Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fűtött kabinos lift az idei szezontól Ischgl-ben

2007.11.06. Stánicz Balázs

Fűtött kabinos lift az idei szezontól Ischgl-ben Az élénk éjszakai életéről (is) ismert Ischgl síparadicsomában idén is épül egy új felvonó. A Fimbabahnt varázsolják újjá, pontosabban a korábbi hatszemélyes kabinos teljesen leszerelik, és a kiszolgáló épületeit részben vagy teljesen lebontják és újjáépítik.

A megújult Fimbabahn immáron nyolcüléses lesz, de legfőbb újdonsága mégsem az, hogy a korábbi kabinok helyett két fővel több téli sportolót tudnak befogadni, hanem az, hogy a kabin ülései fűtést kapnak! Bár azt már kezdjük megszokni, hogy egyre több libegőt látnak el ülésfűtéssel, de a kabinos esetében ez még nem számít elterjedt és bevett szokásnak.

A völgyállomást lényegében meghagyják az eredeti helyszínén, csupán néhány kiszolgáló egységet, így kasszákat építenek hozzá. Ezzel szemben a középállomás korántsem úszta meg némi átalakítással, ugyanis ezt a földig lerombolták, és teljesen újjá varázsolják.

Ami még talán érdekes az új kabinossal kapcsolatban, hogy világítást is kap, mivel a hegyen nem egyszer rendeznek hütte estéket vagy éppenséggel gyertyafényes vacsorát, vagy ahogy ők hirdetik; "candle-light dinner"-t.

Az előző szezon megmutatta, hogy nagy magasság és modern hóágyúrendszer ide vagy oda, azért hóágyúzás terén még van mit fejleszteni, főleg az előszezon indult Ischgl síterepén nehezen. Így most bővítik a hóágyúvezetékeket és megnövelik a kapacitást a Viderjoch, Salaas és Greitspitz környékén, ami elsősorban a 62-es, 70-es és 71-es lesiklópályákat jelenti.

A gasztronómiai területén is lesznek változások, méghozzá új étteremmel bővül Ischgl hütte kínálata; a Saalas-al. A Saalas 625 fős étterem lesz síbárral, terasszal, napozóval és nyugágyakkal. Az étterem részben önkiszolgáló lesz, de mind kinn, mind benn lesznek olyan részek, ahol pincérek veszik fel a rendelést.

A Saalas a tradicionális osztrák hütték dizájnával szakítva, üveg és acél elemekből fog állni, kissé hasonlóan a mölltali gleccserétteremhez, igaz itt teljesen más, mondhatni exkluzívabb lesz az épület csomagolása. Az exkluzivitás mellé még némi egzotikum is belopódzik a Saalas üvegfalai közé, belsejében pálmafák kapnak helyet.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Montanara csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított 4 csillagos hotel igényes, alpesi stílusú szobákkal és apartmanokkal, reggelivel, vagy önellátással a híres Ischgl üdülőtelepülés szélén, 5-600 méterre a kabinos lifttől és 20 méterre a legközelebbi sípályától. Új wellness részleg szaunákkal, gőzfürdőkkel, pihenőszobákkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.