Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síoktatásról, síoktató képzésről másképpen

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tumbász Geri
109 élménybeszámolót írt
109
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síoktatásról, síoktató képzésről másképpen
2013.04.12. 12:45
Hali Ba!

Kezdek büszke lenni. 5 év után nekem írod 15.hozzászólásodat. :)

Félre ne érts, nem mondom, hogy ez csak pénz kérdés, és legkevésbé sem értek egyet az osztrák síoktatási törvények ehhez kapcsolódó kitételeivel!

Ez az emberi érdek és irígység kérdése.
Azért lép fel az iskola az idegen oktatókkal szemben, mert irígy a tulaj. Meg mert a saját országának politikája olyan szinten ellehetetleníti azt, hogy versenyképes tudjon maradni a külföldivel szemben. Így neki csak az marad, hogy utálkozik, feljelent, kellemetlenkedik...stb. (nagyjából csak eddig is lát...)

Ők sem gondolják, hogy valós eredménye lenne. Csak simán kellemetlenkednek. De amikor többedszer elviszik az oktatót a csoport elől, akkor szegény vendég is gondolkodni kezd. Aztán persze az iroda, vagy klub nem megy oda többet.

Tényleg nem a pénzről szól.
A külföldi helyzetét megnehezítik, hogy az ottani törvények szerint eleget tudjon tenni a hivatalos útnak, a hazait meg a végsőkig ellenőrzik, hogy betartja-e az előírásokat. A külföldi el kezd kiskaput keresni(talál is bőven) a helyi elkezdi a szabályokat feszegetni. A külföldit nem ellenőrzi gyakorlatilag senki, a helyihez bármikor be megy a finánc, a munkaügy, a TB és egyéb hatóságok. Meg is rakják, ha valami nem stimmel.
Na ők pontosan ezt és eddig látják.

Tudod, miért volt olaszországban lehetséges 2évtizedig utazási irodákkal dolgozni? Mert nem volt lehetőségük külföldi oktatókat felvenni az iskolákba, mivel a végzettségüket sehova sem tudták törvényileg besorolni.
Viszont, a falunak, síterepnek fontos volt a turista. Ott ezek a kapcsolatok sokkal inkább összefüggenek, mint az osztrákoknál. Ehhez hozzá tartozik, hogy az olaszoknál mindenki a legmagasabb végzettséggel dolgozik és magánvállalkozó. Nem egy tulajdonos dönti el, hogy feljelent-e idegen oktatókat. Nagyobb a kontroll.
Miért változott ez meg az olaszoknál is úgy 2 éve?
Felütötte a fejét, hogy bevezetik a második(alkalmazható) oktatói szintet. Magyarul: akkor dolgozz nekünk, vagy menj haza. -alapon.
Most pl. az olaszok egészm jól letisztázták az oktatók vándorlásának kérdéseit. Az új szabályozás tiszta, érthető és szerintem követhető is. Persze ez sem felel meg mindenkinek.

Azt meg, hogy a csoport, család hogyan ragaszkodik, szerintem nem kell nekem ecsetelned. Erre építettem éveken keresztül én is...
Előzmény: (Ba 159167)
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.