Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Versenysí vs. Szabadsí topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2012.12.15. 18:33
Néha úgy gondolom, hogy érthetőbb ha mindkét oldalról megnézzük. Azaz, hogy megnézzük, mi lenne a jó, és azt is, hogy mit mutat a gyakorlat. Például sokan használnak edzésen is egylábas gyakorlatokat, amelyek lehetnek és tragikusak is. Érdemes megnézni, hogy mikor és mi a jó és a rossz.

Szerintem is van egyfajta kétoldalúság, és ez nem feltétlenül jó. A síversenyző azt mondja, hogy „Schilehreschwung” (és ez nem elismerés), ráadásul joggal, mert sokszor valóban katasztrofális sítechnikákat tanítanak a síelőknek. De a versenyzésben felhasznált szakértelem csúcspontja meglátásom szerint sokkal inkább az edzéstervezés és a pályában való síelés taktikája és specialitásai körül mozog. Ugyanakkor a versenyport sítechnikai oldalát hiányosnak látom, szerintem nagyon sokat kamatoztathatna a síoktatás élvonalából.
Előzmény: (Soma 146217)
Soma
675 élménybeszámolót írt
675
18 éve tag
2012.12.14. 18:54
Mindenkinek nagyon köszönöm az értékes hozzászólásokat, de még mindig van egy kis hiányérzetem. Kicsit túlságosan általánosra sikeredtek a vélemények (mindenkitől elnézést kérek), egy kicsit konkrétabban is érdekelt volna, hogy mondjuk melyek azok a mozgások, gyakorlatok, beidegződések, amiket az egyikben feltétlen igen és a másikban semmi esetre sem szabad csinálni, gyakorolni, stb...
Persze, ha ezek így konkrétan nem definiálhatók, akkor nem érdemes ezen nagyon tovább rágódni.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.