberF 204216)
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.27. 18:28
Topik: Bánkút
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Vasárnap (jan. 27.)ismét Bánkút.
9 órakor már a pályán voltam, ekkor még nem volt sor a felvonónál. Elkezdett sűrűn esni a hó, ami sajnos egy negyed óráig tartott csupán. Így ez nem sokat javított a pályákon, amelyek még így is viszonylag jók voltak, de egy kiadós hóesés jól jött volna. A 6-os körpálya, az 5-ös és a 4-es a házzal szembeni, jól sízhető volt. A 2-es is, kivéve az alján a letörést, ahol előjöttek a kövek, de ki lehetett kerülni. Az 1-es és 3-as pályán nem voltam.
Miután elállt a hóesés, még a nap is kibukkant egy rövid időre, de jellemzően inkább felhős idő volt, kellemetlen szél nem fújt. 11 óra körül értek fel a későn kelő Miskolciak. A sor egyre hosszabb lett, ezért hazafelé vettem az irányt. Így is kellemesen elfáradva értem haza. Rövid, de jó sízés volt.
Reménykedjünk, hogy egyre vastagodik majd a hótakaró a következő hetekben, és még jobbak lesznek a körülmények.
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.24. 08:52
Topik: Bánkút
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Tegnap (jan.23-án) voltam fenn Bánkúton.
A felfelé vezető út jól járható mind Miskolc, mind Mályinka felől. Sűrű hóesésben indultam reggel, de sajnos hamar alábbhagyott a havazás, így csak néhány cm friss hó hullot a korábbi kifagyot alapra.
A pálya üzemel, a 3-as, 4-es, 5-ös és 6-os pálya használható, valamint a szánkópálya. A C jelű felvonó működött.
A sípályák minősége (az 1-es és 2-es kivételével) a kevés hó ellenére is elég jó, elvétve találkoztam egy-egy kővel. Hétköznap lévén kb. 10 síző volt a sípályán és a szánkópályán volt egy busznyi iskolás gyerek. Az idő is kedvező volt, gyenge mínusz és szélcsend. Mivel kevesen voltunk, a pálya minősége nem romlott, így ha nem jön olvadás, akkor még hétvégén is jól használható lesz.
De ha addig még esne 10-20 cm hó, akkor hétvégére ideális lenne a pálya.

A napi bérlet felnőtteknek 5500 Ft.
Ezenkívül van még lyukasztós jegy is, ami megváltozott tavaly óta. Jelenleg 1200 Ft-ba kerül egy jegy, amivel 4-szer lehet felmenni.
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.23. 22:03
Topik: Briancon - Serre Chevalier
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Úgy érzem nincs nézetkülönbség közöttünk. A francia terepek közül nekem is ez tetszett legjobban. A középső rész különösen jó. Csupán a liftek elavultsága kapcsán bertazs-nak ezzel a mondatával vitáztam: "Ja és a liftek sem rosszabbak mint máshol, csak ők a kényelmi funkciokat annyira nem favorizálják, mint az osztrákok. "
Ahogyan írtad, a Fréjus lift nem is 49 éves (mint ahogyan én emlékeztem) hanem 51 éves, ha 1968-ban épült.
De még ezt a kritikámat is visszavonom, ha mutatsz Ausztriában egy működő 51 éves kabinos vagy ülős liftet.
A fejlesztéseknek és a terveknek nagyon örülök. Remélem ismét eljutok még ide.
Előzmény: (Brockey 203969)
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.22. 15:51
Topik: Briancon - Serre Chevalier
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Egyetértünk abban, hogy Briancon egy kiváló síterep. Én 3 éve jártam itt és meg voltam elégedve a pályákkal is és a szállással is. Az is igaz, hogy olcsóbb, mint Ausztria.
De szerintem annak is igaza van, aki szerint a felvonórendszer elég elavult.
Például a Fréjus kabinos (tojás) lift 3 éve volt 46 éves. Négy személyes, de négy felnőtt nem fér bele. Amikor felértünk vele, nem akart kinyílni az ajtó (vagyis nem ajtó, mert maga a tojás nyílik szét.) A következő alkalommal meg nem záródott be rendesen, félig nyitva maradt, amíg felértünk. Ilyen "tojás" volt Szlovákiában is, de már leszerelték. Itt még üzemel. A többi kabinos lift pedig "állós" vagyis nem lehet bennük leülni, ami elég fárasztó egész nap.

Elég sok a húzó lift is. Például a Méa völgyben tökéletes lejtésű csodajó pályák vannak, amelyeket 4 db hosszú tányéros lift szolgál ki.

Természetesen megértem azokat, akik a kedvező ár miatt dícsérik a terepet, de vannak idősödő sízők (mint én is), akiknél már a kényelem is fontos szempont.
Előzmény: (bertazs 203722)
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.22. 12:13
Topik: Kojsovska Hola - Skipark Erika
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Előre is köszönöm.
Régebben sokat jártunk ide, azért érdekel a fejlesztés.
Előzmény: (Sanci532 203637)
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.16. 09:09
Topik: Kojsovska Hola - Skipark Erika
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A fejlesztési tervekről nem láttál rajzot?
Ha van ilyened, kérlek tedd be ide, mert úgy jobban el lehetne képzelni. Köszi.
Előzmény: (Sanci532 203575)
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.13. 10:24
Topik: Bachledova Dolina - Jezersko
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Mi is ezt a terepet választottuk tegnap(jan.12.-én, szombaton), és nem bántuk meg. Óriásit síeltünk.
Miskolc felől indultunk 4 fős csapattal, Rozsnyó, Dobsina, Poprád Bachledova útvonalon. Az út végig száraz volt, mert Szlovákia középső részén alig esett hó. 10 óra után érkeztünk meg, de már a nagy méretűre bővített parkolóban alig volt hely.
Először próbálhattuk ki az új 10 üléses gondolát, ami nagyon kényelmes és gyors volt a régi háromszemélyes libegő után. Szükség is van a nagyobb szállító kapacitásra, mert reggel kialakult egy pár perces sor, hiszen a hegytetőre csak ezzel az új kabinossal lehet feljutni. A beszálló rész egy kissé szűkre sikeredett, így a feltorlódó tömeg miatt kissé nehéz az átjutás a kapukon. Itt vigyázni kell, mert amikor a kapu érzékeli a mágneskártyát, akkor azonnal át is kell lépni a kapun, mert különben lezár, és egy ideig nem enged átlépni. Az átlépés viszont nem egyszerű, ha állnak az ember előtt. Az egyikünk így járt.
A tetőn azután már szétoszlik a tömeg az északi oldal (Tavas) és az újonnan épített Frankova irányába menő pályákra.
Az időjárás, ha nem is volt tökéletes, de azért inkább jó volt, mint rossz. Néhány fok mínusz, a tetőn egy kis szél, borús idő, néha ki-ki bukkanó napsütéssel. A pályák kifejezetten jók voltak, sok természetes hóval. Csak a meredekebb részeken kotródott le, pl. a 3-as fekete pálya alján, de az sem volt veszélyes.
Az új frankovai pálya (8-9)nagyon kellemes, egyenletes lejtésű, oktatásra kiválóan alkalmas. Valójában ez egyetlen széles pálya, a középvonalba telepített forgatható hóágyúkkal. Ez a pálya azért is hasznos, mert a többi pályáról elviszi a kezdő csoportokat. Apró hátránya, hogy kissé oldalra lejt a terep a csákányos felvonó alatt is, így fölfelé is fárasztja a combot. Ez a kis oldallejtés lefelé menetben egyáltalán nem probléma.

Szóval jól sikerültek az utóbbi évek fejlesztései. Ha így folytatják, Szlovákia egyik legjobb síterepe lehet Bachledka. És még van lehetőség további fejlesztésre.
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.10. 15:00
Topik: Bánkút
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Köszönöm a segítséget.
Előzmény: (skioutlet 203341)
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.10. 09:24
Topik: Bánkút
magnum56 Hozzászólások: 101
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Azt az üzenetet kaptam, hogy valószínűleg szombaton nyitnak a c jelű felvonóval.

következőutolsó laponként: összesen 100, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 45 vendég és 5 regisztrált felhasználó látogatja.