Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Snowbike topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2010.03.01. 07:56
Nem igazán arra gondoltam, hogy ilyen hátulról mellbe érveljek pro- és kontra a gyerek kérdéssel, de a sztorija a következő.
Nos nekem is van kettő. Már az első évben kisírta a nagyobbik, hogy az itt már lefotózott hosszú nyeregbe beleülhessen, és szeretne velem együtt csúszni. Szépen, lassan, de nagyon élvezetesen kezdtem el vele a közös csúszásokat. A következő évben szinte sosem hagytuk ezt ki. Élvezetes volt. De sajnos nem számoltam bele hogy a növő gyerek, egyre súlyosabb is így a rögzítő talp a 90 kilóra tervezett gyári síbiciklin eltörött, ezt helyben Ausztriában mondjuk 10 perc alatt egy mezőgazdasági gépüzemben pikk-pakk megcsinálták. A gyerek lába az itt emlegetett lábtartókon van, én meg a láblécen csúszom. Nos az amúgy sem túl ismert síbiciklivel tandemezni, hát ismét tudtam újat mutatni a sógoroknak. Vagy meglátott a gyár, vagy csak jó szakemberei vannak, de az idei modelleknél végre gyáriban is feltűnt a tandem modell. Az első szerint a hosszú nyeregben kialakítottak egy második mélyedést, de a csúcsmodell már egy külön szinten ülő, háttámlás, terhelés szerint pedig akár a feleség is vihető rajta, a kialakított lábtartón is változtattak. Ti pedig ugye nagy gyártásban vagytok a kérdés ezért csak arra irányult, nem gondoljátok, hogy érdemes az élményt megosztani szeretteitekkel, és eleve egy tandemrendszert építeni, ha már úgyis csinálsz valamit. A két fajta képét próbálom feltölteni kedvcsinálónak. Én ebben a hónapban megyek a sógikhoz, felhívtam a gyárat, kicsit körbeudvaroltam őket, régi kuncsaft, mindig is ez tetszett, maguk a legjobb cég...stb és kértem adjanak 3 napra egy kétszemélyes snowbikeot. Betaláltam, mert kunden programba beleférek azaz mehetek hozzájuk, egyéni szerencse, hogy a hely 17 km-re van a gyártól azaz minden tökéletes. A nagyobbik gyerek idő közben síel rendesen, de a kisebbik már alig várja, hogy apával lehagyjunk mindenkit. Természetesen a sisakot végig viseljük, és azért egy 5 éves gyerekkel ésszel megyek, de kimondott kérése, hogy ugye megyünk feketén is.
Előzmény: (snowbiker 86251)
worldcup-skizze.png
madmax-skizze.png
madmax6-az-asszonnyal.jpg
madmax-labtartok.png
madmax-ulesrendszer.png
madmax-anyaval.jpg
snowbiker
113 élménybeszámolót írt
113
14 éve tag
2010.02.28. 19:33
Szia Abatman és mindenki!
Válaszolva kérdésedre, van egy 8 éves kislányom és egy nagyfiam.Ha azért kérdezted, hogy szívtelenül át akartam gázolni a bukásom előtt a gyerekeken, akkor félreértettél! Én csak arra akartam utalni, hogy ha előre tudom, hogy ekkorát fogok perecelni, biztos egy másik megoldást választok, ami nem feltétlenül lett volna veszélyes másokra. Ezekről a helyzetekről utólag átgondolva, mindig tudnánk jobb megoldást, viszont akkor és ott kell helyesen és gyorsan dönteni.
Számomra ez a baleset arra világított rá, hogy sokkal, de sokkal elővigyázatosabbnak kell lennem.
Részemről, nem is ragoznám ezt tovább és még egyszer bocs, ha félreérthetően fogalmaztam.
Bundas két lécen csuszásáról is ejtenék pár sort. Én is elláttam lábtartóval a bicajomat, használtam is egyszer kétszer. Abban is igazat adok, hogy teljesen más, mint láblécekkel, sőt még azt is aláírom, hogy bizonyos lejtőkön jobb is. Viszont, van egy nagy hátránya, hogy csak ülős felvonón használható. Az általam látogatott síterepek 70%- án csak csákányos és tányéros felvonó található. Az ilyen helyeken viszont nélkülözhetetlen a feljutásnál.
Ha valakinek van erre alternatív megoldása, szivesen veszem, ha megosztja velem.
Emperor, fel tudnál rakni egy közeli képet a bicajodról?
Jövő hétvégén készülök Chopokra, talán már bírni fogja a vállam.
Nemsokára vége a szezonnak, használjuk ki ami még hátra van belőle!
Üdv mindenkinek!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.