Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2011.03.06. 20:38
Halihó, szia Soma!

Te kérted, hát mondom, amit én nem edzői, hanem síoktatói szemmel látok:

1. Amatőr szinten a lécek élen vezetését korrektnek látom.
2. A felállásból jelentősen visszavennék, túl sok energiát vesz el, és semmi indokot nem tudnék találni a test teljes kinyújtására.
3. Karmunka. A tiédnél sokkal rosszabbakat látni, de most te vagy terítéken. Az oldalra történő karlengetés bántja a szemem legjobban, pláne, hogy nem is szimmetrikus, jobb kanyarban a balkezed jobban belendül a tested elé, mint balkanyarban a jobb kezed. De az öklök fel – le mozgásán is lehetne javítani. Ha megnézed, hogy a botok végei milyen utakat járnak be, (csuklómunka), észreveheted a történéseket.
4. Összefügg a 3. ponttal, + megjegyzés, hogy szúrás, vagy szúrás imitáció helyett a hótányérokat oldalról, (néha hátulról) csapod a hóra, hóra érésekor a botok oldalra ferde helyzetben vannak.

Jól síelsz, ezek esztétikai szempontok, azonban ha sikerülne kijavítanod, nem csak szebb, hanem takarékosabb is lehetne a mozgásod.

Azért mertem ezt a kis elemzést megcsinálni, mert kérted, másrészt a síelésedből úgy ítélem meg, hogy meg is érted. A legnagyobb veszély az, amikor nem érti valaki, amiről az elemzés szól, s így nem gondolkodást, hanem érzelmeket vált ki belőle. Ettől nem kicsit tartok.

Barátsággal:
Replaci
https://www.kanyarsiklub.hu
+36 30 907 1872
Előzmény: (Soma 113586)
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.