Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Falcon által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (27)Időben csökkenő Időben csökkenő
Falcon
27 élménybeszámolót írt
27
15 éve tag
2009.08.31. 19:23
Igazad van Bukfenc, valóban vannak fekete részek benne, így a jelzés jogosan fekete. Persze, ez függ a hóviszonyoktól is, amikor én mentem rajtza nagyon szépen le volt ratrakolva (korán reggel), ezért érezhettem kicsit könnyebbnek, délutánra buckásan már biztos egész más.
Tehát, igaz, igaz, pontosítok: kezdőknek eszébe ne jusson rajta menni!
Köszi az észrevételt ;)
Üdv.: Falcon
Falcon
27 élménybeszámolót írt
27
15 éve tag
2009.08.31. 19:16
Régóta a kedvenceim közé tartozik ez a síterep, bár ez nálam inkább gyerekkori nosztalgia, mintsem objektív értékelés. Tény, hogy Ausztria egyik legnagyobb összefüggő rendszere, tele számos hangulatos völggyel, erdőkben kanyargó ösvénypályákkal, széles, lankás gyakorlópályával, melyek legtöbbször szépen gondozottak. Rengeteg a hóágyú,a ratrak, a hütte, tehát infrastruktúrálisan profin kiépített. Furcsa viszont, hogy sokszor igen rövidek a pályák, (hihetetlen, hogy egy 300 m-es pályához képesek építeni egy vadiúj, 6-8 üléses Doppelmayert, lecsukható "kabinnal"...), hosszúnak csak a parkolókig levezető piros pályák mondhatóak. A síterep fő hátránya alacsony tengerszint feletti magassága, ami bizony márciusban már délutánra latyakossá, olvadossá teszi a lejtőket.
Hideg januári időben viszont ideális választás családoknak, iskoláknak, kezdőbbeknek, akik imádni fogják. A profik menjenek tovább az autópályán Zillertal-ig vagy St. Antonig.
Falcon
27 élménybeszámolót írt
27
15 éve tag
2009.08.31. 16:35
Kreischberg nagyon pozitív meglepetés volt számunkra. Viszonylag kedvező árfekvésben, jó adottságok, szépen karbantartott pályák, barátságos környezet, modern felvonók találhatóak itt. Mindenféle pálya megtalálható, kezdőtől a haladóig (bár a parkolóig lemenő feketepálya egy közepes pirosnak felel meg), egy hosszú hétvégére ideális választás.
Falcon
27 élménybeszámolót írt
27
15 éve tag
2009.08.31. 16:29
2007 februárban voltunk itt síelni, őszintén szólva elég nagy csalódás volt: irdatlan tömeg, felvonóknál sorbanállás, két-három pálya tisztességesen megcsinálva,a többi elhanyagolt, hatalmas barna sárfoltok rajta, jégpáncéllal váltakozva. Stuhlecken majdnem annyiba kerül egy síbérlet, mint egy nagy, tiroli, salzburgi síterepen, ehhez képest a terület adottságai és a nyújtott élmény messze elmarad azoktól.
Gyorsan tovább is mentünk Kreischbergre, ahol sokkal jobb viszonyokat tapasztaltunk.
Falcon
27 élménybeszámolót írt
27
15 éve tag
2009.08.31. 16:20
Mi februárban voltunk itt 4 napra, nem volt rossz, de azért jóval többet vártunk. A pályák nem mindig voltak jól kezeltek, sokszor zsúfoltság volt, rengeteg család, kígyózó síiskolák, felvonóknál nagy sor stb...
Inkább kezdőknek való a síterep, vagy iskolai csoportoknak, esetleg kisgyerekes családoknak, nekik bátran ajánlható.
De profiknak, fanatikusoknak, sportembereknek, akik már megszokták a hatalmas pályarendszereket, 3000-es magasságot, nekik nem ajánlható, mert fél nap alatt besíelik az egészet és csak szenvednek majd a zsúfoltságtól.
Összességében egy próbát megért, nem bántuk meg, tudjuk már, hogy ilyen is van, de máskor inkább fizetek pl. Saalbach-ban 20-30%-kal többet a bérletért és síelek 4x, 5x annyi időt.
Falcon
27 élménybeszámolót írt
27
15 éve tag
2009.02.04. 19:27
Mi is jan 24 és 31 között voltunk itt. 1 nap volt hóesés, 1 nap felhős, a többi 4 nap ragyogó napsütés, álom porhó és tökéletesen kezelt pályák fogadtak minket. Jó kis hét volt, rengeteget síeltünk, 1 napra átmentünk Alpes d'Huez-be, ahol hasonlóan jó viszonyokkal találkoztunk. Érdekes a jégbarlang a gleccseren, megéri a 4 Eurót. A gleccserről nagyon szép a panoráma, tiszta időben messze ellátni, a gleccser pályái szélesek, lankásak és simák, mint a biliárdasztal, így a kezdők is síelhetnek 3600 m magasan. Egyszóval szuper a hely, egyszer el kell ide látogatni, ajánlom mindenkinek, akár késő márciusig a hóbizonsága miatt.
Falcon
27 élménybeszámolót írt
27
15 éve tag
2008.12.26. 18:31
Többször utaztunk már velük, első két alkalommal nem volt semmi gond, tavaly azonban megszívtuk velük, mert utazás előtt 2 nappal (!)közölték, hogy állítólag a francia szállásadó visszamondott szállásokat , így nem Orcieres-be, hanem a St. Gervais-ba tudunk menni. Elmondták, hogy így "sokkal jobban járunk", mert ugynaazért az árért nagyob síterepen síelhetünk...
Ez így is volt, csak éppen ott hibázott a dolog, hogy mivel március közepe volt, mi direkt Orcieres-t választottuk a viszonylag nagy magasság (2750 m) miatt,hogy tuti legyen hó. St-Gervais meg alacsonyan volt, +10 fok és eső, sár fogadott minket, sokra mentünk a több pályávl... Szerencsre a közelben volt egy magasabb hely is, ahová átmentünk, így tudtunk síelni rendesen.
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.