Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas havazás temette be Észak-Olaszországot

2006.01.28. Bata Attila

Régen látott és egyben sokak által régen is várt kiadós havazás köszöntött Észak-Olaszországra. Elsőként természetesen a kellemetlen következményeivel kellett a helyieknek szembesülniük. A környék összes repülőterét több órára le kellett zárni és megbénult a közúti közlekedés. Annál jobban örültek a havazásnak az olimpiai szervezőbizottság tagjai.

Az olasz meteorológiai szolgálat szerint 1987 óta nem volt ilyen hosszú és ennyire intenzív havazás Észak-Olaszországban. A lakosságot felszólították, hogy csak sürgős esetekben üljenek autóba.

A két legjobban érintett tartomány, Lombardia és Piedmont nagyvárosaiban Torinóban és Milánóban szinte teljesen megbénult az élet. A torinói repülőteret 90 centiméter friss hó borította és a genoai repülőteret is le kellett zárni. Genovában harminc éve nem hullott egy nap alatt ennyi hó.

A közlekedésben jelentős fennakadásokat okoz a hirtelen jött nagy havazás. A teherautókat számos autópályáról és magasabb hegyiutakról kitiltották, a vonatok órákat késnek, a gyerekeknek pedig nem kellett iskolába menniük.

Milánóban, a város központjában hirtelen 70 cm friss hó hullott, amely a fagypont alatti hőmérsékleten meg is maradt. Az előrejelzések szerint továbbra is nulla fok közeli hőmérséklet várható a környék nagyvárosaiban.

Az olimpiai szervezőbizottság valószínűleg nagy megkönnyebbüléssel fogadta a régóta várt hatalmas havazást. Az alpesi versenyek pályáit pénzt nem kímélve hóágyúzzák már egy hete, hogy az olimpiai megnyitóra minden készen álljon. A mostani havazás jelentősen segített behozni a lemaradásokat. A szervezőbizottság természetesen nem ismerte el a lemaradást és nyilvánosan csak annak örült, hogy a havazás következtében az idelátogatók az Olimpia ideje alatt csodálatos havas panorámában gyönyörködhetnek majd.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.