Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ski C.U.L.T. információk

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Ski C.U.L.T. információk
2013.09.11. 19:47
Mi is fel vagyunk spannolva... :)
Eleve soha ennyit nem szakmáztunk, mint az elmúlt időszakban, de ennek még a tizedét sem csináltuk korábban, pedig akkor is sokat beletettünk. Csak azok látják, hogy mekkora elmozdulás van, akik mostanában velünk dolgoznak, és ismerik a korábbi éveket is. Ez most egy fantasztikus időszak, és remélem, hogy ha ilyen nagy támogatást kapunk mint idén, lesz ez még sokkal komolyabb is. Végtére nem viccből vagy marketingből neveztük „intézetnek” az IST-t, hanem mert az az álmunk, hogy legyen egy ilyen intézet. Idén mintha elkezdtek volna kézzel foghatóan megjelenni az alapjai.

Ha meggyőznek a srácok, akkor valószínűleg egy nagyon új szemlélet jelenik meg, eddig még csak egy ilyen utalást találtam a szakirodalomban. Ehhez persze meg kell győzniük egy olyan fizikai fajankót is, mint én. Ezért nem merem elkiabálni, mert csak akkor tudom elfogadni ezt a megközelítést, ha a gyakorlathoz is jól illeszkedik. Ami szerencsés, hogy a saját szakterületükön is nagyon otthon vannak, és közben elsőosztályú síelők (síoktatók).

Az biztos, hogy a közhasználatban lévő - általunk is használt - biomechanikai megközelítések pár kérdésre nem adnak választ, és ilyenkor érdemes arra gyanakodni, hogy a logikában van hiba. Az biztos, hogy a korábban használt gravitációs-körmozgásos világkép abban a formában nem is pontos, és több lényeges tényezőt kihagytak(tunk) belőle.
Első ránézésre ez a megközelítés felold egy pár problémát, de majd meglátjuk.

Látszólag ezek marginális kérdések, de valójában mégsem. Ha az ember nem ismeri a fizikát, akkor nem értheti, hogy mi a baj a bekormányzásban erőltetett forgatással, miért nem érdemes aktívan elindítani az élváltást, miért kell élesen kezdeni a kanyart, hogyan és mikor alakul ki a terhelés stb.
Ezért fontos most, hogy újragondoljuk a síelés logikáját, igyekezzünk egy jó fizikai modellt használni alapként.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.