Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik lécet válasszam?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Melyik lécet válasszam?
2023.12.06. 00:54
Szia!
Azzal kezdem, hogy 178cm vagyok és 100Kg beöltözve. 30 éve síelek rendszeresen, amennyit csak tudok, évente 1 hetet oktatóval. Saját magamat nagy rutinnal rendelkező, erős haladónak tartom, de semmiképp nem profinak. 2 síléc helyett akartam 1-et. Ugyanazokkal a kívánalmakkal, mint Te. A kondícióm nem tökéletes, a heti 1, max 2 tenisz edzés nem elegendő a kívánt szint eléréséhez. Rá kellene dolgozni. A sínapjaink felvonó nyitástól az utolsóra felkönyörgésig tartanak. Heti 6 nap így telik. Nyomjuk. Erre kerestem olyan lécet, ami bírja a 100 kilómat, nem bizonytalanodik el, de nem is kell erőből rugdosni, mert az hamar kivégez és késő délután is megfelelő az összetúrt pályákon történő hazajövetelhez.
Abban a kategóriában (frontside all condition 80-86mm), amit keresel - a következő léceket próbáltam ki:
Volkl RTM 81 2019 modellév 170 saját, új
Volkl Deacon 80 172 kölcsönzős, lehajtott
Volkl Deacon 84 177 kölcsönzős, nagyon lehajtott
Volkl Deacon 84 2023/24 modellév 177 saját, új
Salomon S-Force Bold 177 sielőtársé, szép állapotú

Salomon S-Force Bold: (84-es középrész) Hát, ő nem az a relaxációs, rekreációs központ. 2 db vasúti síndarab. De az az igazi rosszindulatú. Bizonyos sebesség alatt gyakorlatilag nem igazán hajlandó semmire. Ha adsz neki sebességet, akkor elkezd engedelmeskedni, de rugdosni kell szűntelen. Kifejezetten fárasztó valami. Bármin is átmegy, semmit nem érzel belőle. Az én sítudásommal kisíelhetetlen. Nem ezt kerestem. Ez egy birodalmi romboló. Minden tiszteletem, aki ilyennel megy és még élvezi is. Na mert az nagyon tud síelni és nagyon jó kondiban is van. Nem az én lécem egyáltalán. A Racetiger SL UVO-t is sokkal barátságosabbnak és kevésbé combégetőnek találtam, mint ezt.

Volkl RTM 81 2019 170 cm: Akcióban raboltam rá, már mentek a Deacon-ök, beragadt léc volt, árban a legkedvezőbb az összes közül, sajnos nem volt már belőle 177-es. 1 szezont mentem vele úgy, hogy mindig vittem a Volkl Code S UVO-m (166). Az RTM 81 nem jött be. Szerintem rövid is volt nekem. Csavarodott, instabil volt, viszont nem fárasztott, (csak mentálisan, mert zavart a stabilitás hiánya, amit megszoktam a Racetiger SL UVO-nál és a Code S UVO-nál. Flippy-floppy, játékos, nagyon közreműködő léc. A csavarodása, instabilitása nem romlott érezhetően a sebességgel és könnyen élre állt. Első csúszáskor éreztem, hogy ez nem az én lécem. A csapatból egy barátom átvette, boldog vele. 25 kilóval könnyebb, mint én…

Deacon 80 172 cm: kölcsönzős: ezt még az új RTM 81-nél is csavarodósabbnak éreztem, és az éltartása sem volt annyira jó. (Talán, mint kölcsönzős léc – nem is volt úgy előkészítve az éle, ahogy illik). Egész nap el lehetett vele flatterozgatni, jól reagált, de ezt sem éreztem úgy, hogy ez kell nekem.

Deacon 84 177 cm: kölcsönzős, igen leélt állapotú: Ez volt az a léc, aminél átjött az iPhone-érzés. Reggel is, délután is. A stabilitásához képest egyáltalán nem kellett rugdosni. Mindenen átment, szinte észrevétlenül. Olyan érzés volt, mint egy nagy SUV, ballonosabb abroncsokon. Nem tudtam kisíelni, nem volt az a tempó és terepviszony, ahol elbizonytalanodott. Azt vártam, hogy nehezebben áll majd élre, mint a 80-as, de nem éreztem ilyet. Ahogy visszavittem – meg is rendeltem a sajátot.

Deacon 84 2023/24 177 cm: Saját zsír új. Hogy akkor itt jött a meglepetés. Ennek a lécnek az egyégvilágon semmi, de semmi köze nincs a kölcsönzős, igen leélt léchez, amivel mentem. Sokkal merevebb, sokkal hosszabbnak érződik, játékosságnak kevés nyoma van, de semmiképp nem az a rosszindulatú léc, amelyik minden apró hibáért büntet. Gyári él tokától bokáig, 86 fok. Ha rá gondolsz, már élen fut. Nekem kicsit bekapkodós volt, elől-hátul kértem egy rövid letörést. Sokkal jobb lett.
2x1 hetet mentem eddig vele. Az élét kézzel áthúzattam 87-re, plusz elől-hátul a rövid letörés. Nekem így tökéletes. Folyamatosan közeledünk egymáshoz. Én is kezdem megszokni a lécet és szerintem a szerkezete is kezd bejáródni, ha van egyáltalán ilyen, de még mindig sokkal merevebbnek érzem, mint a szétsielt kölcsönzőset. Hihetetlen, hogy milyen eltérések vannak. Ha ma venném, akkor lehet, hogy a 172cm-est venném.
Amúgy csak a legjobbakat tudom a 84-es Deaconről mondani. Maximálisan ajánlom, de ne egy lehajtott, kölcsönzőshöz hasonlítsd. Ha nincs túlsúlyod, akkor a 80 is játszik és az relaxosabb lesz.
Bocs, lehet hosszú lett.
Előzmény: (- Marky - 219467)
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.