Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Grúzia topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2015.12.08. 09:03
"Ez egy kicsit más, mint amikkor önjelölt lavina oktatók lavina kurzusokat tartanak itthon"
??
Előzmény: (jóska63 184573)
jóska63
526 élménybeszámolót írt
526
15 éve tag
2015.12.08. 07:53
megkérdem a helyieket mi újság van, az tudom, hogy pár hete az összes kötelet felrakták és a székeket kezdék el felszerelni. Megkérdezem a lifttársaságot, hogy mi a helyzet mindenesetre.

Az elmúlt héten jó kis hó esett és kurva hideg volt. A marketing nem az erősségük :-), bár nem is tudnának mit kezdeni, ha hirtelen megjelene 1000 ember, hogy jöttünk sielni, mert szállás az alig :-).

ABS a repülön: az ABS honapján fenn van az IATA jováhagyás, ezt check in-nél jelezni kell, hogy van egy ilyen cuccunk és bemutatni ezt a papirt. Erősködni kell, hogy fogja fel a check in-es, mert ugyis észreveszik és akkor nagyobb a kalamajka. Általában, tapasztalataim alapján nem engedik feladni, de volt már, hogy kötelezően fel kellett adnom. Általában fogalmuk sincs mi az, Kutaisiban ment át szerintem a legkönyebben :-), Bergamoban a legnehezebben, ott nekem is szétkellett szednem.

Egy dolgot nem árt tisztázni a csoportok magatoknak szervezitek én, ha szóltok, hogy x fő ledealelem a helyiekkel, mivel én nem vagyok mindig ott, sőt keveset leszek ott, de megbízható helyiek vannak. Illetve nem egyszerű szerintem itthonról leszervezni, illetve a cerka is vastagabban fog és kevesebb a bizonytalanság.

Bérelni semmit sem lehet ott (pontosabban sok pénzzért a német heli-ski cégtől lehet, ha ép nem kell nekik és oda oadja - van aza pénz), ha freeridolni akartok, magatok és barátaitok érdekében legyen nálatok lavina set, a hegyi mentő szolgálat kezdetleges, tavaly a vezetőnéllaktunk elég sokat beszélgettünk.

Kellő igény esetén tudok szervezni egy hetes lavina oktatást oda magyarul amerikai lavina oktató papírral rendelkező mukitól, aminek a végén Level1 képesítést kaptok, ha ilyen igény van akkor én is ott leszek :-) tanulni, ismételni sohasem árt. Ez egy kicsit más, mint amikkor önjelölt lavina oktatók lavina kurzusokat tartanak itthon. Egy ilyen kurzus 4-6 fő a létszám.

Illetve ha freeride sielés oktatás is körvonalódik, ami alapvető hó ismeretek, utvonal választás, illetve hogyan is kell mélyhóban sielni. még kb 2 hét és jönnek véglegesednek a dolgok.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.