Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

nimbus2 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (38)Időben csökkenő Időben csökkenő
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
2019.02.18. 22:38
Ennek a fém merevítősnek az elődje van nekünk, nagyon jól tart, a tépőzárakkal könnyen pozicionálható és jó az ár/érték aránya. Normál sínadrág alatt hordva nem is látszik.
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
2019.02.18. 22:21
Nem akarok okoskodni, de ezeket pontosan lehet tudni, ha a foglalás előtt tájékozódsz.

Mi ezek elkerülése miatt mentünk Alpe dHuez központba egy kis apartmanházba (Richelieu), 4-en 6 fős apartmanba üres ágy felár nélkül, tehát csak 4 főt kellett fizetni. Így mindenki elfért és a nappali nappaliként volt használható.
Mivel ez a hét (február 2-9) még nem főszezon, volt bőven szállás választási lehetőség amikor foglaltunk, nem is volt a ház előtt 3 autónál több egész héten :)
Felújított fürdőszoba és WC, modernizált szabadon állítható/programozható fűtés volt, erősen túlméretezett fűtőtestekkel, akár 30 fokot is lehetett volna csinálni. Rengeteg beépített szekrény, elektromos redőny, stb.
A konyha és felszerelései voltak régebbiek, de volt minden, a szokásos francia szintnek felelt meg.
Sítároló kicsi, de 4 felszerelésnek éppen elég, 6 szerintem nem fért volna be. Wifi itt is csak fizetős volt, de ez egy kicsi külön álló apartmanház recepció és közösségi terek nélkül.
Mindez utazási irodán keresztül, mert a bérlet így olcsó csomagban foglalva. Az iroda van érted, nem kell elfogadni kérdés nélkül azt amit a katalógusban ajánlanak, meg kell őket dolgoztatni a pénzükért ;)

A boltokban mindent lehet kapni, az árak kb egyformák a Carrefour-ban és a SPAR-ban.
Sok az étterem, bár, pizzéria, palacsintázó, de pl van az üzletsoron "kifőzde" jellegű bolt is, ahol becsomagolják a sült-főtt ételeket és az apartmanban elfogyaszthatod.

A síelési lehetőségek tökéletesek voltak, a Tunnel-t viszont nem mertem bevállalni. Az "oldalágak" közül nekem az Auris rész jobban tetszik, mint Oz, de szállást szerintem a központban érdemes foglalni.
Előzmény: (Zpéter 204634)
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
2019.01.24. 22:34
Köszönöm a tanácsokat, akkor nem veszek drága waxeltávolítót, denszesz meg nitro mindig van itthon :)
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
2019.01.23. 21:04
Sziasztok!

Le szoktátok tisztítani a talpat waxolás előtt? Ha igen, akkor milyen anyagot használtok a wax eltávolításara? Vagy nem érdemes ezzel bajlódni?
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
2019.01.04. 22:05
Szia!

Nem tudom ki számít tapasztaltnak :) de jópárszor síeltünk ott az elmúlt években, kérdezz bátran itt vagy privátban.
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
2018.11.23. 23:09
K2-t ajánlom, múlt évben a feleségemnek vettünk náluk cipőt.
Nagy választék, türelmes eladók, mindent ki lehetett próbálni, pl. különböző méretű Sidas sarokemelőkkel a cipőket.
Illetve ott azonnal melegítették a cipőt lábra.
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
2018.03.27. 23:43
Szia!

Keress rá a katalógusokra és képről be tudod azonosítani az évjáratokat, továbbá a típusokat. Több szériát gyártanak egy adott szezonban, amiknek lehet külön vagy összevont katalógusuk: verseny, junior verseny, oktatási, team, általános a tömegeknek, kölcsönzős célra készült lécek, szóval nem olyan egyszerű az élet, lehet hogy mindegyik katalógusban találsz SLX feliratút egy adott évjáratnál :) És az SMU-ról gondolom nincs katalógus...
Az Elanokat elég jól meg lehet találni, pl. itt a 2013/14-es katalógus:

https://issuu.com/zuzupopo/docs/14_elan_skis

2014/15:
https://issuu.com/snowsport_pl/docs/elan_skis_catalog_2015

Pl. idei verseny katalógus:
https://issuu.com/inasport/docs/elan_racing_collection_1718

Üdv.
Előzmény: (yoee 200925)
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
2018.03.04. 20:19
Szia!

A félnapos jegy tényleg nem jó ár/érték arányú, valamit csinálni kellene vele és lehetőleg nem a napijegyet emelni...
Kölcsönzés: van Galyatetőn egy kölcsönző, kevesebb sorban állással és sokkal barátságosabb árakkal, mi ott szoktunk cuccot bérelni. Szinte mindenki abból az irányból érkezik a pályához és arra megy haza, tehát nem kitérő, a nyitvatartása igazodik a pályához, így pályazárás után is vissza lehet vinni a bérelt felszerelést, nem kell emiatt hamarabb hazaindulni.
Facebookon vagy pl. maps-en is megtalálod őket, de ki is van táblázva az út mellett.
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
2018.02.27. 16:38
Szia!

Milyen testmagassághoz használod a 171cm-est?
Előzmény: (pinter14 199552)
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
2018.02.27. 16:31
Ahogy írták lentebb: először nézzen meg egy oktató.
Aztán ha kell valamit változtatni a felszerelésen, akkor menj el egy olyan síszaküzletbe, ahol foglalkoznak felszerelés alakítással-módosítással. Lehet hogy talpbetétet is tudnak mutatni vagy pl régebben a kötésemelő platnit csiszolták ferdére a megfelelő szögben (manapság az integrált platnik korában nem tudom van-e ilyen alakítási lehetőség), stb.
Az biztos, hogy ha magad kísérletezel, akkor az hosszadalmas és költségesebb is lehet, mint ha szakember segítségét veszed igénybe.
Arra is készülj fel, hogy a tökéletes eredmény eléréséhez cipőt kell cserélned, akármennyire is nem szeretnéd :)
Nekem pl 2 szezonnyi próbálkozás után a harmadik sícipő lett igazán jó.
Előzmény: (petja40 199766)
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
2018.02.27. 16:13
Mindenképp vedd ki a betétet, ha ennyire durván átnedvesedett, különben a szárító átküldi a vizet a betét és cipőhéj közé, ami szintén probléma!
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
Topik: Bukovel
2018.02.22. 23:14
Kicsit megkésve, de leírom én is a tapasztalatainkat, 3 teljes nap síelés Bukovelben 2017. december 21-23 között:

Utazás saját autóval történt Románián keresztül, ott nem volt gond az utakkal, lehetett rendesen haladni. Román-Ukrán határon múltidéző átkelés: várakoztatás, autó és utasok papírjainak alapos átnézése, csomagtartó-tetőbox-utastér átnézés, kérdezősködés hová megyünk-mennyi időre, stb., másfél óra alatt jutottunk át. Túloldalon magyar rendszámot látva elénk ugrott egy ember, kezében hatalmas köteg pénzzel és bekiabált hogy forintot vált 10-es árfolyamon, gyorsan kikerültük és mentünk tovább :) Később kiderült, hogy ettől valamivel kevesebbért adta az ATM a helyi pénzt, szóval jó döntés volt a neppert kikerülni.
Ukrajnában a hátralévő 99km-t a vacak utak és hóesés miatt 3 óra alatt tudtuk megtenni, de ez visszafelé (vasárnap) hóesés és forgalom nélkül is 2,5 óra menetidő volt. Az útfelület csak egyszer fogyott el kb 30 méreten, itt jól jött az erősített-emelt futóművel szerelt autónk.

Szállás az 1-es felvonótól kb 350m-re volt, a központi parkolótól 1,5km-re. Sícipőben gyaloglás az 1-es felvonóig esélytelen, mert nincsenek járdák a főút mellett, csak kitaposott ösvény, ami hóval takart jeget jelent. Ezért inkább bementünk autóval a 7A pálya melletti domboldalon lévő fizetős parkolóba (napi 50 hrivnya), innen 20 méter gyaloglás után a pályán vagy és be lehet csúszni a központba, visszafelé meg a pályáról a parkolóhoz.

Síbérlet vásárlás gördülékenyen ment reggel az 1-es parkolóház alsó szintjén, gyerekkedvezményt megkaptuk, bankkártyával lehetett fizetni.

Mindhárom nap rengetegen voltak. Nem sokan, hanem őrült sokan és ez nagyon zavart minket. A rövid pályák miatt gyorsan a felvonónál vagy, egy felvonó több pályát szolgál ki ezért hatalmas tömegek várakoznak beszállásra. Ez jól látható a térképen, csak előre nem tudatosult bennünk, különösen zsúfolt helyek: 2,5,7,11,15 felvonók. Nem volt ritka a 10-15 perc várakozás, ami akár még elviselhető is lenne, ha nem a helyi sajátos stílusban történne a "sorakozás". Vagyis nincs sorakozás, hanem tolakodás van minden irányból, taposnak egymás lécén és lábán. A laza testkontaktus alap, szorosabbnál se lepődj meg :) Azt hittem ebből balhé lesz (pl. feleséget/barátnőt/kisgyereket lábközé vesz egy nagydarab ukrán férfiember), de nem, itt ez a megszokott, fapofával tűri mindenki. Sehol nem találkoztunk még ilyennel, ez nagyon helyi dolog lehet, esti síelésnél szorozd meg a nappali tömegnyomort hárommal...
Szóval ne vidd a saját léced és cipőd, ha félted a karcolásoktól, szerintem a helyiek 90%-a bérelt felszereléssel síelt, ezért őket nem izgatja az amortizáció. Nekem a vadi új cipőm úgy nézett ki 3 nap után, mint a régi kb. 5 év elteltével, mindkét cipő alsó 2-2 csatjáról letaposták a festést a léceik éleivel :(
Egyébként a felszerelés bérlés nagyon olcsó és rengeteg lehetőség van rá, szószerint minden harmadik üzlet síkölcsönző, kabátot-nadrágot-kesztyűt is lehet mindenhol bérelni.

Valószínű, hogy az elmúlt években nem volt ennyire zsúfolt a terep, de most hallottuk az országos rádióban, hogy folyamatosan megy a bukoveli hirdetés, aztán óriásplakáton Kievből repülőjáratokat+busztanszfert hirdetnek Bukovelig, stb., szóval nagyon megy a marketing és ez rengeteg embert vonz oda. Apropó rádió: mindenhol bömböl a rádió és a zene, ilyen mértékű "kihangosítással" sem találkoztunk még Ausztriában vagy Franciaországban :)

A sípályák állapota jó volt, a tömeg miatti buckásodás természetes dolog, ezen nem lepődtünk meg. Pályák kitáblázása néhol nem jól látható helyen van, lezárt (meg nem nyitott) pályákon "lazán" síelnek kicsik-nagyok-kedzők, stb., ilyet azért máshol ritkán látni. Másik furcsaság, hogy akármilyen gyors voltam, mindig volt tőlem gyorsabban, de rosszabbul síelő kamikáze, továbbá rendszeresen bevágtak a lányom és közém, ez a "centizgetés" néha félelmetes volt.
Ezért, és a sorbanállási tolongás miatt kisebb, de már nem a bébipályán síelő gyerekkel nem ajánlom Bukovelt.

Nekünk az étkezéssel nem volt problémánk, a magyarországi éttermi árak kb felére lehet számítani, viszont előre foglalni kellett asztalt vacsorához a zsúfoltság miatt. A pályák melletti létesítményekben európai színvonal fogad, hideg-meleg italok-ételek, tiszta mosdók, gyereksarkok-játszóterek. Angolul-németül csak kevesen, főleg a nagyon fiatalok voltak hajlandók megszólalni, de még a szálláson sem tudott a személyzetből senki ezeken a nyelveken. Ezért le kellett porolni a régen tanult orosz tudást és a telefonos fordítóprogram is jó szolgálatot tett :)

Összegezve: mi nyugisabb helyekhez vagyunk szokva, nem kimondottan családi síelésre való, Budapestről ugyanilyen távolságra van jobb ár/érték arányú síterep, ezért 3 csillagos értékelést adok.
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
2018.02.18. 21:11
Szia!

Boardosok valóban nem tudják végigcsúszni az egész terepet az összekötő erdei utak miatt, de azért vannak itt jó pályák. Sajnálom, hogy nem tájékozódtatok előre és nem a megfelelő helyen próbálkoztatok, a síbusz átvisz Areh-re 15 perc alatt, ahonnan a 23 és 24-es könnyen elérhető, ezekre nem panaszkodhat senki, egy gyors tárcsás és egy 6 üléses szolgálja ki a pályákat.
Illetve a bolfenki oldalon az 5a-5b is elég jó lejtésű, teljesen az Arénáig le lehetett csúszni a héten, 4 napot voltunk kint, a 7-es és 8-as fekete kivételével minden pályán tudtunk síelni, mert van elég hó alacsonyan is.

A képen a 23-24-es pályák felső része látható, kell ennél jobb? :)
Előzmény: (Ulci 199331)
20180215-142235.jpg
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
Topik: Bukovel
2017.12.06. 22:53
Az ország kiválasztással nem volt gondom, az iskolában anno 8 évig tanítottak nekünk orosz nyelvet :)
VISA kártyával is próbálkoztam, azzal amivel tegnap tudtam fizetni egy osztrák és egy kínai webshopban is, csak a bukoveli síbérlet webshop nem fogadta el, két napon keresztül próbálkoztam és leveleztem is az ügyfélszolgálattal...na mindegy, legközelebb korábban próbálkozom.

És akkor egy gyakorlati kérdés:
Tutira megérkezik postán az így rendelt síbérlet?
És mennyi idő alatt ér ide?
Előzmény: (SkiJAM 196975)
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
Topik: Bukovel
2017.12.01. 11:28
Sajnos úgy tűnik ez csak elvi lehetőség, több mint egy hét alatt nem sikerült a bérleteket kifizetnem :(
3 különböző bankkártyával próbálkoztam, mindent megpróbáltam (2 különböző bank kártyái, Visa-Mastercard is, credit-debit is, dombor-elektronikus is), ezekkel eddig bármilyen webes vásárlást meg tudtam oldani (kína, usa, EU), de itt sajnos nem fogadta el a rendszer egyiket sem.
Mindig azt írják, hogy csak helyi kártyával lehet fizetni:

"The merchant accepts cards emissed only by domestic banks.
Use domestic card to continue."

Az oldal ügyfélszolgálata mindig válaszolt egy napon belül, de a végén azt írta, hogy sajnálják, nem tudnak segíteni.
Ugyanezt a választ adták, amikor utalással akartam volna fizetni és IBAN számot kértem a rendszer által adott cirill betűs visszaigazolás helyett, amin furcsa számok vannak, de pl még a bank neve sincs ott.

Így kicsit elment a kedvem a bukoveli síelés kipróbálásától, állhatnék sorba jegyért/bérletért és még sokkal többe is kerülne.
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
2016.12.22. 17:00
Három teljes napot síeltünk tökéletes állapotú műhavas pályákon. Vasárnap sem voltak vészesen sokan, hétfőn és kedden meg kimondottan kevesen. Nagyon jó kis besízés volt, aki teheti menjen :)
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
2016.03.19. 23:19
5 napot síeltünk itt, 4 felnőtt és 3 gyerek, különböző sítudással (újrakezdőtől a haladóig).
Megtévesztő, hogy az időjárás jelentésben (pl bergfex) a völgy az 520 méteren fekvő településeket jelenti, a hójelentésben viszont a völgy az 1000 méteren fekvő Klösterle szintjére vonatkozik. Tehát Annenheim-ben a szállásunknál hónak nyoma sem volt, tök fölösleges volt vinni a hótaposókat :)
1000 méter felett volt hó bőven a pályákon és azokon kívül is, minden pálya és felvonó üzemelt.
Reggel a kabinos alsó állomásánál volt némi tömeg, de 4-5 percnél többet nem kellett várnunk. Egyébként a parkolókat gyorsan töltik fel, segítők irányítják ki hova álljon, látszik a sokéves rutin.
Az időjárás gyorsan tud változni, ha süt a nap és nincs elég hideg, akkor délutánra vacakká válik a pályák alacsonyabban fekvő, nagy forgalmú része. Ez sajnos pont a kevesebb tudással rendelkezőknek okoz kellemetlenséget "hazafelé", a kabinos felső állomásához való lejutásban. Ilyen esetben azt ajánlom, hogy jöjjenek inkább le az ülősön (Gipfelbahn), fent pillanatok alatt beszállítják őket lecsatolt léccel.
2 perces sorban állásnál több még hétvégén sem volt, nagyon haladós a 8-as és az új fűtött üléses 6-as ülős lift is.
Kis kezdőpálya van mindhárom alsó állomásnál, minden feltétel adott a tanuláshoz. Hüttékben sincs hiány, a szokásos osztrák árakat tapasztaltuk.

Csatlakoznék az előttem hozzászólóhoz, hogy a kéknek jelölt, de pirosas letöréseket és/vagy szűkítéseket tartalmazó pályák (2, 4, 10a) miatt inkább középhaladóknak és haladóknak ajánlom a terepet. Egyébként a 10a a fenti táblákon még pirosnak jelölt, de a nyomtatott térképeken "kikékült" :)
A 6a-nak kb semmi értelme nincs, mert aki odáig lejut a pirosakon, az nincs rászorulva a kékre.
Egy igazi hosszú (és széles) kék pálya van, az 5-ös, ezen is voltak mindig a legtöbben. Szerencsére itt van a 8 üléses felvonó, így problémát nem okozott a tömeg.

A pirosak viszont nagyon jók, kedvenc a 25 és 9-es. A feketék sem vészesek, mindig kezelt állapotban voltak.
nimbus2
39 élménybeszámolót írt
39
9 éve tag
Topik: Lachtal
2016.02.12. 23:19
5 napot voltunk itt, változékony időjárásban. Erős szél esetén szinte az egész pályarendszer élvezhetetlen, a hegyről lefújja a havat a szél, csak a pályákon volt megfelelő hóréteg. A 3a, 5 és 7-es kék pályák bizonyos részei "marketing okokból kékek", hogy úgy tűnjön vissza lehet jutni könnyű pályán a völgybe. Valójában ezek alja piros, ezért kezdőknek nem ajánlott. A kezdő pálya nagyon kicsi, ezért rendkívül zsúfolt egész nap, a varázsszőnyegen folyamatosan egymásba érnek az emberek.
Közepes sítudástól viszont kellemeseket lehet csúszni a jó lejtésű piros pályákon, jó időben a sorban állás minimális köszönhetően a 2db 6-os ülőliftnek. Viszont ha a nagy szél miatt leállnak az ülősök, akkor kevés a csákányosok kapacitása.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.