Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
300 élménybeszámolót írt
300
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2015.02.26. 08:35
Szia Vanczi, bocs de csak most tudtam megnézni igazi computeren. Így megkésve pár dolgot hozzáfűznék amiből esetleg tudsz építkezni:-)
Fej: ok. pici billegés van benne, nem gáz.
váll: ez is rendben van
Kar: ez a kartartás bizony nyuszis , a kéz legyen köldök magasságban és éppen látnod kell a szemüveged alsó perifériáján. a kézfej jöjjön be az ívkülsö sí fölé akár egy icipicit tovább is, de ez ne okozzon túlrotációt a vállaknál.
Csípő: az bizony kiforog, ívkülső oldalon erösen előre forgasd be, ne félj tőle nálad nem lesz túl sok!
térd: A csípő miatt x, a távolság ne változzon a két térd között, legyen állandó! Én azt mondom egy almányi köz.
Láb: Itt van egy túlzott lépéstávolság (lehet hogy hoké -nak mondod) , a két sí csőre között ne legyen nagyobb különbség mint egy kötésbak! Ebben a lendületben nincs völgyláb- hegyláb! Együtt dolgozzon 50-50 arányban.Gonolj rá mintha páros lábbal szökdécselnél!
Ne a sarkadat forgasd ki, hanem a lábújjakat be! mert ez most tényleg egy ablaktörlő, a forgáspont elől van valahol valahol a sí csőre közelében, ez a pont kerüljön a kötés alá!
Súlypont: hát ez mindenhol van nálad, keresgéled! ezt most hagyjuk, ez külön fejezet.De addig is amikor befelé mész a kanyarba , legyen elől!
Az ívek: mivel ez egy ablaktörlő, nincsenek szépen kivezetve, befejezve! A jobb kanyarod lesz meg elöbb, ez az ügyesebb oldalad erre kezd el javítani, bátran engedd ki magad alól a sít (itt kellene a súlypontnak hátra kerülni, de ezzel ne foglalkozz még, magától megjön majd) , fejezd be a kanyart!
az hogy mind a kétszer a kanyar ugyanabban a szakaszában ugrasz el, ez mutatja hogy a leérkezésnél, tehát jobbra vagy biztonságban, itt vagy biztosabb magadban, de azért ott rendesen rezeg a léc a súlypont körül. Az ugrásokkal külön iskolázhatod a súlypontodat, megfogod találni a helyes poziciót! :-)
A botozás: A tűzés vagy érintés helye nagyon hátra kerül, a sí csőre közelében dolgozz, ezen a meredekségen a sítől nem kell messze tűzni, 10-15cm. A bal oldalon korai. kicsit várj vele, a felső holtpont azaz az élváltást kell , hogy támogassa a botmunka, mert ilyenkor vagy leginkább instabil.
Ha gyakorolod a megakasztást, azaz hokistopp-ot akkor a botmunkával együtt csináld! a kettő kiegészíti egymást
Na ezt amit leírtam egy kisebb elemzés, ezt nem csináljuk így az életben :-), vegyél ki belőle egyet és csak azzal foglalkozz.
Összeségében jó ! de ez lehet sokkal jobb!
Azért ha tudsz , síelj olyanokkal akik jó képet síelnek meg elötted! szerintem magadtól megjönnének ezek a dolgok, mert egyszerűen van hozzá érzéked! Jó vagy, érted? Gib gas!
Előzmény: (vanczi 181008)
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.