Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pantherophis által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (55)Időben csökkenő Időben csökkenő
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2013.11.26. 12:29
Nekem is rögtön ez a mondat tűnt fel :)
Mivel nem titkoltan ezek a távlati célok, nyilván erre utal.
Azonban igen drága fejlesztésekről van szó (pl. fix ülőszékes lift: kb. 1,5 millárd Ft), és az engedélyeztetési eljárások - komoly területbővítés és ülőliftek esetén - minden eddiginél több akadályba ütközhetnek, ezért szerintem nem érdemes konkrét időpontokra számítani. (Pedig milyen szép is lenne, ha mondjuk a 10 éves évfordulóra elkészülne egy ülőlift...). Az ingatlanvásárlások mindenesetre kellően jelzik a szándék komolyságát.
Ami még nagyon örömteli, az a lekerített alsó terület visszaszerzése.

Reméljük hamar elindulhat a szezon és legalább olyan sikeres lesz, mint az előző!
Előzmény: (rsebi 162973)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2013.03.28. 00:04
Őszintén szólva előre lehetett látni a mai napról, hogy
- tömeg lesz (100 Ft-os jegyár)
- estére a fórumot telesírja mindenki, aki üres pályákat várt volna ezért a 100 Ft-ért cserébe.
A fórumos fröcsögés egyszerűen nevetséges, bár őszintén szólva pozitívan csalódtam, hogy elfogulatlan fórumtársaink (pl. Szkíta1 és Megszállott) türtőztetik magukat egy ilyen "ziccernél". gazvan hozzászólását pedig ki kellene moderálni, ha nem bír normális hangnemben megnyilvánulni.
A mai napról:
Ahogy többen is írták, igenis jól lehetett szórakozni ma (is). És ha csak párszor lehetett is lecsúszni egy órán belül, 100 Ft-ot még így is megért útiköltséggel együtt is.
A fejlesztés szükségessége ettől függetlenül nyilvánvaló de ezzek mindenki tisztában is van szerintem évek óta.
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2013.03.05. 19:35
Üdv minden időjósnak:)
Tudtok valamit mondani arról, nagyjából mi várható márc. 14-18 között a Lungau régióban? Vagy most még nem lehet tudni?

Azért kérdezem, hogy ha jó hóminőséget szeretnénk mindenképp érdemes lesz-e felmenni OT-be, vagy a lentebb fekvő pályákon sem lesz annyira túrt/latyakos a hó? (azt azért sejtem hogy marad elég hó mindegyik terepen - a jelenlegi hójelentésekből kiindulva - de a hó várható minősége az ami igazán érdekel).
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2013.03.05. 19:20
Egyetértek Robinnal, idén szenzációs volt az 1-es pálya.
Kár, hogy nem tud kétszer ilyan hosszú lenni.

Sok szerencsét kívánok a Síparknak, hogy sikerüljön átvészelni a pályáknak a brutális mennyiségű esőt a jövő heti hidegbetörésig.

Az említett freeride-film, aminek elvileg hétvégén volt a bemutatója megtekinthető lesz valamikor mondjuk youtube-on vagy itt a sielok.hu-n azoknak akik nem tudtak elmenni a hóra vetített premierre?
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2013.02.22. 23:24
Kis érdekesség:
(megjegyzés: szezon előtt még 2x annyi lájkja volt OT-nek, mint Eplénynek)
1.jpg
2.jpg
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2013.02.18. 23:49
Az általad említett problémák/kihívások minden elemére megoldást nyújtó fejlesztések tervei csaknem teljes részletességgel készen állnak már évek óta, de a szükséges pénz egyelőre hiányzik...(?)
Pedig nagy szükség lenne a kapacitás növelésre, főleg felvonó fronton: egy "egyszerű" fix-rögzítésű négyüléses gerinclift is óriási pozitív változást hozna a hétvégi síelések élvezhetőségében.
Előzmény: (325 155328)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2013.01.29. 19:23
Álomszép képek! Külön öröm, hogy a kedvenc pályám, az 1-es hosszú évek óta először van nyitva teljes szélességében, és a hóminőség is ritka jó rajta (sőt szerintem január végéig ilyen sok napon keresztül talán még egyik évben sem volt használható). További előnye ennek a pályának, hogy meredeksége miatt szinte soha nincsenek sokan rajta, zavartalanul lehet csúszni. Az egyetlen hátránya hogy túl hamar véget ér:)
Remélem a felmelegedést ez a pálya is átvészeli!

Más: a tavalyi youtube-os videókon is Bánfi Sándor síel, ugye? (a léce legalábbis ugyanolyan). Mindkettő a kedvenc síelős videóim között van.
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2013.01.27. 11:41
"Ha sikerül ezt a lendületet megtartani, szerintem 2-3 éven belül VK verseny rendezésére is alkalmas lehet Eplény"

Ezen eleinte mosolyogtam magamban, hogy mégis képtelen elképzelés, de rájöttem, nem az!!

A mai napon rendezik Mariborban a VK egyik női SL futamát. A pálya adatai:
START: 532 m
FINISH: 347 m
DROP: 185 m a fis-ski.com szerint.
Eplényben a tszf. magasság, szintkülönbség szinte méterre megegyezik a fenti számokkal. A 4-es pálya pedig kellőképpen meredeknek és szélesnek is mondható egy hasonló versenyhez, tehát elmondható, hogy pályaadottságokban megfelelne egy akár ilyen szintű verseny rendezésére is. Nem is beszélve arról, hogy az infrastrukturális háttér is megvan: hóágyúk, ülőlift stb.) Lehet, hogy érdemes lenne FIS minősítést kérvényezni a pályára...?
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2013.01.17. 23:23
Javaslom az adminoknak, hogy az egész eszmecserét a felbujtó #151330 számú hozzászólástól kezdve helyezzék át egy külön topikba, mert méltatlan és SEMMI KÖZE a Mátraszentistváni Síparkhoz!
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2013.01.17. 23:19
És ezt miért az MSZI topicban kell megvitatni?
Mármint hogy Kékes lopta-e a SnowDay-t Eplénytől, illetve hol van az eredeti? Tudtommal Kékesnek és Eplénynek is van topicja. MSZI nem tudom hogy került egyáltalán szóba, itt Hófesztivál van, ami teljesen más jellegű dolog: zenei fesztivál és havas programok. Vagy talán minden létező havas rendezvény innentől trademark és koppintás, csak mert Barbai Áron kitalálta a SnowDay-t? (amiért minden tisztelet megilleti természetesen). Nem fér meg hazánkban 2, 3, vagy akár 100 síterep rendezvénye békében egymástól? Szerintem az lenne a cél, hogy minél több helyen színvonalas pályákkal, és színvonalas programokkal lehessen itthon tartani minél több síelő pénzét.
A másik, szerintem egy üzemeltetőnek csak abban az esetben illik egy másik síterep fórumtémájában hozzászólni, ha pozitív jellegű hozzáfűznivalója van. Ha sárdobálás céljából írogat be, az kissé elgondolkoztató... (persze ez csak az én magánvéleményem)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2013.01.14. 14:57
A 2-es pályát ratrakolni lehet (ha leesik kellő hó)?
Vagy ahhoz csörlős ratrak kéne, és azért szokott "freeride" jelleggel működni?
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2013.01.12. 14:40
Bár nem vagyok meteorológus, szerintem annyira nem kell aggódni Eplény szempontjából. Az időkép térképes előrejelzése (http://www.idokep.hu/hirek/ki-hoban-ki-esoben-fog-furodni ) a térségre túlnyomórészt havat jelez, kisebb mértékben esővel, és ez úgy vélem, síkvidékre vonatkozik. A Bakony hegyei között nem kizárt, hogy minden hóként fog leesni. Ezt mondja a snow-forecast is, aminek az előrejelzése havazás vs. eső szempontjából rövid távra ritkán szokott tévedni:
http://www.snow-forecast.com/resorts/EplenySiarena/6day/bot
http://www.snow-forecast.com/resorts/EplenySiarena/6day/mid
http://www.snow-forecast.com/resorts/EplenySiarena/6day/top
Végül, ennek az oldalnak az előrejelzése is csak kis esőt ígér, keddre, a völgyben, előtte végig hó, összesen 18 cm-t jósol:
https://sielok.hu/elorejelzes/epleny/
Mindennel együtt, akik értenek hozzá, azt szokták mondani, hogy a mediterrán ciklon nagy bizonytalansággal jár, szóval 100%-an csak akkor fog eldőlni, mikor már felénk ért.
Előzmény: (franci252 150446)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2013.01.09. 15:40
Nézd meg ezen a képen (nem saját) bekarikáztam hol szállhatsz ki, látszik, hogy amíg eljutsz a fekete pálya széléig, csak pár métert kell botozni, ezért felesleges lecsatolni, máshol is van ennyi sík rész a terepen...
Előzmény: (solti 149989)
RadimPolcer.jpg
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2013.01.09. 15:09
Át lehet menni többféleképpen is a Zahradky oldalra!
Ha nem jár a B5 ülőlift, fel kell menni a C4 tányérossal, majd
a) az idén épített siklóval (A5) felmenni a Priehyba részre, vagy
b) kis keresztbe csúszás után a C3-as tányérost kell igénybe venni (amennyiben megy a B4, persze azt célszerűbb használni). Mindkét esetben eljutsz azokhoz a pályákhoz (1a, illetve 1,6,12) amik a központi alsó részre érkeznek be.
Előzmény: (solti 149980)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2013.01.08. 00:43
Kis emlékeztető: nemsokára idén is kezdődik a Hófesztivál!
Az infók nagy része és a fellépők már olvashatók a fesztivál honlapján.

Tavaly fergeteges hétvége volt, idén is biztosan érdemes lesz elmenni:)

Egy kis videó összefoglaló a tavalyi rendezvényről:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Mindenkinek jó síelést!
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.12.29. 01:08
Kedves Pucu!
A csalódást megelőzhetted volna, ha egy kicsit utána nézel a dolgoknak indulás előtt.
"Nagyon rövidek a pályák és kicsi a rendszer" -> pontosan utána lehet nézni az egyes pályák hosszának a honlapon, és ismert a pályák összhossza (3.99 km) és a területe (>9 ha) is. Ezek magyar viszonylatban az abszolút élmezőnyben vannak. Igaz, a pályák egy jó része jelenleg nincs megnyitva, de ez az információ is adott, aminek ismeretében el lehet dönteni, megfelelnek-e az igényeidnek a körülmények, mielőtt elindulsz és kiadod rá a pénzt.
"A 4-5(eleje)-6 os pályát külön venni nevetséges" -> a 3 pálya külön esésvonal mentén fekszik, eltérő tudásszintű síelőknek, és eltérő élményt nyújtanak ezáltal. Érdekes módon senki sem panaszkodna a 3 különböző pálya berajzolása miatt, ha a három nyomvonalat facsoportokkal választanák el... csak éppen értelme nem lenne, mert kisebb lenne a hely a síelésre.
Amúgy aki úgy gondolja, hogy külföldön nincs ilyen, javaslom, hogy pl. az osztrák Kals-Matrei síterep térképét tanulmányozza át ( https://sielok.hu/images/siterkepek/grossglockner.jpg ), különös tekintettel a Cimaross felvonó alatti pályák végére vagy éppen az 5-6 pályákra:) És még sok hasonló példát lehetne említeni.
Előzmény: (Pucu 148146)
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.12.19. 17:35
Nézegettem a honlapon a pályák hosszát, szintkülönbségeit...
Ha igazak a számok, az új 8-as fekete pálya (Sólyom alatt) elég extrémnek ígérkezik: 237 m-en ereszkedik 98 m-t, ezzel lekörözi az OT-i Gamsleiten2, a Zillertali Harakiri, és a Serfausi Pezid-Vertikal átlagos meredekségét is! Kíváncsi leszek, hányan fognak lemerészkedni rajta:)

Amúgy a pályák összhossza a honlap szerint 6,5 km (6495 m), az itteni adatlapon szereplő 5 km-es értéket lehetne akár erre frissíteni.
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.12.15. 16:10
Valaki, aki jártas az időjárás-előrejelzés terén, tud mondani valamit a továbbiakban várható időjárásról, akár hosszú távon?
Például az egyik ezzel foglalkozó honlap január egész első felére masszív felmelegedést és esőzéseket ígér (ld. kép).
Tudom, hogy ezek a hosszútávú dolgok nem megbízhatóak általában, de kb. ugyanennyivel előre megjósolták az erre a hétvégére vonatkozó felmelegedést és esőt is. Tehát a jelenlegi adatokból nagy vonalakban következtetve tényleg lehet számítani egy meleg esős januárra, vagy egy csak teljesen tipp alapon megy?
1.jpg
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.12.14. 14:07
Jó hír! A snow-forecast kivette az eddig prognosztizált esőt a holnapi előrejelzésből. Most úgy néz ki, végig havazhat, akár közel +20 cm is lehet:)
http://www.snow-forecast.com/resorts/Matra/6day/mid
Pantherophis
57 élménybeszámolót írt
57
13 éve tag
2012.12.14. 11:03
Nagyszerű az új pályarajz, minden fontos információ megtalálható rajta.
Találtam egy apró javítanivalót: az 1-es csákányos kapacitását 2400 fő/órának írja.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.