2015. február 11-én de.10-14 óráig síeltem Eplényben. Ezért a pénzért (14 euró) sokkal többet kaptam, mint amennyit vártam. Voltak ugyan barna foltok, de azokon is ugyanúgy át lehetett síelni, mint a fehér részeken. Ezért a pályák állapota 10 pont.
Minden pálya nyitva volt és minden felvonó üzemelt. Sor sehol.
A 3-as csákányos nagyon élvezetes. Van benne egy kanyar és jó meredek.
A fekete pályák igazi adrenalin bombák. Csak egy adalék. Feleség a férjének a fekete tetején:
"Én itt le nem megyek."
Nagyon sok a tanuló, de ez normális. Az emberek nem utaznak el 4-500 km-re tanulni 35-45 euróért.
Amikor elesnek a csákányossal, szépen ki lehet őket kerülni, mert széles a nyomvonal.
A srácok folyamatosan hordták a havat a felvonókhoz. Tökéletes munkát végeztek.
A lenti parkolókból az illemhely 3 perc alatt megközelíthető gyalog.
Az étteremben 2 tényér forró és finom leves, kenyér, 1 pár virsli és 2 tea 9 euróba került. Ez abszolút elfogadható ár.
A tanulópályákon csoportos oktatás folyt. A haladó tanulókat fent a pályákon oktatták.
Amin csodálkoztam: sok iskolás gyerek volt tanítási időben. Ezek szerint lehet hiányozni az iskolákból.
Természetesen a 6 km pályarendszer miatt Eplény egy 1 napos síparadicsom.
Egy kicsit sárga (barna), egy kicsit savanyú, de a miénk.
Ja, én itt tanultam meg síelni 10 évvel ezelőtt.
Köszönöm Eplény.
ui: minden elismerésem a dolgozóké, akik nap, mint nap védik a mundér becsületét, pedig mint alkalmazottak bele is sz...hatnának az egészbe. A haszon (már, ha van) nem az övék.