Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Semmering - Hirschenkogel rengeteg hóágyút vett

2007.11.20. Stánicz Balázs

Semmering - Hirschenkogel rengeteg hóágyút vett Hirschenkogel a tavalyi, meglehetősen hószegény télen is bizonyított, hiszen Karácsonytól egészen Húsvétig lehetett a többnyire műhavas lejtőit szelni. Ezt az intenzív hóágyúzásnak köszönhetjük, hiszen az igazi tél igen nagy késéssel; március végén érkezett meg a semmeringi hegyekbe.

A kulturált sízés megteremtéséhez azonban óriási vízmennyiségre volt szükség, ezáltal a szezon derekán már alig-alig árválkodott valamicske kis víz a hirschenkogeli mesterséges tóban, aminek a vizét a műhavazásra használják fel. Így a síközpontnak a helyi ivóvízhálózatból kellett megoldania az utánpótlást, ami egyrészt költségigényesnek bizonyult, másrészt a helyi lakosok és egyes szállodatulajdonosok nem tetszését is kivívta, hiszen - szerintük - veszélyeztette a lakossági vízellátást.

A nyári hónapokban Hirschenkogel ezt a problémát orvosolta. A síközpont az Eisteichwiesénél egy óriási - 60 300 m3 - víztározót épített, melynek mélysége a 10 métert is felülmúlja. Ezen felül huszonhárom új hóágyút is vásároltak, melyből tizennyolc az USA-ban gyártott SMI cég keze alól kerül ki.

Ez óriási fegyvertény Hirschenkogel történetében, hiszen a 23 új hóágyúval megduplázzák a hókészítők számát, így egy tekintélyes; 49 darabból álló armada fogja várni a fagypont alatti hőmérsékleteket.

A Dürrgraben projektet elnapolták, így a hegy stájer oldalán továbbra sem épül meg az új felvonó. Helyi pletykák szerint azonban ez a következő szezonban már megtörténhet. Hasonlóan halogatják a szomszédos Sonnwendsteinnel való összeköttetést, úgy látszik Maria Schutznál még sem elég a pénzügyi háttér a Sonnwendsteini sícirkusz megépítésére, egyes források szerint a korábbi "titokzatos" befektető elállt a tervtől, így Maria Schutz gyakorlatilag hoppon maradt, lévén a település önrésze legfeljebb egy gyakorlóliftre lenne elegendő, a korábban beharangozott ülőfelvonókra azonban semmiképpen sem.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Sporthotel am Semmering csillagcsillagcsillag
Semmering - Zauberberg sípályái mellett, Stuhlecktől pedig kb. 6 km-re található ez a 3 csillagos szálloda. Wellness: medence, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hirschenhof Apartmanház
A 90 férőhelyes apartmanház a Semmering-Stuhleckre vezető négyülős lift alsó állomásától 300 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.