h i r d e t é s

TZoli által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1236)Időben csökkenő Időben csökkenő
TZoli
1236 élménybeszámolót írt
1236
22 éve tag
2026.02.08. 14:01
Nagyon akarta. Túlságosan is. Örült a rajtszámának, de szerintem nem volt szerencsés ennyire hátra sorolódni. Aztán rögtön az elején túl közel került a kapuhoz, elsodorta.
Viszont éppen most Ledeckában nagyot csalódtam. Két dráma egy napon. Nem tudom melyik a nagyobb, talán ez utóbbi mert a selejtezők után biztos aranynak tűnt. De most nyitottá vált a verseny.
Kónya Adám hozta a kötelezőt. Legalább egy kis vigasz.
Előzmény: (MM 224214)
TZoli
1236
22 éve tag
Topik: Visegrád
2026.02.07. 16:54
Nagyon sajnálom hogy így alakul. Marad az emlékezés. Nagyon szép családi napokat töltöttünk itt el, maradandó emlékek. Nincs még egy olyan sípálya, ahol ennyire odafigyelnek az emberre. A környezet, a szánkózási lehetőség, az hogy a tulaj kijön párat csúszni és közben érdeklődik hogy érzed magad, mind olyan pozitívum,. ami hiányozni fog.
Azt szoktam mondani zűrős időjárási körülmények közti síelési tervekre,, készülj a legrosszabbra és reméld a legjobbat! Az amit a jelenlegi körülmények közt felvázoltál szerintem a legreálisabb megoldás. Azért remélem a jövőbe vetített tervek jobb irányt fognak venni!
Tali a hegyen!
TZoli
1236
22 éve tag
2026.02.07. 16:42
Új csillagok születnek.
Előzmény: (MM 224203)
h i r d e t é s
TZoli
1236
22 éve tag
2026.02.01. 22:21
Szerintem itt nincs még síszünet, csak egy sima hévégébe futottál bele. Amúgy jó újrakezdést!
Előzmény: (cwetok 224128)
TZoli
1236
22 éve tag
2026.01.23. 20:27
A mai napon jeges résszel nemigen lehetett talàlkozni. A 0 fok körüli (-1től plusz1-ig) hőmérséklet és a mindenféle vegyes csapadék megtették hatásukat, a pálya egy kicsit felpuhult. Annyira azért nem, hogy problémás lett volna. A sok síelő a megnövekedett síelhető pályaszámot kihasználva jól eloszlott, nem jöttek létre kibuckásodot nyomvonalak. Felváltva mentem a 7, 6,1 kombón amiből a legélvezetesebb GS élményt lehet megsíelni, a teljes 1-en, ami meredekségével inkább SL-nek megfelelő lehet és a legkanyargósabb leghosszabb 2,3,4,1 kombináció, ami SG-re hajaz.
Délelött induláskor Fehérvár után erős havazás, Hajmáskér után ónos eső. A Gyulafirátóti kereszteződésnél vaciláltam, visszafelé vagy tovább? De aztán Eplénynél kitisztult, igaz néha beborult, de teljesen jó síelhető idő lett. Pár kép csak azért, nem tudom mikor lesz újra ilyen fehér minden.
20260123-120648.jpg
20260123-115419.jpg
20260123-120604.jpg
20260123-120619.jpg
20260123-153146.jpg
TZoli
1236
22 éve tag
2026.01.22. 19:10
Hoppá! ilyen hírekkel is ritkán találkozunk. - Világ gazdaság: Ilyen szigorú téli időjárás mellett ugyanis rekordbevételt ígér a társaság - Enefi - eplényi befektetése, a síaréna:
"a sípálya-üzemeltetés izgalmas, melynek árbevétele 211 millió forintról 306 millióra bővült, ami 44,98 százalékos emelkedés a bázisidőszakhoz képest. A növekedés már tavaly is az erősebb téli jegyeladásoknak, és Síaréna Bike Park – hegyi kerékpároztatás projekt – egyre erősebb felfutásának köszönhető.
A kisbefektetői fórumon most azon spekulálnak, hogy a szokatlanul szigorú időjárásnak és a bőséges havazásnak köszönhetően idén néhány hétvége alatt elérheti vagy már el is érhette a nullszaldót a síaréna, s a továbbiakban zsíros profitot termelhet."
https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2026/01/befektetes-pernyertesseg-utan-sitalpakon
TZoli
1236
22 éve tag
2026.01.19. 18:00
Holnap megint az immár szokásos keddi Bébi Marcsi akció. A kék bejáratnál 4444 ft az egész napos jegy. Nyitva az 1,2,7 főpálya és a 4-2-1 kombináció. Utóbbira évek óta várni lellett. Most lehetőség nyilt a használatra, bőven 1 km feletti csúszás egy körben. Hidegre való tekintettel tea osztás. Nyitva 9-19-ig. Aki tud, most menjen, használja ki ezt a hazai környezetben sajnálatosan ritka lehetőséget!
Előzmény: (TZoli 223932)
20260114-130105.jpg
TZoli
1236
22 éve tag
2026.01.18. 09:32
Az 1-es túlsó felére nem hóágyúzhatnak, valahogy úgy magyarázták régebben, belelóg a rovar meg madár védett részbe.
TZoli
1236
22 éve tag
2026.01.17. 19:49
Most elég nagy forgalma van, azt mondják 1200 főig nincs sor a 4 ülésesnél. Megy több pálya is, a 4 eleje, 2 és 1 kombó 1300 méter, szívja a tömeget. Hétvége és a 4444 Ft-os akciós keddi egész napos jegy még megdobja. (ennek ellenére a pályán nem látszik meg, a 111 perces kihívást 14-16 km-rel szokták vinni, ez nem jelent 1-2 percnél több várakozást)) De ez csak a piros bejárat, a kéknél is van egy kétüléses, ahol ott is hasonló a részvétel.
Biztos előfordul probléma, de amikor ott jártam (heti 2x átlag), alapvetően minden rendben volt. A szemétszállítással volt probléma, mint mindenfelé, gyűlt is a gyűjtő konténerben, de úgy tudom segítség kérés után végül elszállították.
Előzmény: (bouquetk 223930)
TZoli
1236
22 éve tag
2026.01.17. 16:10
Tavaly volt alkalmam a csákányoson menni. Csak akkor indították, ha a síiskolás gyerekek is ott voltak. Általában hétköznap. Mikor elvonultak, le is állították. A tömeg nem érdekli őket.
Előzmény: (Viri 223927)
TZoli
1236
22 éve tag
2026.01.13. 20:53
Elnézést, szóval Te vagy a fiatalabb. De hidd el nem számít a kor.
Még éppen a múlt évezred végén kezdtem, 40 évesen. viszont a carvingolást csak a Carving lécek megjelenésével. Sőt, mivel túrasízek, először nem is akartam átállni. De aztán nem is olyan rég megjelentek a piskóta lécekre szabott fókák, elindult a piskóta léc itt is. Úgyhogy beadtam a derekam, nem emlékszem, talán 50 vagy 55 évesen? Nem számít. Az számít hogy figyelj, tanulj, gyakorolj.
Szóval mennyi az a rádiusz? (Egyébként engem is zavarnak a többiek a pályán. De nem baj, van mikor én zavarom Őket)
Előzmény: (Záan 223873)
TZoli
1236
22 éve tag
2026.01.13. 16:47
Igen, én is úgy gondolom, hogy valami az irányítás körül nem stimmel. Jó lenne tudni milyen lécről beszélünk, a hossz csak egy paraméter, a rádiusz (nagy R-rel jelölt a lécen, a 3 db szélesség paraméterrel együtt) ami jellemzően megadja a léc jellegét.
Síelés és léchossz összefüggéséről már sokan beszéltek. Létezik az optimális léchossz, ami függ azért a sí jellegétől. Egy állcsúcsig érő léc, ha R 11-13, akkor lehet vele igazán carvingolni. De nem forgatunk, hanem irányítunk. Fej test csípő a léc irányába és bedőléssel, hasprés, egy folyamatos fel-le mozgással irányítunk. Szerintem minél rövidebb az optimálisnál, annál inkább átmész a forgatásba míg el nem éred a korcsolyázást. Csak az már egy másik sport más mozgástipussal. Azért van a versenyeken a minimális léchossza is megadva, hogy síelés legyen, ne korcsolyázás.
Előzmény: (Záan 223868)
TZoli
1236
22 éve tag
2026.01.10. 00:09
Teljesen korrekt tájékoztatást adtak nyitás előtt. Pálya állapotokról, valamint arról hogy mivel jár a megnyitott pályák elhagyása illetve az erdőben történő síelés. Nem tiltották, de figyelmeztettek a veszélyekre és mivel jár. pl körülményesebb mentés.. A balesetveszélyes helyeket lezárták, a várható freeride utvonalaknál (25 cm természetes hó a nem használt 2,3,4 pályákon) figyelmeztető táblák voltak kihelyezve.
Talán ennek is köszönhető, hogy semmi sérülés nem történt. valamint annak, hogy inkább óvatos felfedezés volt a jellemző, pl kisgyerekek snowboarddal játszottak mélyedésekben a nekik derékig érő hóban.
Jól elkülönül a havas társadalom két rétege. Kezdők elgyakorolgatnak a 7-esen,. Haladók mennek az 1-es felé, nem jellemző a száguldozás, inkább a technikásabb kanyargós sízés. Nem egyszer volt részem (véletlenszerűen) szlalomban párhuzamban menni vagy egymás nyomvonalán valaki idegen sporttárssal, aztán a felvonón átbeszéltük hogyan sikerült.
Sajnálom, ha indulatot keltettem, nem volt szándékomban,. elnézést kérek. A helyzetet és a körülményeket szerettem volna tisztázni.
Ha valami miatt nem lassítják a felvonót és kevesebben vannak a pályán, akkor 8-9 perces köröket lehet teljesíteni. Amiben a valamivel több mint 1 km pályát másfél percen belül lehet megcsinálni. Vannak rövid letörések, de vannak lankásabb és vizszintesebb részek is. Tegnap inkább 10 perc volt egy kör, szerintem a nyertes inkább 12 kört mehetett. Ez olyan 44 km/h. Ha a 7-esről átjössz az 1-re az 1B-n, vagy a 6 is jó, ott rövid ideig fel tudod túrbózni (érzés szerint) 60-70-re is. Ezt estefelé (19-ig van nyitva világítással) szoktam művelni, mikor már mindenki hazamegy.
Szóval azért a terep adottságai nagyon jó élmény sízésre adnak lehetőséget. Jelenlegi körülmények közt meg méginkább. Menni kell ki kell próbálni, szerintem sajnos ez a mostani állapot nagyon ritka lesz a közeli jövőben.
TZoli
1236
22 éve tag
2026.01.09. 17:47
Eplény a napokban esett 20-25 cm-es természetes hóval az új kihívások és az új lehetőségek tükrében.
Hó, síelő, boardos mindenfelé, szó szerint. Az Álmos hegyet ellepték a hó szerelmesei. Amerre hó volt arra ment mindenki. Mindegy, hogy nyitott pálya, erdő vagy még meg nem nyitott pálya.
Tegnap hideg, szeles, de gyönyörű napsütéses idő fogadott. A kék parkolóban kezdtem, mert itt egy órával többet adnak a megvásárolt jegyre. Parkoló itt is tele, pedig innen jóval messzebb van a bejárat. Ha valaki ezt nem akarja sícipővel legyalogolni 1400 Ft-ért van szekrény bérlési lehetőség. Sok nagyobb buszt is láttam. Nem véletlen, ezen a részen van a síiskoláknak és tanulóknak a megfelelő pályarész és a húzós liftek. MSZI-vel egyenrangú tanuló környezetet sikerült itt a 7-es kék, lankás pálya aljában kialakítani. Képek lent.
A völgyben -8 fok, a tetőn erős szél. Néhol ahol levitte a havat, ott már délutánra ki is jegesedett. Érdekes, hogy a 4 üléses nyomvonalában gondolom a fák árnyékolása következtében nem lehetett érezni, pedig 20 km/h feletti szél és helyenként 60 km/h széllökések is voltak.
Szerencsére délutánra ez csillapodott. Sokan voltak, de jó köröket lehetett menni. Az 1-es, 7-es és a kettő kombinációja a 6-os átvezetővel igazán változatos síelést biztosított. A 111 perces kihívást 14,39 km-rel nyerték (helyezettek 13 km és 12,7 km). 1-2 perces várakozás akkor volt, ha valamiért a liftet lassították. A pályán ez viszont nem látszott, mert a sok pályán kívüli lehetőség szétszórta az embereket. Nagyon sokan mentek a 4-es elején, át a 2-esre. Képek a liftből. Ez így le az 1 aljába 1,25 km síelést biztosít. Vagy be az erdőbe, a lényeg, hogy visszakeveredj valahogy a felvonóhoz. Mára még nyitottak több pályát is. Átfagytam, de jól esett ilyen régen látott körülmények közt csúszni. Öltözzetek melegen!
Az 1-es alja hétfőn.
A 7-es pálya alja. jobbra és balra is tanuló liftek.
A tető hétfőn.
A 4-es beérkezése a 2-eshez, ami visszavisz az 1-re.
3-as pálya részlet.
Mély hó a völgyben
Vállalkozó kedvű csúszások a tetejéről.
Sielők balra a 4-es felé.
7-es pálya a kétszemélyes liftből.
TZoli
1236
22 éve tag
2026.01.09. 17:05
Ez egy feltételezéseken alapuló nagyon rosszindulatú megjegyzés, kár volt érte. Voltam már több napot, valóban sokan élvezik az új lehetőségeket. De! Senki sem száguldozik, nincs tojás ülés, és nincs tülekedés se. A 111 perces kihívásban a második napja volt eredményhirdetés, de a pályán semmi rendkívüli változást nem lehet észrevenni. Nincsenek balesetek, nincs balesetveszélyes helyzet sem. Sok a síelő valóban, tegnap vagy tíz nagy iskolabuszt is láttam a parkolóban, sok a fiatal, csoportokban is, de én sehol sem tapasztaltam hogy ne lennének tekintettel a többiekre.
TZoli
1236
22 éve tag
2026.01.08. 23:44
Ma Eplényben szétsíelték és boardozták a hegyet. Az erdőben fák között, mindenfelé ahol lejtett. A meg nem nyított pályákról már teljesen letúrták a havat, de senkit nem zavart. Élvezték a szabad csúszást. Holnap teszek fel fényképes beszámolót.
Előzmény: (Snowmaker 223786)
TZoli
1236
22 éve tag
2026.01.08. 23:38
11 napig küldhetsz be a sílésedről adatot. Szabály 111 perc folyamatos síelés. Regisztrálni kel és minden nap 3 fundangó utalvány 30 20 és 10ezerért a legtöbb km-ért. Azonkívül vigaszdíj sorsolás a nem nyerteknek. A végén az összesített fődíj 100ezrr.
Nekem ma a -8ban lemerült a telom.
Előzmény: (Viri 223788)
TZoli
1236
22 éve tag
Topik: Donovaly
2026.01.07. 23:01
Szerintem a régi a p3nál, az új a p1nél jelzett lehet. Ha itt jobb felső sarok ikonra rámész adja a sítetep infot. Legalább is régebben ott szoktunk átmenni az úttesten. Elég kalandos volt. Volt olyan, hogy keresztbe tett lécekkel kiáltam az út közepére, hogy gyerekek át tudjanak menni.
Előzmény: (laca1234 223768)
TZoli
1236
22 éve tag
Topik: Donovaly
2026.01.07. 01:14
Megnéztem a videot, nem így mondja. Arról beszél, hogy a forgalmas út felett átadtak egy felüljárót, amin veszélyeztetés nélkül is át lehet kelni. Ha esik a hó akkor ez behavazódik és részben sílécen is át lehet menni. Viszont ennek van emelkedős része is.
Előzmény: (laca1234 223756)
TZoli
1236
22 éve tag
2025.12.31. 22:10
Az elmúlt napokban azt hallgattam, hogy havazás lehet ma estére. De olyan bizonytalan volt, nem hittem benne. Most Eplényben 20 cm-nél járunk, szavazni lehet, hogy maradjon vagy ratrakolják?
Ja, és ez előbb voltam itt Budafokon havat söpörni.
Előzmény: (- Marky - 223683)
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE