Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eje által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (101)Időben csökkenő Időben csökkenő
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2005.02.27. 10:14
Labi!
Én egy pályát tudok (ennek ellenére lehet több is). Stary Smokovec Ó-Tátrafüred (Magas-Tátra). Hrebienokról (Tarajka) jön le egy kb. 2400m hosszú pálya ami direkt a szánkósoknak van fenntartva, de lehet kirándulókkal (gyalogos) és néhány kezdő síelővel találkozni. Felfelé pedig siklóvasuttal lehet feljutni, viszont hátránya, hogy sokszor nagy a tömeg és nem biztos, hogy a leérkezés után az első szerelvénnyel fel tudsz menni.
Üdv.:Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2005.02.19. 10:44
Sziasztok!

Közben rájöttem, hogy a képeim kissé nagyok a rendszer számára, a héten lefabrikálok belőlük egy kicsit, hogy jók legyenek.
Addig is egy régebbi kép a Teufelsegg-ről jövő pályáról, melynek hossza 1900m és az esése 590m (Ez egy lankásabb rész)
Üdv:Eje
winter2.jpg
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2005.02.15. 13:50
Sziasztok!
Egy néhány képet csatolok.
A Buss'l bárról képek:https://www.suedtirol-schnalstal.com/bussl/index.html
winter1.jpg
P141.jpg
P142.jpg
P117.jpg
P118.jpg
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2005.02.07. 12:32
Sziasztok!
Ismét itthon! Úgy gondolom nem bántuk meg, hogy Schnalstalon voltunk a múlt héten, bár az időjárás lehetett volna egy kicsit kegyesebb (sok volt a szeles napok száma). A helyzet változatlan Olasz temperamentum, kiválló pályák és hó. Az egy hét alatt sikerült 250km.-t csúszni, ha ezt a távolságot elosztom a rám eső költséggel akkor kapok egy érdekes számot (350Ft/km.). Egy másik érdekes szám ami a többi sítereppel való összehasonlításra is jó: A 250km.-t 32 óra alatt tettem meg (7,8km/h). Az ismerőseim azt mondják, hogy a számok alapján jó helynek tűnik, Én szerintem pedig Schnalstal nem csak jó helynek tűnik, hanem valóban jó hely! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Egyébként ha jól tudom az idei szezonban/ra eddig több mint 600 Magyar foglalás volt.
Ennyit röviden és tömören, ha kérdés merülne fel, akkor szívesen válaszolok.
Üdv.:Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2005.01.13. 09:28
Szia Ich..!
Svit Poprád ipari övezete, szinte összeépült Popráddal. Ha a Magas Tátrát céloztátok meg akkor az itt kezdődő látvány el fog keseríteni benneteket, mert tudomásom szerint Gerlachov és Tatranska Polianka települések környékén okozta a legnagyobb pusztítás a vihar. Ez nem lebeszélés, csak készüljetek fel erre a látványra. Tehát ha Svit településen lesz a szállásotok, akkor naponta kocsival kell felmenni a Tátrához, vagy ha nem akartok autózni, akkor be kell menni Poprádra a vasútállomásra, onnan indul az "Elektricska" amivel fel tudtok menni Ó-Tátrafüredre majd innen vagy Csorbató vagy Lomnic irányába, egyébként Tátrafüreden is lehet síelni és szánkózni.
A szállásfoglalásról annyit, hogy ha online nem lehet lefoglalni a helyet, akkor nyugodtan telefonon megteheted. Nem tudom tudsz-e Oroszul mert azt jól megértik a szlovákok mert rokon nyelv, de ha fiatalabb vagy akkor nem valószínű hogy Te ezt a nyelvet tanultad az iskolában, de a német vagy angol nyelven való foglalás biztosan sikerül, mert általában aki lakás, panzió kiadással foglalkozik az valamilyen más idegen nyelven is beszél. Még eg tanács Én is kerültem már olyan szituációba, hogy nem tudtam szállást intézni, mert nem tudok franciául, viszont az ismeretségi körömben van olyan aki a szállást és a hozzá kapcsolódó kérdéseket lebeszélte a szállásadóval. Szerintem egy kis kreatívitással meg tudod oldani a problémát, ha nagyon nem sikerülne akkor kérlek keress meg e-mailon (A fórumban a Nevemre kattintva megtudod a címem) minden fontos adattal, mert vannak Szlovák ejtőernyős barátaim akik tudnak magyarul és az Ő segítségükkel lehetne intézni valamit. (jan 29-től nem leszek itthon, mer Mi is síelni indulunk, de Mi a Schnalsalt választottuk.)
Sok havat és kellemes időtöltést kívánok!
Üdvözlettel Eje!
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2005.01.10. 13:00
Szevasz Ich..!
Poprád és környéke elég tág fogalom.
Próbáld meg a limba.sk alatt a keresgélést, de Én már többször voltam a környéken, úgy hogy nem volt a szállás lefoglalva. A környező településeken mindig találtunk szállást (panzió vagy magán ház). Viszont ha többen mentek, akkor érdemes itton elintézni, hogy már fix helyre menjetek és ne kelljen az egész csoportnak kint keresgélni. Ha van konkrétumod, és kérdésed a teületről, akkor kivele, ha tudok akkor szívesen válaszolok.
Üdv.:Eje
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
Topik: Tauplitz
2005.01.07. 14:46
Sziasztok!
160/20, na nem a vérnyomásom, hanem a hó mennyisége. Igaz a 20 cm. Tauplitz-ban kicsit kevés, mert hamar lekopik, de az -alm pályáit sokáig lehet használni most is -2fok van. Ha minden jól megy február 5.-én megyünk.
Üdv mindenkinek. Sok havat és kellemes időtöltést kívánok.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2004.12.09. 15:54
Sziasztok!
Október 30.-án hallottam egy Hazai dunántúli településen (pontosabbat nem írok, mert ez csak hallomás fél,-egy éven belül úgy is kiderül hogy valóság lesz e, vagy sem) egy befektető csoport kinézett egy területet (gyönyörű panoráma, jó megközelítési lehetőség) és ott szeretnének egy sport és rekreációs központot létrehozni szállodákkal és saját kiszolgáló egységekkel (patyolat, pékség stb.). A tervekben egy fedett sípály is szerepel a sok lehetőség között. Valami lehet benne, mert a helyiek egy korzorciumnak adják el a szántóföldjeiket (lehet hogy rájöttek, az idegenforgalom több pénzt hoz mint a mezőgazdaság?
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
Topik: Tauplitz
2004.11.30. 12:15
Sziasztok!
Ha valakit érdekel december 4.-én nyit és a hó is szépen gyarapodik.
Mindenkinek Üdv.:Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2004.11.30. 12:04
Sziasztok!

Én is Dachstein bakancsot használok. Nekem bevált elötte is az volt. Egy érdekesség. bakancsot is gyártanak idehaza a Tisza mellett egy jó nevű márka, viszont ez a bakancs nálunk többe kerül mint Ausztriában, vagy Olaszban, igaz Én is ha valami sícuccot vásárolok, akkor azt február, márciusban teszem így a legolcsóbb, igaz a 2005-ös cuccokat csak 2006-ban vagy 2007-ben veszem meg (nem 2004-ben). A megtakarított pénzt vagy egy újabb, jobb síterepen való sízésre, vagy hosszabb ideig, vagy egy szezonban többször, vagy szinvonalas oktatásra költi a család. (4 főnél ez tetemes pénz főleg, ha minden évben mindenkinek szinte mindig a legújabb cuccokat venné az ember) Viszont ez csak az Én véleményem, nem biztos hogy mindenki így vélekedik.
Üdv.:Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2004.11.20. 12:09
András!
Én a Gábort ismerem nem csak kezdő csoportokat oktat és egy két fős oktatást is vállal, de szerintem más oktató is, aki hívatásaként veszi az oktatást, és nem úgy, hogy "15-20kezdőnek megmutatom hogyan nem fognak megtanulni síelni 1-2 hét és 4-5 szezon alatt". Nem hiszem, hogy aki 40-100 ezret költ egy heti síelésre 20-150 ezer Ft-os felszerelésel, azon morfondírozzon, hogy csoportos oktatást válassza és elcsúszkál a többiekkel, vagy az Ő hibáit javítva foglalkozik vele egy oktató napi (2*2 óra 40-80 euro-ért). Tudom hogy sok pénz, de el kell dönteni mit szeretnék! Saját példámnál maradva (ejtőernyözést csak oktatás után lehet egyedül űzni)
bekötött körkupolás képzés, légcellás, vagy AFF (gyorsított) képzés el lehet dönteni, ez mind idő és pénz függvénye, sajnos erről szól az élet. Amikor katona voltam és téli kiképzésen a Kékes déli lejtőjét vertük kékre-zöldre akkor a velünk foglalkozó kiképző tiszt azt mondta, tanuljunk meg szépen és biztonságosan síelni és ne csak a száguldozáson törjük a fejünket, ahhoz csak egy szekrény ajtó, és egy hülye katona kell. Ha már ennyi pénzt valaki ráfordított a sízésre, akkor a saját maga, és társai biztonsága érdekében és Őnmaga megelégedésére egy biztonságos és "szép" stílus elsajátítására meg lehet a lehetőségeket keresni.
Üdv.:Eje
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
Topik: Zdiar
2004.11.20. 11:29
Helló!
Én is jártam erre, nyáron a Tátra Bugin ejőernyőzni, de úgy gondolom téged a tél jobban érdekel. A település Goral népi stílus jegyeit hordozza magán, közel a Lengyel határhoz, szerintem jó választás. Igaz a Szlovák síterepek nem igazán arról híresek hogy nagy összefüggő pályarendszerek. Néhány tipp: Zdiar közvetlen környékén két síterep van kék és piros jelölésű pályákkal. Negatívum csak annyi, hogy eléggé hideg hely, mert délután 14óra után a napot a Tátra eltakarja és árnyékba borulnak a pályák (Én már csúsztam itt Új Év napján -19fokban délután). Nagyobbat szánkózni Ó Tátrafüreden tudtok van egy kb.2400m hosszú szánkópálya. Már említettem, közel a Lengyel határ Zakopánét ajánlom. Szerintem nem fogtok unatkozni, kérlek olvasd el Magastátra, Csorba-tó, Stary Smokovec-ről szóló hozzászólásokat onnan is meríthetsz programot. Ha van még kérdésed tedd fel, ha tudok válaszolok.
Sok havat és kellemes időtöltést kívánok!
Üdv.:Eje
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2004.11.20. 11:05
Helló Szevasztok!

Néhány infó a helyről és az érdekességekről.
Az út Kiskunfélegyházától 12 óra kényelmesen autópályán Bécs, Melk, ...Brenner, Bolzano, Merano, Natorno, Maso Corto (Val Senales). A déli út (Graz, Spittal, Lienz, Dobbiaco, Bolzano ....) rövidebb, de télen nem gyorsabb. A település 2011m magasan van, és itt csak szállodák, éttermek, pizzériák, bárok, élelmiszer és sport bolt, bank, sí, bord, szánkó kölcsönző és egy kis kápolna található. A szállodák egy része folyosóval összekötött, alattuk parkoló, de a gépkocsikat a kinti parkolóban is lehet hagyni. A szálloda komplexumon belül lehetőség van, uszoda, szauna, szolárium, konditerem, gyermek játszoház (gyermekmegörzés baby sitter) szolgáltatások igénybevételére. A pályákról, szállodákról részletesebb infó a már jelzett web oldalakon. Kezdőktől a jó sízőkig mindenki talál magának pályát. Van egy 3300m hosszú szánkó pálya is ami délutánonként (14 óra után) jelentősen benépesül (max 100-150 szánkós a pályán). A fenti szállás a Grawand 3212m magasan van. Én úgy gondolom, hogy pihenni nem biztos hogy megfelelő ez a magasság, tapasztalatom az (mivel ejtőernyőzök) ebben a magasságban már ritkább a levegő, kevesebb az oxigén és nem mindenkinek a szervezete tolerálja ezt a terhelést, fejfájást okozhat. Ennek ellenére nem biztos, hogy mindenkinél fellép ez a kellemetlenség. A gleccseren pedig nyugodtan mehetnek a kezdők is mivel 1000-1500m hosszon 229-250m az esés és 200-600m széles (pályától függően). A Gáborról pedig annyit, hogy vállal oktatást is és ha jól tudom egyszeres Magyar és Kétszeres Olasz bajnok és Olasz diplomás síoktató.
Röviden és tömören ennyit, de ha valakinek kérdése van és tudok válaszolni, akkor szívesen megteszem.
A szezonra sok havat és kellemes időtöltést Mindenkinek!
Üdv.: Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
Topik: Tauplitz
2004.11.09. 08:56
Kedves Andada!

A https://www.ausseerland.at cím alatt találhatod meg az álltalad kiválasztott szállás (szoba, ház, panzió, szálloda) címét és elérhetőségét. Ezek után már csak rajtad múlik.
Kellemes időtöltést és sok havat kívánok (most 15cm van, sajnos ez még kevés). A területröl pedig a https://www.dietauplitz.com találsz infót.
Üdvözlettel: Eje
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2004.11.08. 09:42
András!

Egy tipp. Schnalstal gleccser Vida Gábor. Beszél németül, angolul, franciául, olaszul, ja és még magyarul sem felejtett el. Kezdőktől a profi versenyzőkig oktat. Az elérhetősége ill. a területről infót találhatsz a https://www.topresidencekurz.it honlapon magyar nyelven is. Egyébként a Gábor itthon lesz a Ho Show ideje alatt és az apartman szállót képviseli.
Üdv.:Eje.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2004.10.29. 12:31
Sziasztok!
Én is csak megerősíteni tudom az elöbbi véleményt, kiegészítve még azzal, hogy a siklóvasút Hrebienokra sokszor zsúfolt és nagy a tülekedés, van amikor csak a második, harmadik szerelvénnyel lehet feljutni. Kirándulni viszont ajánlom, csodálatos élmény a Tar pataki vízesés és egy hosszabb séta a Kőpataki tóhoz. Síelés szempontjából Csorba tó sem rossz ott is a Soliskóról lejövő pálya, csak néha kevés a hó és ha a szél erősebben fúj akkor az ülőszékes felvonó nem üzemel.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
Topik: Tauplitz
2004.10.22. 09:21
Sziasztok!
Én is voltam már Tauplitzban (Tauplitz alm) többször is Szinte januártól áprilisig minden időszakot kipróbáltam nekem a február jött be. Ekkor már nem volt annyira hideg mint januárban (itt voltunk már -18 fokban is ez szőrnyű nem élvezhető).Március, áprilisban, pedid már nem a legjobbak a körülmények (néha el lehet csípni márc. 15 körül friss havat, de ez is bizonytalan). Mi, ellentétben veletek nem Tauplitzban szálltunk meg, hanem Bad Mitterndorfban. Ezen a településen az emberek főleg mezőgazdasággal foglalkoznak (állat tenyésztés ) Rengeteg kiadó apartman, ház, szoba, panzió van a településen. Nem tulzok, ha azt mondom, hogy 2000 fő-nek tudnak szállást biztosítani. A településről sajnos még síbusz visz fel Tauplitz-alm-ra, de remélhetöleg elkészül egy ülőszékes felvonó Bad Mitterndorf Zauchen városrészéből egészen fel a csúcsig. Most, ahogy már említettem, busszal lehet menni. Nekem az jött be legjobban, hogy a buszról leszállok Lopernalm-nál és itt ey kb.1100 m.-es csákányos felvonóval fel lehet jutni a csúcsra, visszafelé a 27-es pályán le ami feketével kezdődik és pirosba megy át. A pálya hossza kb.1500-1600m. Vagy acsúcsról a Gipfellift segítségével átjutni a Lawinenstein-re (ebbe az irányba nem kell használni, mert erre lejt), és a 23-as pályán le, majd a 6 személyes ülő lifttel újra fel, át a 27-re majd ott le. Egy kör kb.4000-4500m, naponta 5-6 kört megcsinál az ember és este nem kell ringatni. De ha kész lasz a felvonó, akkor le lehet menni Mitterndorfig (igaz most is, csak busszal kell visszajönni). Ez a pálya viszont szerintem kék jelölést érdemel néhány "pirosodó" (rózsaszin) szakasszal, mint ami Tauplitz-be megy le. Összességében nálunk mindenki megtalálta a magának való kört. A kezdők idiótkáztak aki pedig már bátrabb volt az fentről 14perc 21 másodperc alatt ért le Tauplitz-ba.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2004.10.21. 14:02
Szívesen, sok havat és kellemes időtöltést kívánok!
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2004.10.21. 13:42
Ez a település az Alacsony-Tátrán átvezető út mellett van az Ördög lakodalma hágó után (Csertovica). Gorál népi építészet elemeit lehet felfedezni, ez hasonló Zdiar nevű településen láthatóhoz. Nem messze innen Hybe település templomában van eltemetve Balassi Bálint (remélem jól írtam a település nevét). Ennyit a kúltúráról, de ha rossz időt fogtok ki akkor ezeket érdemes megnézni ill. továbbmenni Poprád és a Magastátra irányába. A pályákról annyit,hogy egy erdő szélén fekszenek nem túl hosszúak és nem igazán pályarendszer, de csúszkálni lehet. Ha jobb pályákra akartok menni, akkor Chopok-É, vagy Dél, Myto vagy Bistra, de a fent említett területek, Csertovica vagy esetleg a Magas tátra valamelyik körzete sincs messze. Ez az a hely amely nem drága és viszonylag elérhető távolságra van sok síterepetől és gyorsan el lehet érni azokat.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2004.10.20. 10:56
Ha valakit érdekelne a hely, akkor itt böngészhet. https://www.topresidencekurz.it vagy a pályákról, megközelítésről stb. https://www.schnalstal.com
elsőelőzőkövetkezőutolsó
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.