Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kiesett a felvonóból és élve megúszta a balesetet

2007.02.01. Bata Attila

Csodával határos módon úszott meg egy liftbalesetet egy tízéves német kislány a mittenwaldi sípályán (Garmisch-Partenkirchen környéke). A kislány kizuhant a liftből és apróbb sérülésekkel megúszta az ötméteres zuhanást. Hasonló balesetek gyakran komoly sérülésekkel és nem ritkán halállal végződnek.

A kislány szokás szerint az egyszemélyes Kranzbergbahn lifttel utazott fel a hegyre, hogy a síterep egyik fogadójában dolgozó édesanyját meglátogassa, amikor a völgyállomás felett kb. 500 méterrel a biztonsági korlát felemelkedett és a kislány kiesett a liftből. Körülbelül öt méter magasból zuhant a földre, pontosabban a 20 cm vastag hóra. A balesetnek nem volt szemtanúja, de a kislány sikolyát hallotta egy közeli túrázó és azonnal értesítette a hegyi mentőket.

A helyszínre érkező orvos nem tudott kommunikálni a balesettől enyhe sokkot kapott kislánnyal, de azt meg tudta állapítani, hogy nincsenek életveszélyes sérülései. Helikopterrel azonnal a helyi kórházba szállították, ahol alapos vizsgálat után hazaengedték.

A kislány szerencsésnek mondhatja magát abban a tekintetben, hogy a baleset nem olyan liftszakaszon történt, ahol esélye sem lehetett volna a túlélésre. Ha kicsit fentebb nyílik ki a biztonsági korlát, akkor végzetes is lehetett volna a baleset, hiszen ott már 11 méter magasan halad a sílift. Az 56 éve épített liftet tegnap nem indították el, alapos vizsgálatnak vetették alá.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.