Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik lécet válasszam?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Melyik lécet válasszam?
2023.11.28. 08:16
Szia Roberto!
Hasonló tanácsot tudnék adni, egy kis eltéréssel. Én is keskeny kemény SL lécről váltottam szélesebbre, és egyáltalán nem bántam meg. 182 cm magas vagyok, kissé 100 kiló felett.
A szélesebb léc szerintem is előnyösebb, ha nem versenyzésre használod. Ezek a lécek általában rockeresek, tehát hosszabb kell belőlük. Nekem 176-os van (Rossignol Experience 132-83-120), de még lehetne hosszabb is. Ez egy közepesen kemény léc, ezért összetúrt pályán is simán megy. Nagyon élvezetes vele a siklás, sokkal kevesebb energiát igényel, mint a kemény léc, de az igaz, hogy ez nem dob ki a kanyarból, hanem lágyan, simán veszi a kanyarokat. Nagyobb sebességnél is stabil, szereti a gyors hosszú íveket.

Még annyi tanácsot adnék, hogy ha próbálsz ilyet, akkor ne csak egyetlen napra béreld ki, mert elsőre nekem is furcsa volt a széles léc, és kellett néhány nap mire ráéreztem. De ma már nem állnék vissza a keskeny kemény lécre. (Kivéve ha a pálya nagyon jeges, ezen nyilván előnyösebb az SL léc.)

A cipő esetében a Tecnica Mach1-et én is ajánlani tudom. Az enyémnek 110 a flexe, amit a magam részéről elegendő keménynek találok. HV jelű, vagyis széles építésű, kényelmes, mégis jól tart.

Ez persze csak az én véleményem. A profi sízők lehet, hogy keményebb lécet és cipőt ajánlanának.
Előzmény: (lroberto 219343)
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.