Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyermek síoktatás

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Gyermek síoktatás
2015.02.09. 20:18
Nem szeretek fényképekből elemezgetni. Én még nagyjából látom, hogy honnét hová mehet a mozgás, de még ez sem biztos. A hobbisíelőknek meg kifejezetten megtévesztő lehet.

Az biztos, hogy a két kép között elsősorban formai hasonlóságok vannak.
A síelés reaktív sport, a ránk ható erőkhöz igazodunk. Nyilvánvaló, hogy Editre teljesen más erők hatnak, mint a kezdő hölgyre, de az oktatójára is mint őrá. Így a pozícióban van némi hasonlóság, de én így nem vonnék le következtetést.

A pozíciók építése egyfajta síoktatási felfogás, de nem értek egyet vele. A működés, hogy melyik izmok húzódnak össze, milyen erőkre adnak választ és ami talán a legfontosabb: mikor mi történik. Egyre inkább fontosnak tűnik az időzítések szerepe.

Ezek a formai pozíciók ezekhez képest csak arra jók, hogy elvonják a figyelmet a lényegről. A legnagyobb baj pont ezzel van. Az elöl hóekéző síoktató baromira tud, ezért ki tudja küszöbölni a kihajolás hátrányait. Pont miatta látszik, hogy még egy ilyen technikai logikátlansággal is lehet funkcionálisan jól síelni.

Tehát beszélni sem érdemes róla. Azért jön fel rendre témaként, mert általában valóban alaphibákat hoz magával. Rizikós.
Előzmény: (Rera 180019)
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.