Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pantherophis által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (55)Időben csökkenő Időben csökkenő
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2022.01.27. 17:39
Akárcsak tavaly, eddig ebben a szezonban is jól pörög a látogatottság, ami remélhetőleg megágyazhat a további fejlesztéseknek.

Ezzel kapcsolatban a síterep honlapján belefutottam egy aktualizált sítérképbe (adminoknak: érdemes lenne frissíteni az ittenit is arra). A szándék komolyságára jellemző, hogy ebben már be is jelölték az új pálya helyét (zöld karikázás), bár az még mindig nem világos, hogyan keresztezi ez az utat, valamint mi lesz a becsatlakozás útjában lévő oktatóterasz és két tányéros sorsa...
Ennél is érdekesebb, és számomra teljesen új részlet a pirossal jelölt irtás területe, ami a korábbi pályatérképen nem látható. Nyilván nem véletlen a módosítás. Csak spekuláció szintjén tudok következtetni, de nekem gyanús, hogy esetleg azért kerül(t?) megtisztításra ez a terület, mert talán az új pályát kiszolgáló ülőliftnek itt lehet majd a völgyállomása? Ha igen, akkor ide pálya is kell majd levezessen (értelemszerűen az 5b felől), és a felvonó jó hosszú lehet (900-1000m körül). Én eddig arra tippeltem volna, hogy a felvonó a felső víztározó melletti gerinc-szakasztól indulhat majd, mert az rövidebb táv (kevesebb oszlop/szék), lenne is neki elég hely és közelebb esik a pálya vonalvezetésének tengelyéhez.
Eltűnt néhány korábbi objektum is a térképről: az "A" tányéros lift hiánya gondolom senkinek nem okoz meglepetést, de a hócsúszdaparknak is hűlt helye van (lila jelölés). Csábító eljátszani a gondolattal, hogy ez utóbbival távlatilag esetleg szintén egy pályának csinálhatnak helyet, ami talán a Kút-hegyi új rész lankásabb leágazása lehetne - a hegyoldalban pont van rá megfelelő szélességű beépítetlen terület (bár ez esetben azt is át kéne vinni az úton valahogy). Azt már csak halkan teszem hozzá, ha ez a Kút-hegyi projekt sikerrel jár, onnan csak egy lépés továbbmenni a piszkéstetői hegyoldalhoz, mert a hajdani mátraszentlászlói pálya mondhatni kéznél van az összekötésre. Persze ennyi új pályához nem ártana még egy új, nagy víztározó sem.

Mindenesetre izgalmasnak ígérkezik a holtszezon is, remélem minél több minden megvalósul a lehetőségekből. Kár, hogy nem nyilvános egy távlati koncepcióterv a fejlesztésekről (bár azt is megértem, hogy a bizonytalan pénzügyi/klíma/járvány stb. helyzetek mellett nem akarnak előre inni a medve bőrére...)

Jó síelést mindenkinek !
1.png
2.png
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2022.01.07. 02:04
Ez egy meglehetősen huszadrangú jelentőségű problémának tűnik, gondolom az üzemeltetők szemében is.
Valóban jól megnőtt az a fenyő, de az túlzás, hogy nem látni a pályát: a hóviszonyok megítélésére teljesen alkalmas a belátható terület is, ráadásul van még 2 másik kamera (időképen megtalálható).

Szerintem inkább annak kéne örülni, hogy az elmúlt 2 hetes hőhullám alatt, gyakori +7 fokokban is sikerült életben tartani a pályát, mikor minden más magyar sípálya bezárt vagy eleve ki sem nyitott. Szerintem nem meglepő, ha a szezon kellős közepén nem az a fő prioritás, hogy otthonról még élvezetesebben lehessen "mozizni".
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2021.10.27. 21:56
Ha ez az új Kút-hegyi pálya tényleg így megvalósul, a legnehezebb lépést már meg is tették a távlati fejlesztési tervek realizálásáért.
Nem tudtam volna elképzelni, hogy az egyre inkább beépített hegyoldalba lehetséges pályát bevágni.

Azért az még érdekes lesz, hogy milyen megoldást találtak ki, hogyan keresztezi majd az új pálya a Kúthegy utcát és főleg a Bartók Béla utcát. Valamint, hogy a felvonó milyen nyomvonalon, és honnan indulva fog felmenni a hegyre. Akik ott voltak erről láttatok valamit? Vagy egyelőre csak a hegyoldalon folyik a tereprendezés? Az egykori mátraszentlászlói pályán és a piszkéstetői lejtőn van valamilyen fejlemény?
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2021.01.21. 15:05
Én is megosztanék pár gondolatot a tegnapi (szerdai) napról. Sejtettem, hogy az érkező felmelegedés és a külföldi lehetőségek hiánya miatt sokan lesznek, de hétköznap ekkora tömegre nem számítottam. Nyitás után negyed órával már minden parkoló csordultig tele volt, csak nagy szerencsével sikerült parkolni (a bejárattól jó messze). Jegypénztár: 40 perc, ülőlift várakozás 20-25 perc. Egy idő után inkább a csákányoshoz álltunk be, az viszont pont akkor kezdett dadogni (35 perc várakozás), majd mikor félútig jutottunk, teljesen lehalt további 20 percre. Tehát ez a körünk kb. 1 óra volt (ebből 1 perc síelés). Én nagyon türelmes ember vagyok, de ez már feszegette a határokat. Néhány hevesebb vérmérsékletű sporttárs láthatóan közel állt hozzá, hogy eret vágjon magán.
További negatívumok: járványügyi szabályok teljes semmibevétele! Nyilván ilyen tömegben a távolságtartás nem realitás, de nem túlzok, ha azt mondom, hogy max. minden 10. emberen volt (helyesen hordott) maszk. A liftkezelők becsületesen próbálkoztak, de amint hátat fordítottak, sokan azzal a lendülettel húzták is le újra a maszkot. Többen dohányoztak a sorban, ha szóltak nekik a vállukat vonogatták.
A 3-as pálya volt a legrosszabb állapotban, már dél körül földes részeket kellett kerülgetni (érdekes módon az aznap megnyitott, meredekebb 1-esen látszólag több hó volt).

DE!

Elfogadva, hogy sokan vannak és bizony várni kell, maga a síelés egyáltalán nem volt rossz. A 4-es pálya bal széle (alias 5-ös pálya) szenzációsan jó állapotban volt, remek carving íveket lehetett húzni. A kis csákányosnál a legrosszabb esetben sem volt 5-6 percnél hosszabb várakozás, a fenti részen ezért csúcsidőben is egész jól lehetett pörögni. Ráadásul a Sípark abszolút korrekt módon egy órával meghosszabbította a nyitvatartást, így fél 6-ig mentek a felvonók. Délután 4-től aztán hirtelen kiürült a terep, és innentől jött a nap legjobb időszaka. Mint egy jó esti sízés: kivilágított pályán, minimális sorbanállással. Csak érzésre, de szerintem az utolsó másfél órában többet csúsztam, mint előtte összesen. Igaz, ekkorra már nagyon buckás lett a pálya, de ez csak növelte a sportértékét. Ez az élmény nagyon kellett hozzá, hogy a katasztrofális kezdés után mégis abszolút pozitív szájízzel távozzunk a hosszú nap végén.
Nagy kár a felmelegedésért!
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2020.11.06. 14:18
Igen, ez már többször felmerült korábban ebben a fórumban is.
A lényeg az, hogy tényleg nem egyszerű a helyzet.
Ami (többé-kevésbé) tiszta sor, az a Piszkéstető északnyugati lejtője, hiszen nagyrészt egy bozótos, viszonylag könnyen "sípályásítható". Szintén adja magát az összeköttetés a korábbi MSZL-i pályával, ami a Kút-hegy/Narád északi oldalán érkezik kb. a piszkéstetői pályák leendő végpontjához. Itt eddig is pálya volt, tehát nem lehetetlen a dolog.
Ami viszont necces, az a Kút-hegy nyugati oldala, ugyanis itt lehetne összekapcsolni az új pályarészt a régivel, és ezzel kialakítani egy jó hosszú (majdnem 2 km-es) összefüggő pályát a jelenlegi terep aljáig. Sajnos ez a hegyoldal erősen beépített.
Google Earth-ön nézve talán két "rés" van, ahol elférne egy még értelmezhető szélességű nyomvonal, de biztosan ebbe is beleesnek magántulajdonban lévő telkek, arról nem is beszélve, hogy 2 közutat is keresztezni kéne a pályával (alagút/híd?), ami nagyon megdobná a költségeket. Felmerül esetleg egy déli kerülő, viszont ott nem lennének hótartóak a pályák, és az összefüggő erdő valószínűleg Natura 2000-es terület, ezért is kiesik.
A hóágyúzás kérdését pedig jól összefoglaltad, milyen kihívásokat rejt.

Én mindenesetre nagyon drukkolok, hogy sikerüljön összehozni a bővítést!
Előzmény: (magnum56 209694)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2020.11.04. 10:40
Kedves batus!
Ez az információ engem érdekelne bővebben. Lehet tudni, hogy melyik műsorban mikor hangzott el az interjú? Vissza lehet hallgatni az adást?
Illetve várható erről valamilyen anyag, hír?
Köszönöm
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
Topik: Donovaly
2020.02.24. 00:32
Szombaton síeltünk öcsémmel Donovalyn, először voltunk itt. Egynapos csúszásra még pont racionálisan elérhető távolságra van, és az előzetesen itthon megvett kedvezményes bérlettel remek az ár-érték arány. A 7 órás jegy kiváló lehetőség: ha nem sikerül elég korán odaérni, az esti síelésbe is bele lehet kóstolni.
Szerencsénk volt, mert szép napsütéses/enyhén felhős időjárás volt, még pont a melegfront előtt, így 0 fok körüli időben nem igazán olvadtak a pályák (kivéve a Nova Hola oldal alsó napsütötte részét). Az előző nap esett természetes hó nagyon jót tett a pályának.
Kipróbáltunk szinte mindent, ami ment, ez alapján:
- a pályák kellően változatosak, sokféleképpen kombinálhatók
- a felvonók (a Telemixet kivéve) eléggé korosak
- a Zahradiste oldal önmagában nem egy kifejezetten izgalmas rész, nagyjából egy Eplény/Mátraszentistván dimenziójú terület, viszont kezdőknek és családosoknak kiváló. A haladóbbak is jól elszórakozhatnak a jó ívű pályákon és az ugratókkal.
- a Nova Hola rész a komolyabb, remek vonalvezetésű pályákkal. Viszont sajnos rendkívül buckásodik, ami a meredek részeken kihívást jelenthet. Nagy előnye a felvonókapacitás: sor itt szinte nem is volt.
- a síterület leggyengébb pontja az összeköttetés: egészen döbbenetes, hogy egy ilyen kaliberű terepen nem lehet megoldást találni arra, hogy a forgalmas főutat keresztezve kelljen átmenni a pálya egyik oldaláról a másikra. Technikailag semmi nehézség nem lenne egy síelhető alagutas (pl. Turracher Höhe) vagy hidas (pl. Obertauern) megoldás kiépítésében.

Mindenesetre Budapestről komoly alternatíva egynapos vagy 2-3 napos síelésre is, főleg amikor az időjárás miatt az alacsonyabb magyar pályák szenvednek.
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2020.02.04. 10:42
Kedves csani74!
Sajnálatos, hogy negatív élménnyel zárult a síelés.
Ahogy többen is írták, folyamatosan 7-10°C volt a pályán napok óta, erős napsütéssel és erős széllel. Aki ilyen körülmények között, ennek tudatában nem olvadó, foltos hóra, hanem kiváló állapotú pályákra számít, az illúziókat kerget, vagy nincs tisztában a fizika alapjaival.
Előzmény: (csani74 208079)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2017.04.20. 09:52
Milyen bosszantó fintora a sorsnak, hogy ez a havazás nem a téli szezonban érkezett.
Ilyenkor ez inkább átok mint áldás, és szerintem a pillanatnyi nehézségek (áramkimaradás, járhatatlan utak) még mindig elenyészők ahhoz képest, ami akkor következik, amikor a hőmérséklet visszaáll a normál tavaszi értékekre, és ez a rengeteg hó egyszerre kezd majd elolvadni.

Lehet, hogy amint helyreáll az élet, azonnal érdemes elkezdeni az árvízvédelmi teendőket, hogy megelőzhető legyenek a komoly károk (pl. az alsó víztározó környékén, amit egyszer már teljesen letarolt az árvíz, kb. 10 éve).
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2016.12.31. 17:05
Régi hiányosságot bepótolva dec. 30-án végre kipróbáltam a legnagyobb magyar sícentrumot. Általánosságban nézve az, hogy ebben a tszf. magasságban ezen a szélességi fokon milyen feltételeket teremtettek a síelésre, szinte világrekordnak tűnik.
A két ünnep közötti időszakot ismerve a legrosszabbra készültünk tömeg tekintetében, ami igazolódni is látszott eleinte: 3/4 10-kor már a legtávolabbi parkolóba tereltek be minket (ami félig tele volt már). Ezt egy 20 perces várakozás követte a mikrobuszra, de onnantól kezdve, hogy a pályához értünk, hirtelen felgyorsultak az események. Minden remekül meg van szervezve: a jegyvásárlás villámgyorsan ment, a kölcsönző is ura volt a helyzetnek. A négyüléses előtti sor bár hosszú volt, de nagyon gyorsan haladt, egész nap folyamán szerintem nem érte el a 15 percet.
A nyitva tartó pályákon a hóréteg meglepően jónak bizonyult, nyilván délután felé egyre inkább a jég-bucka kombók uralták a felületet, de ennyi ember nyúzásának kitéve ez várható volt.
Ami negatívum, az például a szánkózó családok felelőtlen viselkedése. Egészen 14 óráig gyakorlatilag teljesen elfoglalták a szerpentin pályát (A6), balesetveszélyessé téve az ottani síelést. Néha elküldték őket, de mindig visszamentek szinte azonnal. Ezt sokkal drasztikusabban kéne tiltani. A csákányos liftek állapota tragikus. Látszólag a karbantartás zéró. A felső csákányos többet állt, mint ment, az alsón pedig a vonszolók kb. 1/3-a hiányzik. Az pedig egyenesen nevetséges, hogy a pályatérképen szerepel egy R8 jelű fekete pálya (az ülőlift alatt). Aki ment már fel ezen a felvonón, az láthatta, hogy itt talán soha nem volt sípálya, jelenleg is alkalmatlan rá (embermagas bokrok, végén patak stb). Még ha leesne két méter hó, akkor sem lehetne ott síelni. Minek bejelölni, beleszámolni a pálya km-be? Anélkül is messze a legtöbb pálya itt van.
Összességében kiválóan töltöttük az év utolsó előtti napját, teljesen jó szájízzel távoztunk, ami azt tekintve, hogy az abszolút csúcsidőszak közepén síeltünk, szerintem mutatja, milyen összeszedett munka folyik a háttérben. Továbbá öröm látni, mennyi honfitársunknak nyújt lehetőséget a pálya, hogy egészségesen töltse a szabadidejét, családjával együtt.
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2015.01.19. 00:58
Egy ilyen szezonban (ami már zsinórban a második, talán sosem volt még hasonlóra példa, hogy két ennyire meleg tél legyen egymás után...) el se tudom képzelni, mekkora veszteségek lehetnek ahhoz képest, mintha normális tél lenne. Ezek után nem is várható, hogy kedvezményes bérletek lesznek. Egyébként nem hiszem, hogy szignifikánsan többen mennének el egy alacsonyabb jegyár esetén sem; azt hiszem nem a teljes ár tartja távol az embereket, hanem a meleg, a foltosodó pálya és a hómentes környezet.
Őszintén remélem hogy a február kompenzál valamit, mert most rosszul néz ki a helyzet a hazai síterepeknek, és sajnos még közel sem látszik a fény az alagút végén. Lehet, hogy hamarosan eljutunk oda, hogy 3-4 évente lesz csak rendes tél nálunk...?
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2015.01.02. 12:06
Bizony-bizony, ez megint hering mode... Az is igaz, hogy valószínűleg sokaknak, akik MSZI-t választanák, kevés az ott működő felső rész, és így ide jöttek ők is.

Égetően nagy szükség lenne már a második ülőliftre (vajon a következő szezonra elkészül...?)
Nem is csak a kapacitása miatt (egy kétüléses maximum 1400 fő/h-t tud) hanem azért hogy ne egy helyre érkezzen be mindenki a völgybe, legyen alternatív völgyállomás is.
Előzmény: (Szkíta1 176791)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2014.11.12. 16:11
igen, ez volt a kérdés lényege, hogy miért nem lehet már megnézni :)
Előzmény: (csabor 174145)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2014.11.11. 22:45
Nemrég gondoltam - ráhangolódva a télre - megnézek néhány korábbi havas videót, többek között a két kedvenc (2012 -es) MSZI-s videómat is, amelyek végig mutatják a pályákat nappali és esti síelésnél.
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Sajnos már egyiket sem lehet megtekinteni ("a videó privát")
Van ennek különösebb oka, vagy csak valami véletlenül elállítódott? Jó volt nosztalgiázni...
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2014.03.12. 13:52
Így igaz!
Mégis mi értelme lenne óriási költségekkel felépíteni egy ülős felvonót hóágyúrendszer nélkül?
Ebben a szezonban 2 napot voltak nyitva Bánkúton, egy átlag szezonban meg kb. 20-at.
Vajon ezek alapján mennyire lenne kihasználva a lift, és mikorra térülne meg...?
Előzmény: (Robin 171421)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2014.02.27. 15:03
Még ha úgy is lesz, ahhoz viszonylag tartósabb hideg kéne, hogy rendesen újra lehessen építeni a pályát (ha egyáltalán anyagilag megéri arra a rövid időszakra nézve). És az előrejelzések nem kecsegtetnek semmi pozitívval egyelőre.
Sajnos úgy tűnik, idén nálunk egy hétig tartott a tél, errefelé előfordul az ilyen. Legutóbb 2006/2007-ben volt ilyen katasztrofális szezon, és ha ezután is hat évig többé-kevésbé "rendben lenne" a tél, azzal valószínűleg kiegyeznének a hazai síterepek.

Mindezek mellett le a kalappal a pálya dolgozói előtt; a január végén kiágyúzott havat kész csoda február végéig életben tartani miközben konstans plusz fokok és rendszeres esők voltak. Csak remélni lehet, hogy nem nullázódott le teljesen idén az előző (kiváló) szezon minden bevétele.
Előzmény: (nyugiba 170642)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2014.02.18. 22:05
Egy remekül sikerült kreischbergi hosszú hétvége után hagyományos beszámoló helyett tennék néhány szubjektív megállapítást a tereppel kapcsolatban, amiknek jó része lehet, hogy evidens az erre gyakran megfordulóknak, de talán valakinek hasznos lesz.
- A síterep infrastrukturájából semmi más nem hiányzik, mint egy gyors, nagy kapacitású (és lehetőleg buborékos) felvonó a Rosenkranzra.
- Ugyanitt a csákányos jóval gyorsabb, mint a kétüléses
- A völgybe vezető 1-es pályán csak akkor nem érdemes lemenni (mármint a profi szinthez képest gyengébb síelőknek), amikor az emberek 90%-a teszi: nap végén. Bármikor ennél korábban szinte üres és általában (még) jó állapotú. Arról nem is beszélve hogy az ember ekkor még nem fáradt el az egésznapos síeléstől.
- A 17/a jelzésű síúttól jobb óvakodni, ugyanis - bár szép róla a kilátás és érdekes a vonalvezetése - a végénél legalább 100 métert kitartóan emelkedik és nincs az a lendület ami felviszi rajta az embert
- A 11-es fekete pályának a közepénél van egy meredek leágazás balra, a liftek irányába. aki kezelt pályán szeret menni ne ezt válassza... ugyanis (valószínűleg szándékosan) nem ratrakolják, és kellemetlen meglepetés érheti az embert
- Minden reggel szenzációsan kezelt pályák várják a korán érkezőket
- A sűrű köd szó szerint egyik pillanatról a másikra képes leszállni a hegy tetejére, úgy hogy előtte még tűzött a nap (ld. az utolsó képen)
- Még amikor reggel reménytelennek tűnő hosszú sorok várnak is a kabinosnál, a pályákon sokszor ennek ellenére nincs nagy zsúfoltság
- A Rieglerhütte igazán hangulatos, és szinte a teljes személyzet jól beszél magyarul
- Az egész terepen legalább annyi, ha nem több magyar szót hallani mint németet (lehet, hogy azért, mert a magyarok hangosabbak és feltűnőbbek?)
- Az új kabinos alatti (egyébként remek) 18-as pálya inkább kék mint piros, szóval aki még bizonytalan az erősebb pirosakon és így inkább a kék pályákat preferálja, bátran vállalja be, mert jó eséllyel imádni fogja (hosszú, széles, egyenletes lejtésű, és minőségi lift szolgálja ki)
- Talán a legjobb pálya a 9-es piros, mintha carvingra találták volna ki

Kitűnő három nap volt, szuper hóviszonyok között (annak ellenére is, hogy szombaton és vasárnap bőven plusz fokok voltak a hegyen).

A végére pár kép a hétvégéről bátyámtól, Attilától:
DSC08521.JPG
DSC08523.JPG
P2140555.JPG
P2140569.JPG
P2140590.JPG
P2140684.JPG
P2140689.JPG
P2140705.JPG
P2150807.JPG
P2150874.JPG
P2150922.JPG
P2150952.JPG
P2150969.JPG
P2160057.JPG
P2160099.JPG
P2160124.JPG
P2160170.JPG
P2160260.JPG
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2014.02.14. 22:45
Kreischberg ma álomszerű volt: gyönyörű napsütéses idő mínusz 1-2 fok a középső részeknél, és igen sok hó. A pályák minősége egyszerűen nem akart romlani egész zárásig, a meredekebb részeken sem álltak össze komolyabb buckák. Meglepően kevés ember volt, alig kellett sorbanállni, a kabinos középállomásánál mindig be lehetett szállni szinte azonnal!
Még a Rosenkranz-i kétüléses tetejénél is alig fújdogált a szél.
Kell ennél több? :)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2013.12.12. 22:28
Tudom, hogy már tavaly is megkérdeztem, ezért elnézést, de tényleg foglalkoztat,
hogy a fejlesztésekkel kapcsolatban miért nincs hír az új víztározóval kapcsolatban, aminek a helye már 2011 nyarán kiásásra került. Nyilván nem egy látványos fejlesztés, de a még nagyobb hóbiztonság szempontjából szerintem elég lényeges dolog. Az engedélyeztetéssel van gond?
Másik kérdés, hogy meg lehet oldani a honlapon valamilyen hőmérséklet-kijelzést? Régen a feratel kamera alsó sarkában volt egy érték, amit (bár néha több fokkal többet mutatott a valóságnál) lehetett nézni, azóta viszont nem találtam semmit. Vagy csak rossz helyen keresem?

És egy egész más dolog, ami inkább csak érdekesség... sajnos úgy látom, a snow-forecast.com idén teljesen fals előrejelzéseket ad. Nemcsak a Síparkra, más terepekre vonatkozóan is. Ez elég kár, mert az előző években az volt a legmegbízhatóbb az összes előrejelző honlap közül. A következő napokra az ország összes síterepére szikrázó napsütést, derült időt jelez... miközben totál felhős hidegpárnás időszak van/lesz. no comment...
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2013.12.10. 21:30
Szinte biztos vagyok benne, hogy nem a kisgyermekek csoportjába rakják a felnőtteket.

Gondoltam leellenőrzöm a ezt síoktatópark honlapján, azonban megdöbbenve látom, hogy már megint tönkretették a hackerek, pont ugyanúgy mint egy-két éve!
Előzmény: (pana0017 164000)
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.