Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Snowbike topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2010.02.28. 10:10
Kedves bundas!
Igazat kell adnom neked, mint minden új dolog, igen izgalmas lehet két lécen, de a járgányon állva. Viszont 4 év gyári snowbike tapasztalatom azt mondatja velem, és a nézett videók, valahogy még sem egy kategória a kettő. A saját, illetve az itt épített gépek síléc vastagsága nem lesz ehhez elég. Természetesen láttam ilyeneket, sőt a sajátomat lábtartón próbálgattam, de a kanyarok külső ívén nem marad meg a hátsó léc mindig kicsúszik, a vékony lécen a kapaszkodó felület gyakorlatilag csak az él, perec a vége. A videókon látott vastagabb léc talán, de nekünk ilyenek még nincsenek. A vékony normál carving léchez kell a lábon viselt lécpár a kitámasztáshoz szerintem. A videók minden esésétől megmenekültek volna ezekkel. Az igazsághoz hozzá tartozik, és ezt írtam is, hogy offpistézésnél a mély havas területen viszont fog a mienk is, sőt abból van perec, ha a láblécek lekerülnek a talajra, ott kötelező a lábtartó, de 17 halott van idén Ausztriában lavina miatt, csak óvatosan az offpistével! A fizikája valahogy még nem tiszta, de ahhoz tudnám hasonlítani, hogy vastag gumikat használsz terepbiciklizésnél, míg pályakerékpáron kisujjnyi vastagot csak. Elismerem viszont a videókat nézve, hogy félcsőben, és ugratón mintha stabilabban mutatnának a srácok.
De tényleg azt kérjük mindenkitől, óvatosan, ésszel. Perec esetén egy síelő lécei és maga a teste veszélyes, de itt 12 kiló acél söpörhet el egy gyereket. Azaz bárkit is találsz el az törik. Viszont nem hiszem, hogy a rossz tapasztalatok tiltatják ki az eszközt innen-onnan, inkább a tudatlanság, butaság. Viszont ne is adjunk alapot nekik.
Üdv a fun-ok között!
Előzmény: (bundas 86211)
bundas
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
2010.02.28. 02:06
Kedves Snowbikerek!

Láttam hogy titeket inkább a 4 léccel való sibicajozás mozgat jobban, de higyjétek el hogy sokkal több lehetöséget rejt magában ha csak a bringa két kereke helyén van si és a lábatok a lábtartón van.arról nem is beszélve hogy sokkal kényelmesebb mint egész nap sicipöben lenni.nekem már talán 7 éve van síbicajom de idén sikerült végre már oylat csináljak ami tökéletesen használható, stabil gyors és jol manöverezhető.
addigis szeretnék pár videot megosztani veletek arrol hogy mit is lehet két lécccel csinálni:

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


http://vimeo.com/2920022

egyetértek emperorral abban hogy nagyon figyeljetek oda a többi sízőre mert ez egy bimbózó és sok helyen nem éppen szívesen látott sportág, ne okozzunk baleseteket nehogy kitiltsanak minket a sípályákról.

snowbike for everyone!
P2240027.JPG
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.