Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Visegrád topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
szivakandras
81 élménybeszámolót írt
81
4 éve tag
2021.01.23. 14:30
Kösz a gratulációt!

Ma is megvolt a 40 menet, még mindig brutálisan jó havon.

A képlet nagyon egyszerű. Ahogy felér az ember a felvonóval, azzal a lendülettel azonnal el kell indulni és fent nem kell totojázni meg ábrándozni.

Igyekezni kell minél több és minél szebb rövid ívet húzni. Az intenzív mozgástól és a koncentrálástól egy kicsit felmegy a pulzus, jólesően átjárja a vér az ereket, dolgozik a szív, a tüdő és az izmok, ami a jól kivitelezett síelő mozgással együtt örömhormont szabadít fel a szervezetben (viccen kívül).

Felfelé a felvonón kipihenheti az ember a fáradalmakat, jól kiegyenesedve egy-két nagyobbat szusszanva.

Minél gyakrabban síel valaki, annál lassabb lesz a pulzusa, mire felér. Magyarul szerez egy kis edzettséget.

A monotónia csökkenthető, ha a lecsúszáshoz különböző útvonalakat választunk.

Hogy valaki sír a hideg miatt? Nekem a néhai edzőm azt mondta: Szivák, fázik a lábad? Zongorázz a lábujjaiddal. Vagy ha esett az eső: megijedsz egy kis esőtől? Az ilyen dolgok fikarcnyit sem számítanak, amikor az ember a világ egyik legjobb sportját űzi. Ha ugyanezt az edzésmennyiséget megcsinálod pihe puha melegben pl. ellipszis futógépen, akkor ugyanennyit mozogtál, nem fáztál, nem áztál meg, de a hangulatod olyan, mintha lehúztál volna egy 10 órás műszakot a téglagyárban.

Hajrá, a tél csak most kezdődik!
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2021.01.23. 07:56
Kedves Sportbarát!

Örülünk, hogy valaki végre a sí sportértékét hangsúlyozza, és nem nyavalyog, hogy hideg van, meleg van, szél van, felhő van stb.
Ez nem semmi, 40 csúszás 2 óra alatt, az összesen 10 km ezen a kis pályán, ezt csináljátok utána (kíváncsian várom a többi pályán szerzett tapasztalatokat bárkitől)

Gratula!
szivakandras
81 élménybeszámolót írt
81
4 éve tag
2021.01.22. 14:45
Sziasztok !

Még mindig brutálisan jó a pálya. A felület tömörödik és kiválóan síelhető. Mint a korábbi években már annyiszor, most is beigazolódni látszik az az aranyigazság, hogy akár plusz 10 fokban is sokáig tud jól működni a pálya, ha nincs langyos eső vagy szél. Egy-két nap és itt az újabb lehűlés, hogy aztán újra dübörögjenek a hóágyúk és folytatódjon ami arany életünk!

Más sí nagyhatalom országokban az emberek ott ülnek a tévé előtt, tömik magukba a chipset és vágyakozva nézik a siversenyek közvetítéseit.

Mi viszont itt Magyarországon 200 méterrel a tengerszint felett sportértékűt tudunk síelni. Ma is 40-szer csúsztam le két óra alatt! Ezt nagyon meg kell becsülni (ez különösen a tegnap reggeli ok nélkül hőbörgő kispajtásnak szól, aki nem volt hajlandó madzaggal felkötni a síbérletet, hanem minden lecsúszás után kivette a zsebéből. Csak magaddal szúrtál ki Buci fej. Remélem olvasod ezt a hozzászólást).
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.