Üdv.!
Most hétvégén tartottuk a szokásos Jasna-i besíző túránkat.
A szállás: A szállásunk ismét a Druzba-ban volt, a hely hozta a megszokott jó színvonalat, ráadásul így előszezonban kedvező áron.
Pályák: Biela Pút (libalegelő), Lukova-Pryheiba-Májova, és Pryheiba-Zahradky pályák voltak nyitva. A Funitell-lel fel lehetett menni a Chopokra elvileg csak a gyalogos túrázóknak volt megnyitva, ettől függetlenül lehetett használni a Chopok-Lukova pályát is, de ez hivatalosan le volt zárva.
Pályák minősége, síélmény: Kezdem fentről lefelé! Chopok-Lukova: Kő, kő hátán, de odafigyeléssel azért le lehetett jönni, hivatalosan zárva volt úgyhogy aki ezen akart síelni az ezt belekalkulálja.
Lukova-Pryheiba-Májova: A felső rész de. 11 kor már szét volt síelve, aki ismeri a terepet az tudja, hogy ez a rész nem túl széles, volt bucka rendesen, lehetett gyakorolni a rövid lendületet. A Májova viszonylag széles viszont ez rendesen ki volt jegesedve még a két szélén is.
Pryheiba-Záhradky: A felső keskenyebb rész kijegesedve, az alsó szélesebb rész jól használható volt.
Biela Pút: Tökéletes, csakhát ez kék, ettől függetlenül nekem szívem csücske, mert itt tanultam meg síelni még 1991-ben. Tömeg viszont volt rajta rendesen.
Összességében: Jól éreztem magam, előszezonban ez ennyit tud sajna, ami viszont űberpofátlan az az, hogy ezért elkérnek 28 Eurót! Ennyi ugyanis a napijegy ilyenkor! És nincs olyan, hogy 11 órától olcsóbb, és olyan sincs, hogy 13.30-tól még olcsóbb, pedig a honlapjukon ez van fent! Ezzel azért nem volt jó szembesülni amikor odamentem a pénztárhoz 11.00-re. Van viszont olyan, hogy 28 Euró helyett 32 Eurós jegy és ha viszaviszed 2 órán belül akkor visszaadnak 11 Eurót, ha 4 órán belül akkor meg 8-at! Nem értem ez mire jó!
Viszont ami nagy élmény volt az az, hogy végre előszőr sikerült feljutnom a Chopok csúcsra! Nagy élmény volt! :)