Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

SX10-Metron B5

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: SX10-Metron B5
2007.09.28. 19:40
Ami engem illet a B5 előtt a következő márkákkal síeltem: Elan, Salomon, Kneissl, Kästle, Head, Blizzard, Rossignol és egyéb Atomic modellek.
Mindegyik léc között volt némi különbség, de egy kicsit kétkedve fogadtam a B5 körül lengő áhitatot, beszámolókat.. Valóban ekkora lenne a különbség? Ha nem probáltam volna ki, t'án még ma sem hiszem el. Egy egészen más világ, talán nem túlzás, hogy megfelelő gazda személyében új dimenziókat nyit a síelésben.
De ki a megfelelő gazda? Semmiképpen sem egy kezdő síelő, legfőbbképpen nem, ha előbbihez egy 50 kilós nő személye is társul (ilyennel is találkoztam).
Úgy gondolom a B5 egy tipikusan haladóknak, "profiknak" kitalált léc, talán bizonyos feltételek mellett középhaladó tudás mellett is ajánlható (annak függvényében, hogy ki mit ért középhaladó alatt).
A lécben iszonyú sokminden rejtőzik, amit megfelelő tudással és technikával kilehet hozni belőle. Lehet úgy a "határokon" síelni,hogy közben biztonságban érzed magad.
Jó, hogy hoztátok ezt a buckás témát, valóban ilyen pályaviszonyok mellett is megállja a helyét, akár egy tank :)
Még annyival kiegészíteném: én imádok tavasszal síelni, nyilvánvalóan a sok előnye mellett megvan az a hátulütője, miszerint délutánra kásás buckák alakulhatnak ki. A Salomon Streetracereknél, de az Elan Race Carverénél is nem egyszer fordult elő, hogy az embert egy-egy méretesebb bucka meg/visszafogta, kishiján kirántott a kötésből:)) amolyan "pillanatnyi beragadás" lépett fel.
Nos ez a B5-nél nincs! Nyilvánvalóan egy buckásabb, egyetlenebb pálya egy zártabb, szűkebb lécvezetést kíván meg a carving keretein belül. A metronnal ugyanúgy szelheted ilyen pályaviszonyok mellett is lejtőt, mint egy simára vasalt pályán.
Ami még plusz a lécben az a mélyhó "szeretete", nem hiába allmountain.
Pályán kívül is nagyon ott van, igaz derékig erő hóban még nem probáltam, de "knee deep" és boot deep" hóban már bizonyított. Remélem a következő szezonban előbbire is lesz lehetőség :)
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.