Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Zillertal Arena (Krimml - Gerlos - Zell am Ziller)
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Pension Alta Vista - családias panzió Wildkogel-Arena közvetlen közelében
ÜZENETEK (69)Időben csökkenő Időben csökkenő
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2013.03.19. 17:57
Szellős egy nap volt, s meg kellett küzdeni a hóval is.
Régebben még nem adtam a stílusra, az volt a lényeg, hogy mindenhol lejöjjek. Ha fájt a lábam, vagy rossz volt az idő tapintatosan félrevonultam.
Egy baráti csúszás során egy oktató, aki kemény volt mint a vas, ezúton is köszönöm neki, hogy nem akart oktatni, szólt néhány kedves szót a súlypontomról. Én az értelmes szavakat alaposan végiggondolom, s ha tudom megfogadom. Ezt is megfogadtam, s annak rendje és módja szerint szétesett a mozgásom. Szörnyű volt. Ideális körülmények között meg tudtam csinálni amit akartam, de ha meredek volt, rossz az idő, buckás a hó, s ilyesmi, akkor ment a lecsóba a jó mozgás, s jött a régi, beidegződött "jajazanyámcsakeztusszammeg" stílus. A kettő keveréke rettenetes volt.
Ez a mai finom eldolgozatlan 20 cm segített. Egész nap odafigyelve, végiggondolva csúsztam, s végig élveztem. Nagy nehezen összeállt ami hajdan szétesett.
Jó volt ez a kezeletlen pálya, néha a rossznak is örülni kell, főleg ha nem rossz.

Csabor aki már nem tükörsíelő
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2013.03.19. 11:41
Ma kicsit hideg van az arénában. Az éjszaka esett kb. 20 cm havat nem tudták eldolgozni, de legalább gyakorolatom a túrt havazást.
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2013.03.18. 16:13
Ma ezen a terepen csúszkáltunk. Most írhatnám hosszú tömött sorban a dicsérő felsőfokú jelzőket, de minek. (részletes beszámoló természetesen később) Nagyon jó volt, még Első tetszését is megnyerte. Az ember akármerre megy mindenhol pálya van, vagy valami más csúszható havas dolog. Féltem Első sérült lába(i) miatt, de bírta a terhelést, s végre megbékélt az új bakijával is.
Kellemes hó, kemény alappal, széles pályák, kevés ember. Remek.
Délutánra az addig borongós jellegű idő komolyan romlani kezdett. Nagy köd, s szapora hóesés. A látótávolság jó esetben a léc csőre volt. Komoly kihívást jelentett visszatalálni az autóhoz.
Három után visszavonultunk, de nem bántam, mert a héten még jövünk ide.
Pulmy
869 élménybeszámolót írt
869
13 éve tag
2013.03.17. 07:38
Miért jöttök Kitzbuhel -be?A Panoramabahnnal megyünk fel,az tőletek öt perc.
Előzmény: (csabor 157508)
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2013.03.17. 07:09
Kiváncsi lettem, lehet, hogy ma megnézem?
Előzmény: (gyf 157505)
gyf
571 élménybeszámolót írt
571
17 éve tag
2013.03.17. 06:25
A mai napon a Ziller Aréna volt soron.
Az előző két nap böjtje és havazása után ma bónuszt kaptunk: Tökéletes pályák, szélcsend és szikrázó napsütés.
A Kriml vízesés felöl mentünk fel az aréna eldugott sarkába. 9:04-kor mentünk be az első kapun. Egyből egy focipálya szélességű, kellemes lejtésű pálya fogadott mindannyiónkat. Egy órát élvezte a csapat a vasalt pályát, a tökéletes körülményeket.
10-kor egy hetes különítmény nekiindult a kalandoknak: Klári, Bendi, Zoli, Feribá, Kati, Levi és jómagam.
Tempósan, de kényelmesen mentünk hegyre föl, hegyről le, és eljutottunk jó messzire.
A 11 órás sör egy Fussalm nevű hüttéban ért minket.
Tovább mentünk, távolodtunk a kiinduló ponttól és 12:40-kor visszafordultunk. A táj gyönyörű volt, a pályák kezeltek és jók voltak. Errefele is voltak focipálya szélességű élvezetes carvingpályák. Végül belefutottunk a kikerülhetetlen fekete pályába. Meredek és jeges volt, de le kellett jönni rajta. Utána kényelmesen visszacsúsztunk a kiindulóponthoz, és újra találkoztunk az utóvéd csapattal.
Ki-ki erejéhez mérten még csúszott a helyi pályán, Sipi, Bendi, Levi még elkapták az utolsó felvonót, még egyet csúsztak, aztán bezárt a bazár.

Szép hely, remélem ide is visszajutok még!
F
pokoanita
5 élménybeszámolót írt
5
11 éve tag
2013.02.04. 19:28
Sziasztok Síelők!

Tegnapelőtt értünk haza az egyhetes, zillertal-i síelésünkből, így gondoltam, megosztom veletek a tapasztalatainkat.

Január 26-án szombaton hajnalban indult a 13 főből álló csapatunk, hogy új síterepet fedezzünk fel, ezúttal Tirolban. A relatív hosszú út miatt érkezésünk napján nem síeltünk. A szállásunk Ramsau faluban volt, egy igényes Gasthaus félpanzióval, amivel annak ellenére rendkívül meg voltunk elégedve, hogy a wifi-nek meglehetősen borsos ára volt.

Első két napunkat a Zillertal Arenaban töltöttük, egyik nap szikrázó napsütésben, másik nap óriási hóesésben, és a csúcson nem túl jó látási viszonyok között, de mi ezt a fajta csúszást is mindig nagyon élvezzük. A Zell am Zillertal-i részen kezdtük a napokat, és a Karpitz csúcsról induló pályák voltak a kedvenceink (16, 17, 14) A második napon a hegy ormán átsíeltünk Gerlos-ba is, az ottani pályák szintén pazarak voltak.

Harmadik naptól kezdve Mayrhofenben síeltünk, itt is rendkívül változatos időjárással. Volt amikor inkább a nap sütött, volt, amikor hideg volt, és volt amikor meglehetősen borult volt az ég. Rövid, kék pályás bemelegítés után általában a 150-er Tux felvonóval jutottunk fel a csúcsra, és az ottani pályákon síeltünk: a kezdőbbek a kék 6-oson, a bátrabbak inkább a piros pályákon. Délutánonként lejjebb ereszkedtünk - ki csúszva, ki libegve - és vagy a 13-as, vagy a személyes kedvencünkön, a 7-es pályán jöttünk-mentünk. A csoport jobban síelő tagjai a fekete pályákat is bevállalták (sokszor jobbak voltak, mint a mellettük futó pirosak, mert a kevesebb síelő kevésbé hordta le róluk a havat), de a Harakirit inkább kihagytuk.

Az utolsó nap délutánján fedeztük fel a penkeni pályákat, amelyeken még több hó volt, igazán klassz síélményt jelentettek.

A csapatunk 4 főből álló kis csoportja egyik nap ellátogatott a Hintertux gleccserre is. Mayrhofenből indulva, ameddig csak lehetett csúsztunk (egészen az Eggalmbahn aljáig), majd síbusszal tettük meg az út hátralévő részét. Felejthetetlen élmény volt a harmadik Gletscherbus-szal feljutni egészen 3250 méterig. Odafenn már meglehetősen extrém szél fújt, igyekeztünk is minél hamarabb elkészíteni a fotókat, röviden gyönyörködni a tájban. A síelést itt is nagyon élveztük, lentebb szépen sütött a nap, de pályák itt kifejezetten buckásak lettek délutánra.

Összességében meg kell jegyezni, hogy a síbuszokra sosem kellett túl sokat várnunk, és relatív könnyen hazajutottunk a szállásra.

Sajnos Hochzillertal idén kimaradt, de legalább van miért visszatérni jövőre is! Mert hogy visszatérünk, az egészen biztos!
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2012.03.20. 19:05
Köszönjük a szervezést. Nagyszerű volt a csapat és az esti vacsorák is a megszokott színvonalat hozták.
Még Omega koncert is volt!
pálinkás
408 élménybeszámolót írt
408
17 éve tag
2012.03.20. 13:37
A távolság és a számtalan közelebbi jó lehetőség valahogy úgy adta ki a dolgot, hogy még soha nem jártam itt.
A hosszú hétvége négy napját azonban ezeken a pályákon töltöttük (jórészt elkerülendő a kokárdás síelők hadát). A választás utólag tökéletesnek bizonyult.

Nagyszerű terep a Zillertal Arena. Mivel elég magasan fekszik, a felső pályák még délután is kiváló állapotban voltak, simák és kemények, amilyen a legtöbb síelő álma. Pedig a hőmérő mutatott 13-14 fokot is pluszban, 2000 méter magasan, délben félmeztelen söröztem a hütte teraszán. A középállomások alatt és főleg a déli lejtőkön kezdett erősebben buckásodni kora délutánra, de az az általam nagyon kedvelt kicsit felolvadt, kicsit firnes tavaszi hó alkotta a huplikat, amin olyan jó veretni lefelé :)
Reggelre pedig a ratrakok és az égiek végezték dolgukat, a pályák szépen kifagytak, csak úgy sercegtek a lécek kb 10 óráig.

A felvonók egy-két ódivatú darabtól eltekintve elég modernek és ezzel együtt gyorsak is. A pályák összeköttetése nagyon logikus és követhető, alapvetően lineáris. Mi Krimml felől közelítettünk és vagy Gerlosplatte-n vagy a Königsleitenen szálltunk be a rendszerbe. Egyik nap elcsúsztunk egészen Zell am Zillerig és vissza, szépen követve a liftek útját, egy rövid hüttével fél 3-ra értünk vissza, a SkiData 53 kilométert jelzett.
További nagy előnye a terepnek, hogy freeride lehetőségekben kimeríthetetlen. 11 után, amikor a nap már felpuhította az éjszaka durván kérgesre fagyott havat, a felsőbb részeken gyakorlatilag bárhol biztonságosan tudtunk kikalandozni a pályákról.

A látvány külön érdemel egy elismerő mondatot, lenyűgöző a körpanoráma, főleg nyugatra a Hochzillertal felé tekintve csillogtak megkapóan a hegyoldalak a felhőmentes napsütésben.
Elnézve a jelenlegi viszonyokat, egy pár hétig még egészen jó kondíciókkal szolgál a Zillertal Aréna. Biztosan megyünk még.

Nálam csillagos ötös.
SAM-0134.JPG
SAM-0135.JPG
SAM-0136.JPG
SAM-0143.JPG
SAM-0147.JPG
SAM-0148.JPG
SAM-0149.JPG
SAM-0156.JPG
SAM-0155.JPG
SAM-0151.JPG
SAM-0140.JPG
SAM-0131.JPG
havashegycsúcs
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2011.02.13. 10:07
Sziasztok! Mi tegnap délután 3kor értünk haza Zillertalból!

Sajnos az egész napos napsütés és a +5 fokos átlaghőmérséklet miatt rengetek hó elolvadt! Mi főként Zell am Zilleri részen síelgettünk de kipróbáltunk más helyet is! Elmentünk Mayerhofenbe ami nekünk nagyon nem tetszett mert nagy tömeg, erősen vizes, buckás néhol teljesen elvékonyodott sáros déli oldali pályák! Északi oldal szinte mindenhol jeges volt!
Sajnos csak 2 napot síeltünk a Gerlosi részen ami nagyon jó volt mert nagyon könnyű piros pályák, gyönyörű táj és még ha déli oldalon is van Mayerhofennel ellentétben teljesen jó állapotban volt! Mivel itt is nagyon olvad a hó nem sokat akarták kipróbálni az Isskogelbanh-hoz vezető pályát mert az első szakasza tényleg rosszabb volt (de ez egy kb 300 méteres szakasz volt) de megérte lemenni mert könnyű piros pálya a hütte teljesen üres volt és a pálya is nagyon széles volt!Érdemes kipróbálni a Rodelspasst is mert nagyon jó árban is van és nagyon élvezetes vele menni!
Zell am Ziller.. Hát az is a hét során kezdett romlani de találtunk egy nagyon jó pályát ami teljesen jó állapotban volt (mondjuk néhány jeges, buckás rész volt) Ott van egy hütte amiben a kiszolgálás remek, kedvesek és van 5 magyar dolgozó is! Ott az ár is remek és az adagok is!

Hát ennyi összefoglalva! Én csak ajánlani tudom ezt a helyet!
tmarothy
11 élménybeszámolót írt
11
13 éve tag
2011.01.16. 10:38
Sziasztok!

Pénteken jöttem haza Gerlosból, a tavaszi időjárás következtében lemondtam a síelésről. Inkább a környékkel ismerkedtem, illetve kipróbáltam a 7 km-es szánkópályát a Gerlosstein-on! Óriási! Aki még nem szánkózott hasonló pályán, azoknak jó tanács lehet, hogy lehetőség szerint egyedül szánkózzunk és ne párban, két embert megtartani a meredek pályán sokkal nehezebb!

Gerlosban kitűnő Apré bárok vannak, A Cin Cin-ben és a Little London-ban eléggé pörög az élet délután 4 órától!

A síterepre rengeteget költenek, szerintem brutálisan jó a síhinta, márciusban már biztosan kipróbálom.

Érdekes, hogy éjszaka érkeztem illetve indultam a Gerlospass-ra, és egyik esetben sem kellett fizetnem. Ezek szerint éjszaka díjmentes a hágó? Nappal elég húzós, 7,5 EUR kell kicsöngetni.
Az utazás Bischofshofen-től, Zell am See-n keresztül Gerlosig jó idő esetén szenzációs. Jó utak, eszméletlen panoráma. Zell am See-től már csak egy óra Gerlos.
zerge78
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2010.02.25. 17:50
Megelőztél,épp tegnap voltunk itt egy napra,de nem nyűgözött le minket.Fő problémát az óriási tömeg jelentette ,meg a rengeteg kezdő síző akiket elég volt kerülgetni.Az alsóbb pályák a meleg miatt nagyon kásásak voltak ,de a felsőbb részen sikerült találni úgy 12 körül egy jó pályát(KAPAUNS 10-es).A nap fennmaradó részében ezt használtuk.Összegezve:aki síelni akar az időben induljon az első lifttel és akkor még tökéletes pályákon tud síelni kb.11 óráig.
Sziebler Péter
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2010.02.24. 22:19
Hogy megakadt itt a hozzászólaás.
Talán senki sem jár mostanában Zllertal Arénában?

Mi 6.-án szombaton megyünk!
envoken
183 élménybeszámolót írt
183
15 éve tag
2009.09.24. 10:07
Sziasztok!
Tudtok ide ajánlani nekem már bevált szállást ? Olyan 35-40ezer körül érdekelne max!
passenger
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2009.02.02. 10:42
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy tudtok -e olyan helyet itt Magyarországon, ahol meg lehet előre venni a síbérletet erre a síterepre. Két hét múlva mennénk cimborákkal síelni, és jóval olcsóbban jönnénk ki, ha tudnánk róla egészségpénztári számlát kérni. Tavaly is próbálkoztunk, de akkor odakinn, és gyakorlatilag elhajtottak minket (ráadásul arról hivatalos fordítás kellene, miegymás, úgyhogy jobb lenne itthon megvenni...). Nassfeld síterepnek van helyi képviselete, ott meg tudtuk oldani, de úgy láttam, hogy sajnos Zillertalnak nincs ilyenje. Próbáltam pár utazási irodánál is, de azok meg (eléggé el nem ítélhető módon) csak a náluk megvásárolt utak mellé adják a bérletet...
Köszi előre is!
Üdv.
Lujo
9 élménybeszámolót írt
9
17 éve tag
2008.12.09. 08:27
Hi breez!

Először is köszi az infot. Azért merült fel bennem az ötlet, mert idén a szüleim is jönnek velünk és ők nem síelnek egész nap folyamatosan, meg simán elvannak 3-4 pályán, valamint több, mint egy hétre megyünk. Így azért jól jött volna, ha van pontos bérlet lehetőség, vagy ha lehetne csak Hochkrimmlre, vagy Gerlosra, vagy Zellre bérletet váltani. De ha nincs lehetőség erre, akkor marad a kombinált bérlet. Csak épp ezt ők szerintem nem használják ki.
breez
38 élménybeszámolót írt
38
15 éve tag
2008.12.06. 15:32
Lujo
pontos berlet ott nincs csak Zillertal arena berlet.Sot abbol is a talan 3napnal hosszabbak ervenyesek az egesz Zillertal volgyre.Krimmltol egeszen Tuxig.
De szerintem ezt ertekelni kellene es nem a pontokat vadaszni.
Pontosberlethez es koltsegkimeleshez nem a legjobb helyet valasztottatok ha ide mentek.
Amugy hely nagyon jo bar a Hochkrimml-i resze nem a legizgalmasabb.
udv:breez
Lujo
9 élménybeszámolót írt
9
17 éve tag
2008.12.06. 11:20
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ide megyünk januárban síelni. Hiába keresem nem találom, hogy a superskipasson kívül lehet-e venni kifejezetten helyi pályákra való (mi konkrétan hochkrimmben leszünk) bérlet (akár pontos bérletet is), ami remélhetőleg olcsóbb is mint a kombinált. A segítséget előre is köszönöm.
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2006.10.28. 14:10
20 főtől kaptok kedvezményt (szállás+bérlet), így nem lehetetlen 80ból kijönni (kajával). Ha meg nem főszezonba mentek,akkor annál inkább!
Lord76
34 élménybeszámolót írt
34
19 éve tag
2006.10.28. 07:32
Üdv!

Gondolom 80.000 Ft-ra gondoltál, ami valóban elég szűkösnek tünhet, ha ide akartok menni. A síbérlet (ami a környék összes terepére érvényes 46.000 Ft körül van fejenként. 15 euro alatt nem hiszem, hogy lehet szállást találni, így ott is kell minimum 25.000 Ft, de szerintem enyiért nem igen lehet szállást találni. Hát az oda - vissza út sem rövid, de ezen lehet spórolni, ha többen mentek egy kocsival vagy busszal utaztok. SZóval nagyon fapadosan is cirka 75-80 ezerben van az út, és akkor még nem kajáltatok semmit. Azért, ha sikerül kijönni az összegből, akkor szólj, mert jó lenne nekünk is faragni a kiadásokból!
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.