Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

MarDa kiemelt beszámolói

2019.03.02. Síterep: Tátralomnic, mások beszámolói
Sziasztok!
Először voltam Tátralomnicon megtetszett, mert ma nagyon jó pályákon jártam. Kiváló, kemény volt a hó kb délig. Utána, a déli nap a felső réteget enyhén megolvasztotta mégsem volt buckásodás. Jól elfértünk mindegyik pályán. A felnőtt napi jegy 39 Euro + 2 Eu kaució. A Go Pass-os sorban kb. 20 percet kellett várni. Az "A felvonó 4 személyes kabinos lassú, kevesen használják. "F jelű 6 személyes buborékos és fűtött is? Úgy éreztem. Az "F tetején le kel csatolni a "B felvonóhoz amelyik kabinos. 10-en tudnak ülni néhányan állva is elférnek. 6-os - 5-ös pálya tényleg piros. "D felvonó lassú fedetlen, mellette a 3-a pálya inkább kék. A 9-es pálya nagyon jó, 2 szakasztól eltekintve inkább kék. Itt kevesen voltak. Ebben biztosan szerepe volt a 8 üléses buborékos felvonónak amire nem kellett sorakozni. Miskolctól a Kassa Eperjes útvonalon tényleg 2 óra 30 perc a táv. Jó a parkolási lehetőség.
h i r d e t é s
Sziasztok! Ma voltam először síelni Korompàn. Fél tízkor a parkoló kb harmada telt meg. Bakancsban a mintegy 40 métert nehezen tettem meg mert jeges volt és a napokban kiszórt? kavicsot a felolvadt újra megfagyott jeg túlnyomórészt befedte. A pénztàr a pàlya aljàn van egy fabódéban. Vàrni nem kellett. Bankàrtyàval lehet fizetni. 2 óràs jegy 13 Euro. Kaucio 5 Euro. F és E jelű tàrcsàs felvonó finoman lassú. Mellettük enyhe lejtèsű tanuló pàlya van. B és C szintén tàrcsàsak, màr dinamikusak. A Bnél max 2-3 percet kellett vàrni. A pàlyàk jellegzetesen jól kifagyott műhavasak voltak. Jót síeltem!
2018.03.06. Síterep: Bialka Tatrzanska, mások beszámolói
Sziasztok! Màrcius 2-3-àn jàrtunk újra Bialkàn. Kipróbàltuk, ezért tudom ajànlani, a Kaniowkaról történő megközelítést. Kevesebben voltak a parkolóban és főleg a pénztàrnàl. Ezen az oldalon is van 3 kék pàlya, 1 négyüléses és 3 tàrcsàs felvonóval. A tetőre tàrcsàs visz fel, ahonnan kb 10 méter lépegetéssel, a Bialka terepre lehet àtjutni. Kaniowkan este 7- ig tartanak nyitva. A bàzison van melegedő, jó étteremmel és szokàsos jó àrakkal. Kaniowka síterepe Zakopane felől érkezve, a főútról, egy hirtelen 180 fokos fordulat utàn, néhàny 100 méteres, telekközti keskeny úton érhető el.
2018.03.06. Síterep: Jurgow - Hawran, mások beszámolói
Azért tetszett meg Jurgow mert a hétvége és valószínűleg az utolsó jó szezonbeli körülmények ellenére sem kellett sokat vàrakozni a felvonóknàl. Két közepes sebességű 4 üléses felvonójuk is van, a tetőn és a bàzisról induló tàrcsàs mellett. Széles, nagyon jól kezelt, szerintem a színezésnél erősebbre értékelt pàlyàkon, élvezet volt a síelés. A pàlyàk hossza 700-800 méter lehet. A kilàtàs gyönyörű volt a Tàtràra.
Az egységesnek tűnő àrak érvényesek, azaz, 99 Zl egy napi jegy. A pénztàraknàl, ahogy màshol is, betartjak a helyiek, hogy egy sorba àllnak majd az éppen üresedő ablakhoz lép ki a soron következő. Ez is tetszett. Este nyolcig nyitva tartanak.
2017.12.28. Síterep: Szymoszkowa, mások beszámolói
A Szymoszkowan ma síeltem először. A napi jegy 100Zl, a 2 óràs 50Zl.
A környéken úgy tűnik nincs érdemi különbség az àrakban.
Mivel +5 fok volt dèlelőtt, és èjszaka sem fagyott, ezért eddig amolyan màrciusi havon lehetett síelni.
A parkolóban sok autó volt, a pàlyàn is soakn voltunk, de elfértünk. A tetöre vivő 6-os felvonónónàl szinte nem volt vàrakozàsi idő. A rövidebb felvonónàl csúszàssal együtt 13 perces volt egy kör.
A felsö kb 50 méteres szakasz hamar buckàs lett. A többi nagyon jó gyakorló pàlya.
A fenti kiszàlló alatt 20 méternyire levő melegedőben csak készpénzzel lehet fizetni.
Vàrom a màra iés holnapra ígért 28 cm havat!
2017.12.22. Síterep: Csorba-tó, mások beszámolói
Először jártam ezen a síterepen. Miskolcról a Rozsnyó, Dobsina utat választottam. 3 óra autózást jelentett. Megérte mert az Alacsony Tátrában nagyon szép téli vidék és autóút fogadott.
A sípályához legközelebbi parkolóba sorompós kapun keresztül lehet bejutni. Kifelé még a parkolóban levő automatánal kell fizetni. Csak készpénzt fogad el. Kb 4 óra volt 5 euró.
A napi felnőtt jegy 34€ +2€ kàrtyadíj. Síkölcsönző és szervíz is működött.
Alig alig voltak a pàlyàn síelők, főként du. 2 utàn amikor feltàmadt a szél, a hegy teteje felhős lett, esett a hó.
Minden felvonó müködött. Sehol sem kellett vàrni. D kétüléses, kimért tempójú, inkàbb a síugrósànchoz közeli, de rà lehet fordulni a 3s pàlyàra. B jelű tàrcsàs, jó tempójú. C 6 üléses, kényelmes. A 4 üléses A felvonó a leghosszabb aminek az indulàsi végén van egy önkiszolgàló étterem. 3 féle leves, ízléses főfogàsok, sütemények közül lehetett vàlasztani. Egy leves plusz sütemény volt 6.60€.
A pàlyàk jó àllapotban voltak végig. Az 1-5s tiszta időben biztosan csodàlatos panoràmàjú lehet. A rövid 1- 2 àtvezető kivételével, mindenhol szélesek a pàlyàk. Kezdőknek is ideàlis. A felső pirosak is inkàbb halvànyabb pirosak. Élvezetes volt a tetőről lecsúszni a beszàllóhoz, ami közelít 4km-hez. Tetszett, jó nap volt.
Éppen a felvonók làbànàl van egy szàlloda. Màr jövő decemberre is foglalt.
2017.02.19. Síterep: Tylicz, mások beszámolói
Két parkolóból megközelíthető jó síterepek. A lankàsabb kék pàlyàk gyakorlàsra alkalmasak. A hosszabbik rendszer kék és piros pàlyàkkal àll rendelkezésre. Itt hàromüléses felvonó is működik. Vasàrnap lévén kb 5-10 perces volt a soràllàs. Bankautomata a kasszàhoz közel van, szükség van rá. A pàlya aljàban kivàló kielbasa és grillezett sajt is kapható.
Valóban csalàdi pàlya. Lankàs, kezdőknek gyakorlàsra kivàlóan alkalmas. Vasàrnap lévén sokan voltunk. A pàlyàk közepén levő két tàrcsàs és egy hàromüléses felvonó működött. Tavaszias hó volt, de délelőtt buckàk nélkül lehetett csúszni. Lépcsősor a parkolótól a pénztàrig tàvolról hosszúnak tűnik de simàn leküzdhető. 2-3-4 óràs jegyet is lehet vàltani 35-40-45 Zloty -ért. Az egész napos 70 Zloty. Nyitvatartàs 9:00-20:00 ig. A hütte kultúràlt jó ràlàtàssal a pàlyàkra.
2017.02.18. Síterep: Krynica, mások beszámolói
Barátainktól már többször hallottam Krynicáról. Ezen a hétvégén sikerült eljutnunk és nagyon megtetszett! A városról az interneten nagyon kevés információt találtam. Ezért is meglepett milyen dinamikus, nagy forgalmú üdülőközpont. Miskolcról csaknem 3 órás kényelmes autózással elérhető. A város körül 7 sípálya található. Legismertebb Jaworzyna Krynicka amely 8.4 km pályával és egy kabinos felvonója is van. Du.6-ig lehet sielni. A parkolás ingyenes. Du. 3 -tól kedvezményes jegyet lehet váltani.Pénteken kényelmesen elfértünk a pályákon.A hőmérsékletnek megfelelően a hó laza volt de jól síelhető. Az 1-s teteje buckás de aztán szinte sima.4-5 pálya zárva volt de így is több változatos fordulót lehetett megtenni.
Szombaton Slotwiny-n is jártunk, ami szintén Krynica határában van.https://www.slotwinyarena.pl oldalon elérhető. 1-2-3-4 órás jegyet is lehet venni 40-60 zlotyért. 6 üléses buborékos felvonón az átlaghoz képest gyorsabban lehet feljutni a tetőre ahol pici faházas hütténél grillezett sajtot és kolbászt is lehet kapni. Innen lefelé pirosnak jelölt de inkább kék, nagyon széles, 1-3s pálya mellette igen széles mezőn a 2-s jelzésű egészen kék pályák vezetnek lefelé. Védett területen gyermekpálya is van. Az 5-10s pályák felé nem jártunk.
Henry ski Krynica szinte központjában van kék pályával, két "beülős" felvonóval.
Vasárnap még Tylicz-et megnézzük.
Több mint 10 év utàn újra visszajöttünk, 1 napra, Isarco völgyébe. A környéken mindenütt alacsonyan jàrtak a felhők és aznap, Kronplatzon megint erős szél volt, ezért zàrtabb pàlyàt kerestünk. Jochtalra indultunk és Vals Vallesben parkoltunk. Hely bőségesen volt a parkolóban, fizetni nem kellett. A 301s 8 üléses kabinos felvonóval mentünk fel 2100 méterre. Sűrű apró pelyhes hóesésben, viszonylag jól lehetett tàjékozódni. Szél nem volt. A tetöröl balra induló enyhe, inkàbb kék pàlyàn gyorsan jutottunk le a 304s 6 üléses buborekos felvonóhoz ahonnan azàn annak jobb oldalàn csúsztunk le. Ennek a pàlyànak tényleg ahogy jelzik a felső harmada pirosas, az alja egyértelműen kék. A völgyben a szomszédban kicsit magasabbra indul a 4 üléses fedetlen lift, amelytöl dinamikus feketének jelzett pàlyàn gyorsan vissza lehet csatlakozni az elöbbi kékes szakaszàba. A kabinos felvonóhoz vissza egy kb. 100 méteres húzólifttel lehet visszajutni. A tetőről vissza a parkolóig egy vàltozatos kék piros szerpentines pàlya vezet amit többször is megtettünk. A jochtali pàlyàk egy csalâd különböző tudàsú tagjainak is kedvező 1 napos kikapcsolódàst biztosítanak. Étterem a kabinos felső àllomàsànàl és a parkolószinten is van.
A parkoló túloldalàn indul a szomszédos Gitschberg irànyàba a 307s 8 üléses felvonó. A sílécet a kabinba kell bevinni. Kb félúton, àllomàs van, ahonnan szànkópálya indul lefelé. A 307s tetejéröl vissza a völgybe az első 50 méteren keskenyebb erős kék utàna halvany kék pàlya vezet. Ez a terep, de inkàbb a mittelstationtól lefelé, kezdőknek kivàlóan alkalmas gyakorlàsra.
Az előbbi kék pàlya tetejéröl visz a 308s, inkàbb àtvonó a Gitschberg alsó harmadàig. Ez az àtvonó néhàny éve készült. Középső szakaszàn làtvànyosan egy völgy felett ível ât, nagyon magasan. Ennek a végétől lefelé indul egy túlnyomórészt erdei kék pàlya. Lendület kell hozzà, különben botozàs lesz belőle. Alulról kabinos felvonó, közép àllomàson àt visz fel a tető alatt néhàny 100 méternyire. Innen tovàbb a tetőre, visszacsuszva, majd ujra liftbe szàllva lehet a Gitschberg csúcsra jutni. Lefelé tényleg piros pàlya vezet, szépidőben biztosa nagyszerű kilàtással, közben 3 hüttével, jó kiszolgàlàssal.
A két hegy vàltozatos és jó síterep, ajànlom kipróbàlàsra.
2014.02.16. Síterep: Kronplatz, mások beszámolói
Visszatérő vendégként érkeztünk, nagy csapattal Kronplatzra, február 8-n.
Azért járunk vissza, mert ezen a síterepen mindannyian megtaláljuk a tudásunknak megfelelő, profin karbantartott pályákat, amelyek jól kapcsolódnak egymáshoz és ezért folyamatosan lehet síelni.
A környező településeken fogható TV csatornán szinte folyamatosan követhető a hőmérséklet és szélerősség állása.
Két és fél napig borult időben változó intenzitású hóesésben, időnként a köd miatt, inkább csak az alsóbb szakaszokon síeltünk. Kedd déltől már kiváló viszonyok között jártuk a kilométereket.
Újdonság, hogy a brunicoi, a bejárathoz legközelebbi parkoló egységben 4 euro-t kell fizetni 7-15 óra között és ezt városi rendőr időnként ellenőrzi.
Új, elegáns,10 személyes kabinos felvonót szereltek fel az Alpenre és egyúttal megszüntették a korábbi átszálló állomást.A felvonón wi-fi is elérhető.
Újdonság még,hogy a Col Toron tetején büfét építettek, részben fedett pihenővel.
Terentisben laktunk - kb.20 percnyire Brunico-tól - ahol 850 méteres kék pályán kedden és csütörtökön 19:00-21:30 között este is lehet síelni, ratrakolt terepen.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 26 vendég és 2 regisztrált felhasználó látogatja.