Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

abatman által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (70)Időben csökkenő Időben csökkenő
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2010.01.19. 20:40
Tegyél fel egy teljes értékű képet a síbiciklidről! Lécci, lécci, lécci.
Nagyon örülök az örömödnek, elszántságodnak, hogy megcsináltad. Gratula. Ott nem piszkáltak érte a dolgozók?
Tudod mint a franciák!
A haver meg szót fogadhatna, a farokcsonttörés annyira nem vicc, el sem hiszed. Még három év után is kétszer annyira fájna ha seggbe rúgnál. Szégyenemre vettem egy "protektor bugyit" - és ez nem vicc -. Na most viszont zakatolhatok is rajta.
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2010.01.10. 21:58
Szakadt az eső. Illetve nem is igaz, durva felhőszakadás volt fatyán. Kb 2 órát bírta a hiper-szuper olasz síruhám, aztán 10 perc alatt minden pólusán kezdte beengedni a vizet. Feladtam,hazajöttem.
Nagggyon jó a cajga, szerintem erőltesd a telót az ülés alá. Abban a két órában figyelgettem rendesen dolgozik, azaz kanyaronként teszi a dolgát, így sztem nélkülözhetetlen. Kicsit rövidíted a nyereg alatti váz csonkját, kap egy átmenő furatot, és mehet is bele a teló. A kész nyereg a végén vízszintes legyen, ha szárazon talpára állítod.
A gyerekléc gyenge. Bár nem tudom miért de amikor az új lécpárt szereltettem a régi rögzítő talpakra a "mester" vmilyen kiselőadást tartott a vékony de erős lécemről, az anyagáról, hogy miért pont olyan, de sajna egyik fülemen be másikon ki, már nem tudom visszamondani.
Előzmény: (snowbiker 79346)
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2010.01.09. 08:23
Nos ha a 60043-as üzenetben jelzett sárga Nassfeldi valamiről beszélünk, azt javaslom nézd meg a képet, hogy megjegyezd melyik snowbikeot NE próbáld ki. Ezt csak azért írom le mert nekem van a ugye saját aminek az egyik rugóproblémájakor, ha már addig elmentem, béreltem egyet. Akkora a különbség, inkább jöttem volna haza. Azok a gumilabdacsok amivel megoldották, vagy meg akarták oldani a rugózást, valami ellenőrizhetetlen, irányíthatatlan, és ezért számomra élvezhetetlen, koordinálhatatlan tengést-lengést vagy mit csináltak alattam.
Egy vicc a gázrugós teleszkópok, és megvezetett tengelyek után.
A beülésről annyit, hogy mindig arra a szélére kellene szerintem helyezkedni amelyik kifordul alólad és tőled távolodik a kiszálláskor. Azaz, ha a végállomáson az ülős balra kanyarodva indul vissza, akkor Te a jobb szélén ülve, jobbra le tudsz fordulni az ülősről, a snowbike pedig a jobb kezedben van az ülőpad jobb oldaláról lógatva, kiszálláskor a lábadon levő bigfoot szerű rövid lécekkel csúszol ki jobbra, míg a pad balra elfordul. Sztem így egyszerű. Nekem ez jön be.
Előzmény: (maci-laci 79131)
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2010.01.08. 23:17
Na látod, ezt mondogatom itt pár éve. Ahol normális, barátságos, emberek laknak, ott fel sem merülhet probléma gyanánt az eszköz tiltása. Na de nekem, na de meg akkor a franciáknál? Micsoda botrány lenne, ha mondjuk itthon a parkőr nem engedne egy mozgássérült kocsit a ligetbe, mert 'mittudom én tönkreteszi a gyepet? Nálunk felkoncolják, pellengérre állítják, kiközösítik, még az RTL klub is rajta lovagolna. Engem ott, akkor három sírégió elzavart a franciáknál. Amúgy mi az az Ot? Obertauern?
Előzmény: (maci-laci 79105)
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2010.01.08. 20:20
Egy korábbi kérdésre a válasz:
FOX teleszkóp, 300 X 235 van a rugóra nyomtatva amiről őszintén megmondom fogalmam sincs mit jelent. Majd egy profi cajgás megmondja. Viszont ennél csak jobbat tegyél be, a rosszabbal szenvedni fogsz, lásd a történeteimet.
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2010.01.08. 19:19
Szia. Azonosak elől, hátul. A lécek 1 méteresek pontosan, a carving kialakítás miatt 116 X 100 X 116 a szélességük,9.94 radius, a múlt évi lécpár modelljük.
A rögzítő pánt középpontja elölről 58 cm-en azaz nem középen van!
Holnap kiugrom vele Mönichkirchenbe oda autópálya nélkül eljuthatok, igaz kb 1 órányira van a határtól.
Az ülés 58 cm hosszú, ha sikerül feltölteni láthatod, a lábtartó 15 cm-re van a talajtól szárazon. Én pedig Vas megyei vagyok, ezért kicsit könnyebb Ausztriában síelnem. Ennek csak az szab gátat, hogy ellentétben vezetőinkkel én látom illetve érzem a recessziót, idén úgy kaparom össze a családi síelésre valót. Majd spórolok máshol.
Amúgy bár én szívesen adom a saját adataimat a snowbikeról, de sztem minden típus, és minden fajta más és más, így az adatok is mások. Szerintem az elvet és a technikát próbáld másolni, amúgy meg kényelmes legyen.
Előzmény: (snowbiker 78967)
CIMG2698.jpg
CIMG2699.JPG
CIMG2697.JPG
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2009.12.28. 00:23
Egy kis sztori a hátsó teló választásához. A gyári tönkrement, megpróbáltam légrugóval. Mind az összenyomási mind a távolodó szakaszban állítható volt, nagyon finoman üzemelt, pontosan negyed órát, azután a -10 fokban a levegő mennyisége nyomása drasztikusan összeomlott, vele együtt a teló is. A kölcsönzős bicikli pumpával esett neki, ám csak itthon a szervizben mondták hogy speciális pumpája van, a hegyibiciklisek mindig használat előtt közvetlenül a helyszínen állítják be, de se baj most ezt is tönkretettem hajrá. Ezután jött egy olajos bicikli teló, ez bírta egy órát a hegyen, ezután lefagyott a szelep, és mivel teljes súlyommal csapódtam rá, egyszer csak szétrepedt a házban valami, vérzett azaz folyt az olaj, néztek is rendesen hol sérültem meg tiszta pötty volt körülöttem minden. Ezekért rendeltem gyárit. Minden alkalommal több száz km-t autóztam hogy szétessen és hazajöjjek, tiszta ráfizetés volt. Szóval alapos körültekintő választás kell, erős strapabíró teló, konzultálj szakikkal.
Visszavittem a padlásra a snowbikeot fotó után, majd lehozom mérek Neked, addig még szedd össze mi kell.
Szerintem ne rugóztasd "túl" magadat a gyárimon látható összenyomási szakaszban rugó segít, távolodó szakaszban szeleppel állítható. Egy régebbi bejegyzésben írtam Nassfeldről ott béreltem egy másik cég termékét, ahol csillapítás nélküli gumigömbökön nem rugózott hanem ellenőrizetlenül nem is tudom mit csinált, használhatatlan lett. Tehát nem csak egy teleszkópra, hanem jó teleszkópra van szükséged.
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2009.12.27. 19:58
Felugrottam a stalmach oldalára megnézni az új modelleket. Bár ne tettem volna. Elmentek otthonról nekik. Elhiszem, hogy recesszió van, de hogy évi pár darab síbiciklivel kelljen megcsinálni egy nagyvállalat teljes évi árbevételét ez azért több a soknál. Az árak 799 Eur-tól 2990 Eur-ig terjednek. És erre nem mentség, hogy full extrásra sikeredtek az új modellek, ennyire egyszerűen nem lehet drága. Bárki gyárt eszkábál hozzá hasonlót tuti üzlet lesz. Majd elájultam. A képeken az alapmodell és a world cup professional modell látható.
menu-grizzly1.png
menu-wc-pro1.png
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2009.12.27. 09:47
Az ülőpárna felső része, 60 cm-re van a talajtól.
A lécpár rögzítése (középpontok távolsága) 100 cm.
Az első léc vízszintesen bólinthat, rugós bakok csillapítják, illetve megvezetett tengelyen elmozdulhat, azaz csökken a kormány és a léc távolsága az első tengely hosszában.

Az ülőpárna rugózik, ez azért jó mert....olvass vissza a farokcsonttörésemig. A rugót próbáltam magam megoldani de a hideg, és az abban elvesztett rugózási értékek miatt maradt az eredeti alkatrész csere, nagyon drága, de gondolom azért, mert ide ez való.

Az első léc, NEM vízszintes, egy kicsit (pár fokot) dől előre, azaz a lejtőnek lefele.

Ez a termék L-es, azaz 190 cm testmagasság alatt ajánlott, és ez sajnos igaz, én 192 cm-rel furcsán ülök rajta, de már megszoktam.

A kormány diójának magassága 80 cm.

A tested súlypontja 15 cm-rel van csak előbbre a hátsó léc középpontjától, hiszen az irányítást a hátsó lécre kifejtett oldalirányú faralást kiváltó mozgatással végzel.

A lábtartó csak kényelmi eszköz, illetve ha a gyereket vittem magammal mert az ülőpárna hosszított, Ő oda tette fel a lábait. Lábtartóra rakott lábbal elképzelhető, hogy lehet használni, de az annyira magasiskola lehet, hogy három év alatt nem tudtam elsajátítani. Kell a "rövidléc" oldalra a lábakra. A lécek rögzítése szabványos síbakancs rögzítés 'asszem a bigfootokon ezt használják amúgy is.

A lécek oldhatóak legyenek könnyen, mert kabinos felvonóba nem tudsz máshogy bemenni.

Ha visszaolvasol a fórum elejére, megtalálod az ausztriai internetcímet, ők árulják az egyes alkatrészeket külön-külön is, így simán lenézheted ott azokat.

A használt termékek, és újak ára is ott van, arra jó, hogy eltökéld, mégis magad csinálod. Drága!
Osztrák zsibin nem is láttam, e-bayen sem.

A lécpár széles carving lécek, jól kanyarodik, illetve a gyári súlypont egyenletes elosztása miatt szédületesen jót lehet menni vele offpiste mélyhóban.

És a már megszokott morgolódással fejezem be, franciákhoz ne menj, lsd a történet első bejegyzéseimben. Mint írtam az én térdem kiszáradt, porc a porcon forog, fáj azaz síelni nem fogok, mozgásomban korlátozott vagyok ezen a téren, és az hogy negatívan különböztessenek meg tőletek egészségesektől, elfogadhatatlan. Ausztriában ezzel szemben az előzékenységük példamutató. Olaszoknál nem voltam, de viszont láttak ott, - és azonnal hívtak is ezért - snowbikeozókat. Szlovéneknél egy kis gondot jeleztek, azaz csak bizonyos pályákon, és bizonyos napszakban engedték.
Északi szomszédainktól nincs adatom.

Jó csúszást!
CIMG2611.JPG
CIMG2610.JPG
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2009.12.26. 19:11
A youtube felvétel hibátlan, vedd kézbe, mind a tányéros mind a csákányos közlekedési mód kézbe vett snowbike a lábléceken csúszva. Ülősbe is így mész, mert kiszállni, és kicsúszni is a lábléceken fogsz. De bevallom láttam olyat, hogy valaki a csákányost megpróbálta ülve, neki sikerült. Én is megpróbáltam, nekem nem sikerült, óriásit pereceltem.
Várom a maszek snowbikeodat képen. Nem akarlak megbántani, nem azért írom, de a súlypont, az anyagválasztás, rugós tagok, teleszkópok szögei stb. mind - mind a használhatóságod, biztonságod záloga, az pénzbe kerül, és szerintem spórolj rá, írtam már itt, hogy egy olcsóbb mégis gyári snowbike siralmasan teljesített alattam.
Viszont kaptam egy tippet a hegyikerékpárosoktól, szerintük egy tökéletes, erős, rugózó, stabil vázra szerelt lécpárt ők is kipróbálnának például. szóval a kísérletezés nem árt, lehet a jövő magyar termékének leszel a gyártója. Sok szerencsét...
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2009.12.26. 19:00
Szia.

Ismerve a hóhelyzetet a közelben, meg az idei anyagi helyzetemet a távoli pályákkal kapcsolatban, nos még elő sem szedtem a készüléket. De előveszem, és a kedvedért megmérek mindent...majd jelentkezem.
Előzmény: (snowbiker 77054)
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2009.03.29. 06:57
Hochzillertal-Hochfügen is kipipálva. Találkoztam olyan emberekkel akiket a sors sajnos jobban megmért mint engem, ezért az Ő síbiciklijeik kimondottam a súlyos végtaghiányosokra lettek kifejlesztve, viszont a segítőkészséget mindenkitől a pályán öröm volt nézni. Azután itt végre bukkantam olyanra is aki első szezonos síbicikliző a problémája mint nekem, még a jobb térd is stimmelt neki is száraz az izülete, neki is az orvos javasolt valami alternatívát, és elmondása szerint neki sem kis utánajárásába került míg ezt megtalálta. Elbeszélgettünk érdeklődve, elmondtam neki, hogy nyugodtan használhatja saját kis hazájában biztosan, de Franciákhoz ne menjen, ott különbséget tesznek egészséges és nem egészséges síelő között, az utóbbiak rovására, hiszen a pályaigazgató azt üzente Ö ilyet ugye még nem látott. Jelzem nem megijedni, a síbicikli még teljesen egészséges embernek is tud élményt nyújtani, pláne ha szán rá annyit, és szereti a száguldást. Nem hiába EB-t rendeznek vele azért a jobb helyeken. Utána is nézek egy Francia síbicikliző akkor hol gyakorol?
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2009.03.29. 06:41
SíMan-hoz annyit, hogy tegnap értünk haza ugyan innen. A múlt hét havazása elkapta a síterepet rendesen, ezért nem ritka a kettő méternyi hó. Már nincs tömeg, sem a felvonóknál, sem a pályán. A hotel pincérjei szerint a húsvét a foglalások tükrében erős lesz. A pályák itt-ott meghosszabbították a szezont a környéken, de sajnos a hó minőségén ez nem látszik. Meleg van. A Goldpiste csak a tetőn élvezhető, a kabintól kásás. Volt annyira rossz minőség, hogy a rémült síelők nem tőlem, hanem a küzdéstől sírtak a bűn rossz pályán. Igazán felküldhetnék a ratrakokat napközben is. Fügen nem is látott pályakezelést, az egész hegy kása buckás. Mondjuk minek panaszkodom amikor láttam a síoktatókat a kabin félállomásáig lejönni S.E. Goldpistén, hát élmény volt nézni, ők valami miatt nem szenvedtek. Az egyéb pályák azért jónak is mondhatóak, hiszen a kabinoktól a 14-esen csordogálva csak innen felfelé lehet indulni a csúcsokig. De a látvány ebben az időben hááát az óóóóriási. Naptej!!!
SíMan igazságához hozzátartozik, hogy a múlt hét vége, eleje viszont hibátlan viszonyokkal fogadott, így azt is tudom, hogy kitűnő viszonyok mellett milyen is a S.E. Goldpistét rendesen beülni.
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2009.01.03. 04:52
A tegnapi napon valamelyik korábbi fórumozónak hála Nassfelden jártunk. És tényleg a Millenium express második állomásán lehet bérelni ilyet. Viszont saját tapasztalatból írom, hogy ha már valaki vesz, akkor semmi esetre se ezt a bérelhető típust válassza. A rugós tagok egy gumilabda és semmi több, ami folyamatos rugózgatásával szórakoztat menet közben, így teljesen bizonytalan az egyensúlyi helyzetünk, nagy sebességnél, erős kanyarodásnál szinte használhatatlan. Gondolom bérlésre nem a legdrágább típust vették meg, és ez teljesen OK. De magáncélból nem ajánlom. A komolyabb és drágább típusok, mint már írtam lengéscsillapítót használnak, amik lehetőleg mind a táguló, mint a szűkülő szakaszban csillapítanak. Na az igen. Én speckó egy terepbiciklis légrugót tettem fel amivel úgy jártam, hogy a 22 fokos autóból kivéve a -5 -re a légrugó összeesett. Na de sebaj, gondoltam én, aki akkor még nem tudtam, hogy a légrugót csak saját pumpájával lehet felfújni, irány a szervíz. Ott sem láttak ilyet, de nekiestek a sógorok egy biciklipumpával, melynek eredménye, a maradék levegőt is elvesztettem, így a síbicaj használhatatlan lett. (mondjuk innen nézve jobb az olajrugó, de mennyivel simábban rugózik a légrugó az hihetetlen) Na ezért béreltem, hogy ezeket leírhassam. A pálya felső szakaszai, melyek már feljebb vannak a felhőtakarónál szerintem kitűnőek, az idő hibátlan, sütött végig a nap, de sajnos a szilveszteri szabadságos tömeg megjelent teljes számban, így volt várakozás a felvonóknál. Balesetmentes síelést kívánok a szezonban minden olvasónak és Boldog Új Évet!
SB300---snowbike---model-C4.jpg
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2008.12.12. 18:33
A Stalmach Group Ausztria ismét kitett magáért. Azaz még aznap visszaigazolták a rendelést, küldték az adatokat az utaláshoz. Lehet, hogy már volt magyar ügyfelük, így az utalási bizonylatra még nem indították el az árut, de a pénz számlára érkezésekor egy e-mailben értesítettek, hogy az ÖBP szállítja. És harmadik napon meg is érkezett az új lécpár, már csak a rögzítés átszerelése maradt hátra. Holnap kiugrunk egy éjszakai síbiciklizésre, bár a webkam-ok szerint nincs is látótávolság a ködben. De ki kell próbálnom a vastagabb, tehát még jobb offpiste léceket. Addig is a gyerek szárazon próbálgatja, íme:
Forumkep.jpg
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2008.11.27. 19:44
Kedves Fázós!
Soraid visszaigazolás számomra, végre valaki megszólalt Francia oldalról is. Bár igazán jól az esett volna, ha mondjuk valaki esetleg felajánlana egy szezonjegyet kárpótlásul vagy valami, és megmagyarázná a három legmenőbb pálya, illetve azok igazgatóinak hozzáállását. Tudod amikor Tignesben két Francia autóval együtt araszoltunk a pálya felé az úton átkelni szándékozók (nem zebra!) között, szerinted a háromból melyik autót dobták meg a türelmetlen átkelni szándékozók?

Más:
Kedves Rider_03!
Nagyon örültem a linkeknek, végre fejlődik ez az ág is. A bejegyzéseim elején még nem nagyon volt található anyag a net-en, most meg állítólag már EB-t is rendeznek belőle. Viszont rendesen elszomorított látnom az évek alatt lezajlott technikai fejlődést a sportszer terén, most látszik mennyire "öregecske" már az enyém. Viszont a felvételek a három talpastól kezdve a más-más pozíciósig rendesen feladják a leckét azoknak akik most szeretnének ilyet venni most akkor milyen is az igazi snowbike? Tőlünk nyugatra a sógoroknál pl. itt található termék, kiegészítő stb:
http://www.stalmach.com/htm/skibob-snowbike.htm
Én rendeltem tőlük, eddig okay a csapat.
Üdv minden jelenlegi és leendő snowbike-osnak, jó havat, nyit a közeli ausztriai Semmering -sőt talán az éjszakai is-, nyit Stuhleck az új ülős felvonójával, na meg sokan mások, és van hó is.
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2008.10.30. 00:15
Köszöntöm azt a pár érdeklődőt aki látogatta ezen fórumot. Lassan - lassan eljön a mi időnk is. Leporoltam használt "snowhorse" snowbike-omat, és a lécpár szemrevételezésekor szomorúan állapítottam meg, hogy ujjnyi lukacska éktelenkedik a siklófelület alján.
Csere....Gyors e-mail a stalmach-nak a válasz, hogy már csak az új lécpárt tudják adni, nettóban 225.50 ejuró. Hát nem óccsó, pláne most, hogy ilyen 260-270-es euró árak vannak. Kinéztem magunknak a Hochzillertalt, csak hogy leírhassam, a hülye Franciáknak, ha oda is simán feljutok a snowbike-ommal. Írjatok, ha láttok ilyet valahol, írjatok ha ki is próbáltátok. Ha tudta valaki bérelni írja le tapasztalatait, négy éve megpróbáltam bérelni, de azt kérdezte a labanc, van-e jogosítványom rá. Olyan hülyén néztem rá, mint amilyen hülyén az Ö kérdése hallatszott, viszont jelentős euró mennyiség mellett felajánlotta, hogy levizsgázhatok a vezetéséből. Na, ezért inkább vettem egy saját darabot. Szóval jó besíelést kívánok minden olvasónak, ha síel, ha bordozik, ha snowbike-ozik, bár most még magasra kell menni, hiszen itthon akár húsz fok is lehet. Viszont az Angoloknál, és a Spanyoloknál havazik. Remélem a Franciáknál meg nem.
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2008.02.04. 23:11
Sikerült újabb pályarendszerrel szaporítani a snowbike-ozható lehetőségeket Ausztriában, és ez a Mittersill-től Kitzbühel-ig terjedő szakasz, megannyi típusú felvonóval. Hát ez is sikerült ugye, hülye franciák?
Kaptam privát-ban érdeklődést valakitől hogy igaz-e miszerint csak kézben és gyalog szállítható a snowbike? Amiket írok azért írom, hogy más ne vergődjön kétségek között. Ez az illető is azért nem vett ilyet mert "azt mondták neki".
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2008.01.21. 23:06
Nos. Íme az enyém....talpak nélkül az átkozott franciáknál, mert ugye használni ott, azoknál, nem lehet.
P10301030.JPG
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
Topik: Snowbike
2008.01.01. 23:43
Csókoltatom a nagyképű francia nemzetet, egy újabb pálya az Annabergi, Ausztriában, ahol simán használhattam a snowbike-omat.

elsőelőzőkövetkezőutolsó
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.