Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóágyúznak, Schladming akár október 26-án nyithat!

2007.10.19. Stánicz Balázs

Hóágyúznak, Schladming akár október 26-án nyithat! Csütörtökön megérkezett a hidegfront az osztrák hegyekbe, ennek köszönhetően több helyütt már tegnap beindították a hóágyúkat. Ráadásul az elkövetkező öt napban marad az igen hideg idő, így maximálisan ki tudják használni a hóágyúk kapacitását.

A Schladmingi síhinta síterepei voltak az elsők között, akik bekapcsolták a hóágyúkat, és a tegnapi esti óráktól gyakorlatilag folyamatosan szórják a havat a pályákra, különösen Reiteralm és Planai és Hauser Kaibling sípályáin.

A hétvégén a csúcs közelében -12 C fok sem zárható ki, így különösen minőségi havat tudnak előállítani, ami azonban a legfontosabb: Planai október 26.-ára tervezi az idei szezon nyitányát!

Igen bőkezűek Zauchenseeben, ahol már a völgyben is elkezdték a fehér áldás gyártását, ráadásul egy egész hóágyú-armadát sorakoztattak fel a pálya mellé.

Szintén porzanak a hegyoldalak Serfauson, Naudersen és a hétvégén feltehetően egyre többen lesznek, akik csatlakoznak az idei előszezon első igazán komoly hókészítéséhez.

A határközeli terepeken egyelőre szó sincs arról, hogy beindítanák a hóágyúkat, igaz a hőmérséklet itt is meglenne hozzá. Hirschenkogelen Gerlinde Pöttler elmondta, hogy október 28.-ig a nyári menetrend szerint közlekednek a felvonók; bár a hóágyúk már itt is kinn vannak, de egyelőre ezek használatát még nem tervezik.


Egy kis videó a mai hóágyúzásról
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.